Egzamin na egzaminatora kat B i C

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin na egzaminatora kat B i C

Postprzez phot » piątek 14 sierpnia 2009, 10:09

Witam. Moze ktos z kolezanek i kolegow wie czy w przypadku egzaminu na egzaminatorow kat B oraz C na egzaminie panstwowym jest mozliwosc zaliczenia kat B i nie zaliczenia C czy np pytania teoretyczne sa z B i C i "albo wszystko albo nic".
Dziekuje Pozdrawiam!
phot

Postprzez cih » piątek 14 sierpnia 2009, 11:44

Kolego

Warunkiem przystąpienia do egzaminu kwalifikacyjnego jest posiadanie uprawnień egzaminatora w zakresie prawa jazdy kategorii B - jeżeli egzamin będzie przeprowadzany w zakresie prawa jazdy kategorii C lub D,

Egzamin przeprowadza się w zakresie prawa jazdy kategorii A, B, C lub D dla każdej kategorii oddzielnie, z tym że możliwe jest przeprowadzenie go w jednym terminie dla następującej konfiguracji kategorii:
1) A i B;
2) C i D;
3) A i D;
4) A i C;
5) A, C i D.

Mówiąc krótko nie mając uprawnień do egzaminowania na kat. B nie możesz zadawać C

poczytaj rozporządzenie 217 paragraf 54 podajże punkt 5 - ty
cih

Postprzez phot » sobota 15 sierpnia 2009, 16:24

Dziekuje za informacje. Szczerze powiedziawszy zapisalem sie ostatnio na kurs na egzaminatorow i jezeli odbywa sie go odrazu z zakresu B i C jest 500zl taniej. Dlatego tez myslalem ze egzamin wyglada w ten sam sposob. Rozumiem ze word robi taki kurs aby odrazu odbyc szkolenie a dopiero pozniej po zdaniu B robic egzamin na C. W sumie wyglada to sesownie tylko ten zakres dwoch kategorii na kursie mnie zastanowil.
Dziekuje raz jeszcze i pozdrawiam.
phot

Postprzez Borys_q » sobota 15 sierpnia 2009, 20:27

Tylko napewno też cie nie poinformowali że zaświadczenie o ukończeniu szkolenia dostaniesz dopiero po wewnętrznym kat b i c pozytywnym, przynajmniej w gda nie wydają cześciowych zaświadczen.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez phot » niedziela 16 sierpnia 2009, 20:23

W sumie warto o tym pomyslec dzieki za info. Szczerze powiedziawszy jezeli chodzi o B to czlowiek jest raczej pewny siebie ale o C... Wiem ze powinno sie wiedziec wszystko ale tak sobie mysle ze na C jeszcze nie powinienem egzaminowac - mam prawko na C pare lat ale co ja ta ciezarowa pojezdzilem...
Moze profilaktycznie zmienie sobie na B... W koncu gdyby udalo sie dostac prace w wordzie to te 500zl idzie jakos przezyc.
Pozdrawiam
phot

Postprzez dami111 » niedziela 16 sierpnia 2009, 21:05

phot napisał(a):W sumie warto o tym pomyslec dzieki za info. Szczerze powiedziawszy jezeli chodzi o B to czlowiek jest raczej pewny siebie ale o C... Wiem ze powinno sie wiedziec wszystko ale tak sobie mysle ze na C jeszcze nie powinienem egzaminowac - mam prawko na C pare lat ale co ja ta ciezarowa pojezdzilem...
Moze profilaktycznie zmienie sobie na B... W koncu gdyby udalo sie dostac prace w wordzie to te 500zl idzie jakos przezyc.
Pozdrawiam

Powinienes napisas:gdyby udało sie zdac to te 500 zł jakos przezyło by sie :D
dami111

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów