egzaminator-zawod niepotrzebny

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez wooly » czwartek 22 lipca 2010, 22:16

My też to czarno widzimy......
Ostatnio zmieniony piątek 23 lipca 2010, 19:20 przez wooly, łącznie zmieniany 1 raz
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

odp

Postprzez rusel » piątek 23 lipca 2010, 15:23

jest jeszcze szwaczka, dzwigowy, spawacz, zwrotnicowy, ustawiacz no i operator wielowrzecionowej zakretarki srub stopowych badz automatycznej podbijarki torow i rozjazdow, jak zwiazki wywalcza podwyzki to lud znow rzuci sie lawinowo na kursy, powstaną nowe fora i nowe watpliwosci....tak to juz jest na tym swiecie.........................jak sie cos przegapi i czegos sie nie zrobi w odpowiednim czasie w zyciu to potem ciagnie sie to za toba jak sraczka
rusel

Postprzez szerszon » piątek 23 lipca 2010, 22:50

Na Waszym miejscu nie traciłbym do końca nadziei.
Fakt ,opieram swoje opinie tylko o Radarową w Warszawie, ale...
Jest tu pau dziadków, którzy moim zdaniem długo nie pociągną... :D
Jest też paru ,,bucowatych,, i nie do konca egzaminujących zgodnie z literą prawa...Mam tu na mysli chamskie odzywki , wciskanie ciemnoty kursantom.Przy paru pozytywnych odwolaniach powinno sie rozluznić.
Poza tym proszę nie patrzeć tylko na populację 18-latków.Jest całkiem spora grupa ,,starszych ,,osób którym zachciało sie mieć PJ.

W moim przypadku obskakuje jeszcze babki około 40-letnie, które kiedyś zdały PJ i kilkanascie lat nie miały styczności z autem jako kierowca.
Z meżem nie da rady bo morde drze, a to dostają samochód słuzbowy i się ciągnie ten wózek.
Na Waszym miejscu zastanowiłbym się nad zrobieniem uprawnień instruktora , tak na przeczekanie, choc z tego też nie ma kokosów.
szerszon

Postprzez dylek » sobota 24 lipca 2010, 15:41

Instruktora ??
W tej działce przecież też zaczyna być przesyt....
Coniektórzy mali się zamykają, więksi redukują kadrę i ilość furek...

Jedyne swiatełko to to, że "dorabiaczy" jakby mniej, bo OSK już obganiają temat tymi co tylko szkolą. Nie wiem jak gdzie indziej, ale u mnie w mieście ludziska jakby zaczęli bardziej zwracać uwagę na poziom szkolenia, więc kolejny powód do uśmiechu dla mnie.... jest szansa, że samoistnie pozamyka się trochę badziewia ... Tak więc może pomimo mniejszej ilości ludzi będę miał co robić jeszcze parę ładnych lat ;)
Ale jak bym miał teraz robić uprawnienia i zaczynać od 0 to dłuuuugo bym się zastanawiał czy warto....
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez wooly » sobota 24 lipca 2010, 17:59

Też kiedyś myślałem o uprawnieniach instruktora, ale jak teraz patrze na OSK a mam paru znajomych pracujących w zawodzie instruktora to im nie zazdroszczę, żeby godnie żyć wszyscy wiemy ile instruktor musi pracować. Przesyt instruktorów jest i to większy jak egzaminatorów, sami przecież instruktorzy mówią, że są dni kiedy nie wiadomo w co łapy wsadzić, a są też takie kiedy nie ma nic do roboty.... Więc nie mam zamiaru wyrzucać kolejnych pieniędzy w błoto
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez Cinek » poniedziałek 26 lipca 2010, 16:21

Instruktora można robic,ale pod warunkiem,że jesteście na swoim a nie w czyjejś firmie. Ja tyram od rana do wieczora, jeździmy na dwa wozy i nie wyrabiamy. Faktem jest,że luty i marzec był bardzo cieńki,ale od kwietnia ruszyło się i teraz się śmieję,że chcialbym mieć luty i odpocząć sobie trochę od tej jazdy. W kółko to samo. Łapię się już na tym,że niektóre zwroty recytuję słowo w słowo. Te same uliczki,te same komendy i podobne sytuacje na drodze. Ciekawe kiedy sie wypalę....Dziwi mnie natomiast to,że trzymają jeszcze tych dziadków w Wordzie a nie zatrudniają młodzieży-przecież powinno się zabronić takiemu siwemu Panu egzaminować i dać skierowanie na badania lekarskie,aby sprawdzić jego stan zdrowia, czy aby napewno pozwala ona na to, aby pracować na takim odpowiedzialnym stanowisku. Chociaż i tak widze, że sie poprawiło, bo moi kursanci mówią,że jest sporo młodych. Poczekajmy, zobaczymy jak będzie 8)
Cinek

Postprzez oskbelfer » wtorek 27 lipca 2010, 16:02

ja tam bardz stary niejestem, ale co ma siwizna na gowie do pracy :) ? Skoro facet pracuje to niechaj do 65 roku zycia robi - potem faktycznie powinien iść na emeryture :)

Barziej wpieniającym jest fakt zatrudniania emerytów munduowych (wszczystkich formacji) i to nie tylko w ośrodkach egzaminowania - z tym powinno się skończyć - skoro niema siły do służby - to gdzie się pcha do wordu - to jest moim zdaniem skandal :/

Co do wypalenia zawodowego - ile lat jezdzisz ? :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Cinek » wtorek 27 lipca 2010, 21:56

no z drugiej strony to też nie ma co się dziwić mundurowcom,że się tam zatrudniają bo dalej chcą byc kimś i mieć władze....mundurowcy z wyższym stopniem szukaja zatrudnienia na stanowiskach decyzyjnych a Ci z nizszym w ochronie na cieciówce, i tak te świat sie kręci i nic nie zmienimy. Co do wypalenia zawodowego to był żart, bo za mało pracuję w tym zawodzie,żeby mieć dość. Co to jest 8 lat :roll:
Cinek

Postprzez oskbelfer » środa 28 lipca 2010, 08:48

niezmienimy, a moze rzad w końcu podejmie jakieś racjonalne decyzje, bo byczek po 15 latach służby bierze emeryture i blokuje komuś etat.
8 lat no to pierwsze objawy mogą się pojawiać :) :) :)
oskbelfer

Postprzez Cinek » środa 28 lipca 2010, 15:17

8 lat minęło jak jeden dzień....jak przyjdzie ktoś kumaty to człowiek nie żaluję,że wybral taki zawód, ale gorzej jak przyjdzie jedn-nie wróć pare osób na kurs, które stawiają oczy w słup jak pytam gdzie jest sprzęgło :? Narazie daje radę :wink:
Cinek

odp

Postprzez rusel » środa 28 lipca 2010, 18:04

jest wielu mlodych kandydatow z uprawnieniami ktorzy napewno sa w stanie wykonywac ten zawod bardziej rzetelnie niz niejeden "doswiadczony" "ekspert"
rusel

Postprzez oskbelfer » środa 28 lipca 2010, 23:25

jak stawiają oczy w słup gdy pytasz o sprzegło - to jeszcze nic :) jest frajda gdy po 30 godzinach widzisz że człowiek coś potrafi - gorzej gdy na 26 godzinie mówisz wciś sprzegło, włącz bieg, powoli puść sprzegło, dodaj gazu ..................przy takich ciężko wyrobić - na szczęście takie tematy nie są bardzo czeste :)
oskbelfer

odp

Postprzez rusel » środa 11 sierpnia 2010, 12:01

w Poznaniu znowu sie rozluznilo aczkolwiek nawet w przypadku zwolnien badz odejsc na emeryture dyrektorzy juz nie zatrudniaja na te stwanowiska nowych egzamiantorow

http://www.prawojazdy.com.pl/aktualnosci/single/id/626
rusel

Postprzez wooly » środa 11 sierpnia 2010, 20:26

nie rozluźniło, tylko jest po myśli Dyrektora jeżeli chodzi o etaty. Teraz CBA będzie trzepać Poznańskim WORD-em więc może się okazać, że kolejni zwolnią stołki. Tak czy siak nie zmienia to sytuacji na rynku pracy..........
wooly

Re: egzaminator-zawod niepotrzebny

Postprzez rusel » poniedziałek 22 listopada 2010, 18:40

zastanawiam sie czy komukolwiek z praca udalo sie dostac cokolwiek gdziekolwiek w Polsce od 2009roku......
rusel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów