Nowa szkoła jazdy i tanie auta - czy to się opłaca ?

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Nowa szkoła jazdy i tanie auta - czy to się opłaca ?

Postprzez Pinhead » piątek 18 kwietnia 2008, 13:05

Witam

Mam takie pytanie do ludzi obeznanych z branżą szkolenia kierowców czy otwarcie w dużym mieście małej szkółki jazdy z powiedzmy 2 czy 3 samochodami miało by sens zakładając że będą to samochody inne (starsze i tańsze) niż te których używa się do egzaminowania ? Czy gdyby szkółka jazdy miała np. o 50-100zł tańszy kurs i powiedzmy o 5zł tańszą godzine jazdy w porównaniu z konkurencją to czy realne było by zebranie takiej ilości chętnych aby całość się opłaciła czy też fakt jazdy np. na Punto czy Lanosach kiedy zdaje się egzamin na Aveo był by tak istotny że szanse powodzenia takiej szkoły są nikłe ?

Różnice w kosztach są znaczne. Za trzy używane Aveo trzeba by liczyć około 60tyś zł. Trzy Lanosy lub Punto w dobrym stanie, często nawet z sekwencyjną instalacją gazową można by dostać za połowe tej kwoty. Pytanie jednak jak dużą role w praktyce odgrywa marka i model samochodu zgodna z marką i modelem samochodów egzaminacyjnych dla potencjalnych klientów ?

Pozdrawiam
Pinhead

Postprzez dylek » piątek 18 kwietnia 2008, 20:24

Wg mnie nie wypali.... każdy chce uczyć się na pojeździe na jakim będzie zdawał i sądzę, że bez problemu dołoży do kursu te 50-100zł na to konto... Godzinka 5zł tańsza? Większość dokształtów jest przed egzaminem - ja takie godzinki bym wybrał na tym co jutro czy pojutrze dostanę w WORDzie... 5zł w tym przypadku nie gra roli..

Jeśli już szukasz Aveo w dobrej cenie to polecam Lublin ;) weszły u nas Yariski i pomału Aveo lecą w odstawkę ... za 15tys idzie znaleźć zagazowany uzbrojony w pedały i zarejestrowany na "L" :D ... widywałem nawet ceny w granicach 10tys .... ;)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez Falkolm » sobota 19 kwietnia 2008, 22:46

W Dąbrowie G jest nowa moda - kabriolety ;)
No może nie nowa w zeszlym roku sie pojawily hehe
Falkolm

Postprzez Rafi » niedziela 20 kwietnia 2008, 14:05

Po Aveo do Lublina

ps.super ceny i większość z gazem 8)

A serio to ludzie wybierają jednak ośrodki i jazdy na tym co może im sie trafić na egazminie i 5zł tutaj nic nie zmieni.Najlepszy przykład teraz w Lublinie z Yarisem w grafik na 2 tygodnie żadnej godzinki wolnej u Nas.
Rafi

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów