Kurs instruktorski - Poznań

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Kurs instruktorski - Poznań

Postprzez Poznanianka » środa 17 marca 2010, 20:30

Mam już za sobą kurs na egzaminatora ale coraz częściej zastanawiam się aby zrobić również kurs na instruktora.
Jednak nie stać mnie aby po raz kolejny tyle płacić więc chciałabym aby taki kurs zafundował mi urząd pracy.

Czy wiecie może gdzie (i polecacie) można zrobić taki kurs w Poznaniu w najbliższym czasie?
Wiem, że muszą być spełnione dwa warunki, pierwszy to min 30 godzin wykładów tygodniowo, drugi to jakiś wpis, tylko własnie nie pamiętam jaki
Poznanianka

Postprzez oskbelfer » środa 17 marca 2010, 22:36

a dlaczego urząd pracy ma Ci fundować ??:)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Poznanianka » środa 17 marca 2010, 22:49

Skoro mają taką chęć to dlaczego nie skorzystać:)
Poznanianka

Postprzez x098 » czwartek 18 marca 2010, 10:08

Bo tak robią pasożyty :lol:
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Postprzez oskbelfer » czwartek 18 marca 2010, 10:49

oto właśnie Polska. Jedni bulą ciężką kasę, a inni mają za free.

Przykład - znam kilka osób które za free zrobiło kurs egzaminatorów. Osoby o kórych piszę robiły to 3 lata wstecz-weryfikacja do dnia dzisiejszego leży odłogiem. Pytam czemu się nieweryfikujecie - odp - bo to za cieżko, bo to za trudne, bo to czasu niemam, bo to coś tam coś tam.

Znam też kilka osób które same za wszystko płaciły - (robiąc to rok po tych darmowych) 80 % weryfikacja zrobiona.

Wniosek - jeśli darmowo to dać wymagania - masz zdać np. za 4 razem - w innym rzypadku zwrot kasy do urzędu.
oskbelfer

Postprzez Poznanianka » czwartek 18 marca 2010, 15:14

Za kurs egzaminatora zapłaciłam sama więc takie komentarze są nie na miejscu
Poznanianka

Postprzez oskbelfer » czwartek 18 marca 2010, 15:28

a ja za prawo jazdy ABCDET, kurs instruktora ABCDET, kurs egzaminatora ABCD oraz wszystkie egzaminy płaciłem sam :)
Wszystkie kursy robiłem w takiej kolejności czyli prawko, instruktor, egzaminator.

Ponadto płacę podatki z kórych część moim zdaniem jest marnotrawiona własnie na darmowe "szkolenia", które opisałem wcześniej i niewidzę nic niestosownego w wyrażaniu mojego zdania na ten temat.

Również studia powinny być płątne. Oto w Polsce mamy takie kuriozum. Państwo kształci lekarzy, kórzy dostają dyplom i jadą za granicę.
Niechaj kazdy ma wybór. Konował wykształci się za państwowe pieniądze ( wtym moje) a gdy idę do niego po poradę lekarska to jeszcze otwiera "ryja" na pacjenta.

Oto Polska właśnie
oskbelfer

Postprzez Poznanianka » piątek 19 marca 2010, 00:24

no to masz pecha, że płaciłeś sam :lol:

Ja mam okazję skorzystać i mam zamiar tak zrobić. W sumie nie interesuje mnie Wasze zdanie na ten temat :)

Zadałam konkretne pytanie i chciałabym poznać odpowiedź ale skoro wolicie się użalać jaka to jest Polska i ble ble to już Wasza sprawa. Widać bardzo rozgoryczonymi ludźmi jesteście, a to przykre.

Więc wybaczcie Szanowni Panowie ale nie mam zamiaru z Wami dyskutować na ten temat, jestem tu w konkretnym celu i szkoda mi tracić czasu na nic nie wnoszące i bezsensowne docinki.
Poznanianka

Postprzez x098 » piątek 19 marca 2010, 08:36

Tłumacząc Twój język na ludzki:
Jesteście frajerzy Wy wszyscy którzy nie kombinujecie jak wydoić całą resztę.

Uważam iż, postawa jaką prezentujesz szczególnie nie przystoi funkcjonariuszowi publicznemu jakim jest egzaminator, sędzia, policjant itp.
Prezentowane podejście typu „Kali kraść to dobrze, Kalemu ukraść to źle” (bo zwykłym złodziejstwem jest dojenie kasy z środków przeznaczonych dla osób szczególnie potrzebujących a takim osobami są osoby długotrwale bezrobotne nie zaradne życiowo itp.)
Każe sądzić iż, oceny dokonywane w trakcie egzaminów prowadzone będą zależnie od chwilowego widzimisię a nie na sprawiedliwych przesłankach merytorycznych.
x098

Postprzez dms » piątek 19 marca 2010, 09:19

Środki przeznaczone są dla osób bezrobotnych a nie osób niezaradnych życiowo i korzystanie z nich nie jest złodziejstwem. Także Poznanianka nie słuchaj frustratów tylko korzystaj z tego co Ci się należy. Powodzenia
dms

Postprzez oskbelfer » piątek 19 marca 2010, 09:19

jest okazaja za free - to bierzesz - twoja sprawa. Moją sprawą jest że to między innymi ja daję na to pieniądze.

Pytanie jest takie - czy zdałaś już weryfikacje na egzaminatora ?? czy tez wychodzisz z ząłożenia podobnego do tych o których pisałem - kurs zrobili za free i dalej wielkie zero czyli pasożują na finansach naszego kraju.

Nie podoba mi się sponsorowanie z kieszeni podatnika.
oskbelfer

Postprzez slamyr » piątek 19 marca 2010, 09:45

Poznanianka zadała pytanie i od razu 7 postów nic nie wnoszących do tematu. Zdanie Wasze, Wasze prawo, ale dajcie sobie na wstrzymanie jeśli nie odpowiadacie na zadane przez użytkownika pytanie. Proponuję przeprowadzkę na forum związane z gospodarką, polityką itp. Jak dla mnie posty (łącznie z moim) do kosza czym prędzej :)
slamyr

Postprzez x098 » piątek 19 marca 2010, 09:53

Oczywiście wiem że, My „frajerzy” którzy uważamy iż, kradzieżą jest jazda bez biletu komunikacją miejską, skonsumowanie batonika w markecie bez zapłaty czy korzystanie ze środków które są przeznaczone dla innych bardziej potrzebujących, jesteśmy w mniejszości i My wiemy że, zaprezentowanie naszej postawy tu na forum nie spowoduje że ktoś nagle się odmieni bo wiemy że, złodziejskie postawy są wynoszone z domu i w domu nigdy jazda na gapę nie została nazwana złodziejstwem, zjedzenie batonika w markecie bez zapłaty nie została nazwana złodziejstwem i wykorzystanie okazji do skorzystania ze środków przeznaczonych dla innych jest nazywane zaradnością nigdy zaś złodziejstwem.

I uważam że, posty te wnoszą dużo ponieważ temat jest rozpoczęty przez prawdopodobnie przyszłego egzaminatora a nas przedewszystkim interesują postawy moralne jakim cechują się Ci przyszli egzaminatorzy ponieważ tak jak powiedziałem są to osoby zaufania publicznego
Ostatnio zmieniony piątek 19 marca 2010, 09:59 przez x098, łącznie zmieniany 1 raz
x098

Postprzez slamyr » piątek 19 marca 2010, 09:58

Jedno pytanie? Czy Wasze posty są na temat? :) x098 oflaguj się i rozpocznij strajk głodowy...
slamyr

Postprzez dms » piątek 19 marca 2010, 10:43

x098 zgadzam się że te przykłady które wymieniłeś to jest złodziejstwo. Ale staranie się o dofinansowania, dotacje itp, jest zgodne z prawem i należy z tego korzystać. Nie znam sytuacji finansowej Poznanianki, ale skoro jest bezrobotna to z kuronia kursu instruktorskiego nie opłaci. Te kursy nie są tanie, okradaja nas te WORD-y :)
dms

Następna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów