Nietypowa sytuacja na egzaminie C+E

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez jjaacc » czwartek 28 maja 2009, 22:39

Trzeba było trzech lat żeby oczywista oczywistość stała się oczywista:
„cofanie po prostej i łuku, z możliwością zatrzymywania się i ponawiania jazdy do przodu, w czasie nie dłuższym niż 5 minut, (...)
- w przypadku egzaminu w zakresie prawa jazdy kategorii T, B+E,C+E,C1+E,D,D+E,D1+E dopuszcza się jedno opuszczenie pojazdu w czasie wykonania zadania.”
:) :) Szkoda tylko że tyle ludzi oblało! :(
jjaacc

Postprzez cih » piątek 29 maja 2009, 13:25

jjaacc napisał(a):- w przypadku egzaminu w zakresie prawa jazdy kategorii T, B+E,C+E,C1+E,D,D+E,D1+E dopuszcza się jedno opuszczenie pojazdu w czasie wykonania zadania.”

Tak jest według nowej instrukcji :) powiem szczerze to duże uproszenie zdawałem 3 lata temu na autobus zimą i największym problemem było właśnie zatrzymanie w polu 1 m, a z tego co pamiętam wcześniej było chyba 40 cm ?
cih

Postprzez Marcin GTI » poniedziałek 20 lipca 2009, 08:50

jjaacc napisał(a):Trzeba było trzech lat żeby oczywista oczywistość stała się oczywista:
„cofanie po prostej i łuku, z możliwością zatrzymywania się i ponawiania jazdy do przodu, w czasie nie dłuższym niż 5 minut, (...)
- w przypadku egzaminu w zakresie prawa jazdy kategorii T, B+E,C+E,C1+E,D,D+E,D1+E dopuszcza się jedno opuszczenie pojazdu w czasie wykonania zadania.”

Dokładnie,sam podczas egzaminu na C+E przy jezdzie po łuku do tyłu , opusciłem pojazd celem sprawdzenia odległości od linii , ale wczesniej zapytałem egzaminatora czy wolno,na co powiedział "Nie powiem panu że nie wolno"czyli co nie jest zabronione to jest dozwolone i zdałem za 1 razem :D
Marcin GTI

Postprzez Rybek » czwartek 17 września 2009, 11:23

Przed zmianą w rozporządzeniu wordy róznie to interpretowały. W jednych wordach mozna było wysiąść a w innych nie w zależności jak zarządził dyrektor danego wordu.
Rybek

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów