Obiekt przydrożny?

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Obiekt przydrożny?

Postprzez rusel » środa 03 lutego 2010, 15:11

Jak zapatrujecie sie na kwestie parkowania podczas egzaminu, czy wyjazd z miejsca parkingowego mozna uznac za wyjazd z obiektu przydroznego?
rusel

Postprzez slawz » środa 03 lutego 2010, 22:24

Witam w dziale :)
Mnie na kursie dla egzaminatorów uczono, że lepiej nie łączyć zadań egzaminacyjnych i wyjazd z miejsca parkingowego traktować jak zakończenie zadania parkowania a ewentualnie potem wyjazd z parkingu potraktować jak wyjazd z obiektu przydrożnego
slawz

Re: Obiekt przydrożny?

Postprzez sjakubowski » środa 03 lutego 2010, 22:47

rusel napisał(a):Jak zapatrujecie sie na kwestie parkowania podczas egzaminu, czy wyjazd z miejsca parkingowego mozna uznac za wyjazd z obiektu przydroznego?

Obiekt przydrożny to obiekt przydrożny a miejsce parkingowe to miejsce parkingowe...
Zresztą co za różnica, i tu i tu włączasz się do ruchu...

Pozdrawiam!
sjakubowski

odp

Postprzez rusel » czwartek 04 lutego 2010, 11:11

definicja obiektu przydroznego tak naprawde nie istnieje, pytam w kontekscie takim kiedy komisja wypytuje jakie zadania nie zostaly wykonane np. w sytuacji kiedy nie przeprowadzam egzaminu od osrodka tylko przesiadam się na trasie, czesto miejsca parkingowe znajduja się tuż przy jezdni
Ostatnio zmieniony czwartek 04 lutego 2010, 11:12 przez rusel, łącznie zmieniany 1 raz
rusel

Postprzez slawz » czwartek 04 lutego 2010, 11:22

To według mnie lepiej potraktować jako wyjazd z obiektu przydrożnego końcowy element zadania zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury
slawz

Re: odp

Postprzez sjakubowski » czwartek 04 lutego 2010, 13:52

rusel napisał(a):tylko przesiadam się na trasie, czesto miejsca parkingowe znajduja się tuż przy jezdni

Tego typu miejsca parkingowe na pewno nie są obiektem przydrożnym.

Można ewentualnie jako obiekt przydrożny zakwalifikować parking strzeżony (nie wspominając już o budynku wielopoziomowym), ale na pewno nie same miejsca parkingowe przy jezdni oznaczone znakiem D-13.

Pozdrawiam!
sjakubowski

obiekt przydrożny

Postprzez wawa » czwartek 04 lutego 2010, 16:33

Rusel niedaleko ronda Regana jest stacja benzynowa i ją mozna potraktować jako obiekt przydrożny , to jest akurat w okolicy ewentualnej przesiadki. Swoją drogą to obserwując Twoje posty to wydaje mi się, że zaczynasz panikować. Nie daj sie, bo się spalisz.
wawa

odp

Postprzez rusel » czwartek 04 lutego 2010, 18:55

wawa probuje prowokowac innych do myslenia ale efekt mizerny, co do stresu to napewno bedzie w momencie kiedy okaze sie ze partnerem jest ktos kto za 6 razem zdal teorie i kolejny raz podchodzi do praktyki :roll:
rusel

Postprzez wooly » sobota 06 lutego 2010, 13:05

Rusel popatrz na mój awatar i przestań panikowac, Wawa ma racje bo na egzaminie spalisz siebie i kolege, rob wszystko bez zbędnych kombinacji a bedzie ok.
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez oskbelfer » sobota 06 lutego 2010, 20:23

ale w czym problem ludzie ? Komisja pyta czego niezrealizował "egzaminator" - wtedy trzeba powiedzieć że niebyło np. wyjazdu z obiektu przydrożnego i wszystko w temacie - ważne żeby to powiedzieć.
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez wawa » niedziela 07 lutego 2010, 17:14

oskbelfer masz racje ja tylko wskazałem ruselowi miejsce gdzie ma obiekt przydrożny jak by chciał byc tak dokładny w realizacji zadań. Pytanie tylko po co? , jak wystarczy to powiedzieć.
wawa

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów