egzaminator-zawod niepotrzebny

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: egzaminator-zawod niepotrzebny

Postprzez wooly » poniedziałek 22 listopada 2010, 20:38

Z tego co wiem, początkiem tego roku taka sztuka udała się nielicznym. Jak na tę chwile nie ma co się zastanawiać, z praca przez dluuuuugi czas będzie wielkie G....... Jeżeli chodziło Ci o wczorajsze wybory, hm cóż będą nowi Dyrektorzy w WORD-ach i raczej nikogo na emeryturę nie wyślą i w ten sposób nic się nie zmieni...
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez x098 » wtorek 21 grudnia 2010, 11:10

Uwaga komisja infra-cośtam-cośtam w projekcie ustawy o kierujących zadbała aby była rotacja w zawodzie egzaminator.
Chodzi o zapis że, egzaminator zostaje wykreślony gdy odwołanie od egzaminu jest słuszne.
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Postprzez wooly » wtorek 21 grudnia 2010, 12:49

Rotację? wystarczy jak egzaminatorzy przykręcą śrube na placu zeby nie ryzykować jeżdząc po mieście z takim delikwentem. Coś mi się wydaje, ze pewien zwiazek zaskarży ten zapis... Nic może poczekajmy aż gdzieś opublikują pełny zapis projektu
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez rusel » wtorek 21 grudnia 2010, 16:11

ale mi rotacja.....lepszym rozwiazaniem byloby rozwiazac stosunek pracy w momencie nabycia i korzystania z uprawnien emerytalnych a nie ciagniecie siana z dwoch pasnikow jak to ma miejsce
rusel

Postprzez szerszon » wtorek 21 grudnia 2010, 16:30

x098 napisał(a):Chodzi o zapis że, egzaminator zostaje wykreślony gdy odwołanie od egzaminu jest słuszne.

Jedno ???
Już saper bedzie miał bezpieczniejszą robotę.
Jest pełen wachlarz restrykcji od kar finansowych po nagany,dodatkowe szkolenia itp...
Ten sie nie myli co nic nie robi...
szerszon

Postprzez skov » wtorek 21 grudnia 2010, 21:10

zaraz, zaraz zapis jaki znalazłem brzmi:

W razie uznania zasadności skargi dyrektor może wystąpić do marszałka województwa z wnioskiem o:
- unieważnienie egzaminu
- skreślenie egzaminatora z ewidencji egzaminatorów

Czyli nie tak chop siup, ponieważ dyrektor nie musi z takim wnioskiem występować a jak już wystąpi, marszałek może wniosek odrzucić.
skov

Postprzez rusel » wtorek 21 grudnia 2010, 23:00

to są bajki..srednio w ciagu roku nadzorujacy rozpatruje ok 150skarg, 2-3 rozpatrywane sa na korzysc kursanta i egzamin jest powtarzany na koszt osrodka a w zasadzie na koszt egzaminatora,
jak nie ma dobrego zycia z nadzorem to ma ochrzan lub po premii od dyra, jak jest sumienny i nie robi problemow to pare kiwniec palcem w jego strone i dalej do pracy...
rusel

Postprzez wooly » środa 22 grudnia 2010, 10:54

rusel napisał(a):ale mi rotacja.....lepszym rozwiazaniem byloby rozwiazac stosunek pracy w momencie nabycia i korzystania z uprawnien emerytalnych a nie ciagniecie siana z dwoch pasnikow jak to ma miejsce

http://biznes.onet.pl/wysadzeni-z-etatu ... news-detal to by było dobre ale niestety zablokują
wooly

Postprzez wawa » środa 22 grudnia 2010, 21:06

Według najnowszych wieści w Bielsku jest wyautowanych 3 egzaminatorów ( z rocznym i 1,5roku staż).
Stara gwardia się trzyma! Umotywowanie : "zbyt mały przerób w WORD". :lol:
jeśli "a" oznacza szczęście to:
a=x+y+z

x- to praca
y- to rozrywka
z- umiejętność trzymania języka za zębami

Albert Einstein
wawa

Postprzez skov » czwartek 23 grudnia 2010, 23:07

stara gwardia może już łapać się na "okres ochronny pracownika" więc łatwiej zwolnić młodego.
skov

Postprzez Cinek » piątek 24 grudnia 2010, 16:19

To jedno,a drugie to to,że w Wordach panuje jeszcze dawny PRL...emeryt emeryta nie zwolni :?

Wesołych Świąt i owocnego szkolenia w nowym roku :spoko:
Cinek

Postprzez wooly » poniedziałek 27 grudnia 2010, 14:52

No to już wiemy, że ustawa o emerytach to gniot http://biznes.onet.pl/czesc-emerytow-be ... news-detal
wooly

Postprzez rusel » wtorek 28 grudnia 2010, 13:35

wlasnie zostala podpisana przez Prezydenta
rusel

Postprzez wooly » wtorek 28 grudnia 2010, 15:03

No podpisał, ale co z tego jak nie zgadza się z najważniejszym zapisem ( http://www.tvn24.pl/0,1687557,0,1,prezy ... omosc.html ), trąbią o tym na tvn24. Tak czy siak ten bubel prawny nie zmienia nic jeżeli chodzi o WORDy i ich emerytowanych egzaminatorów....
wooly

Postprzez wawa » wtorek 28 grudnia 2010, 16:06

A słyszeliście o propozycjach PJN, oni to nie maja pojecia co sie dzieje na rynku pracy a chca m.inn. by dziadki pracowały mając emerytury. Żenada!
jeśli "a" oznacza szczęście to:
a=x+y+z

x- to praca
y- to rozrywka
z- umiejętność trzymania języka za zębami

Albert Einstein
wawa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów