Przebieg drogi z pierwszeństwem

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez drtomee » sobota 15 sierpnia 2009, 22:05

Już mówię gdzie...na kursie dla instruktorów w łódzkim WORD...też uważam, że to bez sensu tak jeździć i nikt tu tak nie jeździ, ale facet, który prowadzi zajęcia to w opinii wielu ludzi (i mojej) autorytet więc mu wierzę, że wg przepisów tak jest...a że przepisy nie zawsze mają sens to inna sprawa. W każdym razie Pajejek nie jest sam na barykadzie...
drtomee

Postprzez oskbelfer » sobota 15 sierpnia 2009, 22:39

skoro już wiemy że w Łodzi to jeszcze podaj nazwisko tego autorytetu - to będzie sprawa do końca klarowna :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez drtomee » sobota 15 sierpnia 2009, 22:47

jeśli znasz łódzkie podwórko to myślę, że wiesz o kogo chodzi...wiem, że ma też swoich oponentów, ale w kategorii wiedzy imponuje...ja się dużo od niego nauczyłem, ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie :lol: i myślę, że nie w tym rzecz żeby rzucać nazwiskami...
drtomee

Postprzez oskbelfer » sobota 15 sierpnia 2009, 23:08

nie znam łoldzkiego środowiska, nie znam gościa, może i wiedzę ma - skoro tak twierdzisz - jednak temat który poruszaliśmy - wskazuje na to że w tej kwestii "gość" nieco mija się - ale szkoda rostrząsać :)
oskbelfer

Postprzez drtomee » sobota 15 sierpnia 2009, 23:17

cman napisał(a):
Pajejek napisał(a):A takich rzeczy, które ja opisuję, uczą np. na kursie dla egzaminatorów.

Gdzie? Może się w końcu dowiemy....
Reszta Polski przynajmniej będzie wiedziała co trzeba omijać z daleka.

No właśnie...tym bardziej, że kwestia jest złożona, napisałem o tym bo trochę mnie cman sprowokował :D Jednak nie trzeba Łodzi omijać bo tu nie włączają kierunkowskazu jadąc na wprost... :wink:
drtomee

Postprzez kopan » niedziela 16 sierpnia 2009, 14:04

A takich rzeczy, które ja opisuję, uczą np. na kursie dla egzaminatorów. Lepiej faktycznie skończmy ten temat. Powiem wam jeszcze tylko tyle, że sam tak nie jeżdżę bo wiem czym to grozi (o tym pisał oskbelfer, chociaż jak będę miał jakiś element samochodu do naprawy to wtedy włącze ten kierunek ). Nie mniej jednak przepisy są jakie są.

Problem nie w przepisach a u czytaczy tych przepisów występuje.

Przepis brzmi:
5. Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.

Jeśli ktoś z tego przepisu robi zawsze masz sygnalizować zmianę pasa ruchu to niech wypisze odpowiedni wniosek do biura legislacji o usunięcie z przepisu nieistotnych zbędnych rzeczy :
1. Zamiar zmiany
2. Zawczasu
3. Wyraźnie
4. Lub
5. Kierunku jazdy

Pajejek, ty sobie przemyśl to LUB z tego przepisu i nie opowiadaj niestworzonych rzeczy że takich bzdur uczą na kursach na egzaminatorów.
Bo Tobie się tylko tak wydaje że tak uczą.
kopan

Postprzez oskbelfer » niedziela 23 sierpnia 2009, 09:19

Kopan to że ktoś poruszył temat i zrobiła się dyskusja jest OK, natomiast to że jak to okresliłes "jest problem z czytaczami" to inna kwestia. Jest to poprostu kiepskie co napisałes - lepiej popatrz na część swoich postów - a potem oceniaj innych.
oskbelfer

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów