Egzamin praktyczny kat A

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin praktyczny kat A

Postprzez Kotek_1000 » niedziela 09 sierpnia 2009, 11:58

Witam wszystkich. Zwracam się z pytaniem do zdających na egzaminatora kat. A. Jak to jest? Czy osoba egzaminująca ma obowiązek podania po 5- krotnym przejeździe po łukach w kształcie cyfry 8 polecenia zakończenia zadania? W rozporządzeniu nigdzie nie ma mowy na ten temat, podobno przewodniczący komisji o tym mówił przed egzaminem ale ja chyba nie dosłyszałem i za to zostałem ,,uwalony", że nie dałem znaku osobie zdającej zakończenia zadania.
Komisja stwierdziła ,ze mogę pisać skargę na przebieg egzaminu, ale na odpowiedź będę czekał kilka miesięcy i kolejna weryfikacja przeciągnie się przez ten czas.
Poczytam chętnie Wasze opinie na ten temat
Kotek_1000

Postprzez krzsad » czwartek 13 sierpnia 2009, 20:39

witam.
Rzeczywiście, tego nie reguluje żaden przepis, ale Przewodniczący Komisji przed egzaminem mówił , że tak trzeba - no i w Skierniewicach kogoś za to oblali. Czy mieli rację ? - moim zdaniem tak, bo było to omówione i ustalone przed egzaminem.
Podobnie była ustalona kwestia włączenia świateł podczas jazdy po placu. Mają być włączone mijania i żadne inne. Jeśli by było inaczej (np. pmgłowe tylne) to Przewodniczący kazał przerwać egzamin za możliwość spowodowania zagrożenia.
Pozdrawiam. K.S.
krzsad

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów