Egzamin na prawo jazdy kat. A

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na prawo jazdy kat. A

Postprzez rafal5757 » sobota 21 sierpnia 2010, 12:32

Witam,

1. na egzaminie na prawo jazdy kat. A w Warszawskim WORD zdarza się, że jeżeli osoba egzaminowana nieprawidłowo wykona zadanie: ruszanie na wzniesieniu powtarza od początku 8 i slaom pomimo tego,że wcześniej wykonała to zadanie prawidłowo. Przed rozpoczęciem egzaminu egzaminatorzy informują osoby zdające,że to jest jedna całość.

2. w zadaniu pierwszym np. pominie sprawdzenie naciągu łańcucha. Nie ma drugiej próby tylko jest przerywany egzamin i otrzymuje negatywny wynik egzaminu.

mam pytanie czy coś się zmieniło w przepisach czy to jest nadużycie WORD Warszawa??????
rafal5757

Re: Egzamin na prawo jazdy kat. A

Postprzez egzekutor » sobota 25 września 2010, 15:30

Witam.
Zgadzam się z tobą kolego, że jest to ewidentne nadużycie.
Zapewne tak jak ja, byłeś już kilkakrotnie w sali 3 na końcu korytarza i na pewno słyszałeś, jak egzaminatorzy omawiają kryteria oceny poszczególnych zadań.
Nie dość, że łączą zadania egzaminacyjne - o których wspominasz, to jeszcze niektóre dzielą. Ostatnio zdający musieli wykonywać zamiast przejazdu po łukach w kształcie cyfry osiem - pięciokrotny przejazd wokół jednego pachołka.
Sam widziałem, jak po nieprawidłowym wykonaniu hamowania awaryjnego, koleś musiał powtórzyć wszystko od przygotowania do jazdy, a także zdjąć i założyć raz jeszcze pomarańczową kamizelkę z literą "L".
Moi znajomi mieli przerwany egzamin, a w arkuszu przebiegu egzaminu w pozycji "uwagi", było wpisane - "gibanie się na ósemce" i "włożenie tył na przód czepka ochronnego pod kask".
Tak być nie może, to istna degrengolada.
Pozdrawiam.
egzekutor

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów