Praktyczny Egzamin Weryfikacyjny Częstochowa 20-21.02.2010

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Baka » piątek 19 lutego 2010, 17:40

każda z tych jezdni jest jednokierunkowa i jest znak d3, ale dobra niech wam będzie. nara
Who is ready to die is ready to live
Baka

Postprzez oskbelfer » piątek 19 lutego 2010, 19:11

Olin ma racje - inna sprawa że PRD jest "lekko kopniete" co powoduje że Baka interpretuje tak jak ja kiedyś robiłem - jednak zdanie zmieniłem - jednak :) nie powinno być w prawie takich "niuansó"
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

odp

Postprzez rusel » piątek 19 lutego 2010, 22:15

droga przy ulicy legionow jest dwukierunkowa, nie jest to droga jednokierunkowa bo mamy na niej dwa kierunki, ta droga posiada 2 jezdnie z wyznaczonymi pasami ruchu, kazda z tych jezdni oznaczona jest znakiem D3 czyli jest jezdnią jednokierunkową
rusel

Postprzez X_man » sobota 20 lutego 2010, 08:36

Witajcie.
A jak się zachować, gdy podczas egzaminu na placu kolega przed upływem 10 minut melduje, że skończył zadanie nr 1, a my wiemy, że o czymś zapomniał?
X_man

Postprzez X_man » sobota 20 lutego 2010, 09:20

Chodzi mi o to, czy od razu ma drugą próbę, czy musimy czekać do końca tych 10 minut. Jeśli czekamy, to nie ma sposobu, żeby mu o tym powiedzieć - nie podpowiadając, że ma sklerozę, a przecież podpowiadać nie wypada :hmm:
X_man

Postprzez oskbelfer » sobota 20 lutego 2010, 09:50

xmen w takiej sytuacji bierzesz komisje i idziecie zajarac, po 10 minutach wracacie i zaczynasz od nowa :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez kuti_kula » sobota 20 lutego 2010, 10:23

jeżeli melduje zakończenie zadania pierwszego - od razu informujesz go " zaliczam pierwszy błąd w zadaniu pierwszym proszę zadanie nr jeden wykonać raz jeszcze " - wtedy komisja poprosi cię na boczek i spyta się dlaczego dajesz drugą próbę - wtedy mówisz że np: koleś nie sprawdził działania klaksonu . i koniec
kuti_kula

Postprzez wawa » sobota 20 lutego 2010, 13:43

kuti_kula masz rację gdy po zapięciu pasa egzaminowany mówi, że skończył zad. 1 to informujesz go: błąd w zad. nr.1 - druga próba i nic więcej. Komisja zawoła ćię na bok i zapyta o jaki błąd chodzi jeżeli twoja ocena zgadza sie z tym co komisja zaznaczyła u siebie to ok. inaczej aut!
Życzę wszystkim szczęścia i spokoju podczas egzaminu. :D :D :D
wawa

Postprzez X_man » sobota 20 lutego 2010, 13:50

Dzięki za już. :) Ale wątpliwości się mnożą:
1. A czy poziom oleju naprawdę sprawdzamy, czy tylko opowiadamy jak to zrobić? "... musi zaprezentować, że potrafi sprawdzić..." ja rozumiem, że sprawdzamy. Czy mam rację?
2. A parkowanie? "... po zaparkowaniu musi być możliwość opuszczenia pojazdu przez kierowcę i pasażera..." Opuszczamy pojazd, czy wystarczy szeroko otworzyć drzwi?
X_man

Postprzez wawa » sobota 20 lutego 2010, 14:02

Jeżeli chodzi o olej to tylko mówimy w jaki sposób sprawdzamy. W pytaniu drugim wystarczy otwarcie drzwi , wszystko jak na kat. B
wawa

Postprzez X_man » sobota 20 lutego 2010, 15:13

Po cichu liczę na garść wrażeń z dzisiajszego egzaminu. Może komuś się zechce jeszcze dzisiaj coś skrabnąć. Jak się spisywała trasa opracowana przez wawę? Na marginesie - dzięki wawa - miły gest :lol: Czy Szanowna Komisja rozwiała Wasze wątpliwości dot. dróg i jezdni jednokierunkowych? No i w ogóle - jak tam było.
Czekam strrrasznie niecierpliwie. Ja się będę męczyć jutro...
X_man

Postprzez Baka » sobota 20 lutego 2010, 15:16

też chętnie poczytam o wrażeniach z egzaminu, a też co poniektórzy będą się męczyć jutro :lol:
Who is ready to die is ready to live
Baka

Postprzez kuti_kula » sobota 20 lutego 2010, 16:05

im bliżej egzaminu tym więcej niepewności
jak wy postąpilibyście w tej sytuacji :
po egzaminie w ruchu drogowym komisja pyta się mnie " jaką ustala pan ocenę ? "
a ja zdaję sobie sprawę że " partner " popełnił np trzy błędy ale każdy w innym zadaniu ( np pierwszy - zajęcie niewłaściwego pasa ruchu po zawracaniu , drugi - przejazd przez rondo bez kierunkowskazów , trzeci - przekroczył dopuszczalną prędkość w zadaniu jazda drogami dwukierunkowymi jednojezdniowymi )
Moim zdaniem ocena jest pozytywna pomimo tych trzech błędów - każdy błąd w innym zadaniu . ( ponieważ na tym egzaminie nie ma czasu na wykonywanie błędnie zrealizowanego zadania po raz drugi ) . Dobrze logikuję ? Czy też ocena powinna być negatywna ?
kuti_kula

Postprzez X_man » sobota 20 lutego 2010, 16:41

Dobrze logikujesz.
Moim zdaniem trzeba to wyraźnie mówić, że na TĘ chwilę, ponieważ zadania nie były powtórzone, nie można ich inaczej ocenić jak tylko pozytywnie, bo tylko dwukrotnie popełniony błąd w tym samym zadaniu podlega przerwaniu egzaminu z wynikiem negatywnym.
W Legnicy ktoś tak właśnie oblał - dał negatywa właśnie w takiej sytuacji (tylko tam koleś popełnił "tylko" 2 różne błędy) i "błądzący" zdał, a przyszły-niedoszły egzaminator - nie.
A swoją drogą - dobrze, że nie ma za dużo czasu. Powtarzanie zadań nie leży w naszym interesie :lol:
X_man

Postprzez X_man » sobota 20 lutego 2010, 16:44

Znów nasuwa mi się pytanie:
Komisja ma swoje protokoły, arkusze egzaminacyjne itp. itd.
A my? Czy występując w roli egzaminatora możemy sobie robić notatki?
X_man

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów