pow. wyłączona z ruchu

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez oskbelfer » sobota 04 lipca 2009, 15:29

kopan napisał(a):Dziecino tu nie piaskownica plucie, kopanie i wyzywanie zgodnie z tab 17 jest zabronione.
Jak jesteś niedojedzony i ci nie smakuje to łyknij cipsa i lulu do łuzia.

Kopan urzekła mnie Twoja historia - a zwłaszcza ortografia.

Jesli brakuje Ci argumentu odnośnie tych rewelacji z P-7b to odpuść.

Ludzka rzecz błądzić :)
oskbelfer

Postprzez Pajejek » sobota 04 lipca 2009, 19:28

kopan napisał(a):Co wcale nie znaczy że tabela wyczerpuje wszystkie możliwości do przerwania egzaminu.
Dlatego też wprowadzono zapisy w par 30 ust 4 p. 2 i p.3 - decyzje podejmuje egzaminator.
Dokładnie tak jak napisałeś. Ten cytat jest doskonałym argumentem przeciwko twoim tezom. Powierzchnia wyłączona z ruchu, wg przepisów, ma posiadać to i to, więc jeżeli czegoś jej brakuje to nią nie jest. Wyobraż sobie znak A-7 (ustąp pierwszeństwa) odwrócony do góry nogami. Czy to jest właśnie ten znak? A może oderwał się od tego znaku wykrzyknik? Albo oderwał się rowerzysta? Albo śnieżynka? Albo (nie daj boże) "skrzyżowanie z drogą podporządkowaną występującą po obu stronach"?
Znaki muszą być takie jakie mówią o nich przepisy, jeśli nie to ich nie ma.
Patrzysz na wiele spraw (zauważyłem) inaczej niż większość. I dobrze. Możesz wskazać inną drogę rozwiązania problemu. To ciebie wyróżnia, ale pamiętaj nie zawsze masz rację. Czasem trzeba przyznać się do błędu. Nic tak naprawdę to nie kosztuje a przysporzy ci tylko wiarygodności. I nie potrzebne są wypowiedzi w rodzaju
Dziecino tu nie piaskownica plucie, kopanie i wyzywanie zgodnie z tab 17 jest zabronione.
Jak jesteś niedojedzony i ci nie smakuje to łyknij cipsa i lulu do łuzia.
Bo nie spotykamy się tutaj aby sobie naubliżać tylko wymienić się opiniami i zwyczajnie podyskutować.
Jeżeli troszkę za dużo naumoralniałem to sorki :wink: .
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez kopan » sobota 04 lipca 2009, 21:44

Pajejek.

Jeszcze ani razu nie zdarzyło mi się kogoś jako pierwszy obrazić.
A na tym forum piszę od dawna.
Za to dość często jestem obrażany przez takich oskbelfer i podobnych – którzy nie mając nic więcej do powiedzenia idą w kierunku piaskofnicy.
No bo jak można taki post wysmażyć <<Kopan skończ pisać głodne kawałki>>
Gość czy baba wymaga zmiany pieluchy.
Jeszcze do tego ten NIK osk belfer
pedagog obrażacz.
– chyba OSK b...V.
Cóż mowa umoralniająca słuszna tylko źle skierowana bo do mnie.
Sprawy by nie było gdyby gość ni z gruszki ni z pietruszki ....

Mało tego idzie dalej w zaparte i w następnym poście <<<< Jesli brakuje Ci argumentu odnośnie tych rewelacji z P-7b to odpuść.
Ludzka rzecz błądzić>>>>>
No i jak z takim błądzącym i nieodpuszczającym mówić. ??
Zamiast powiedzieć przepraszam to mnie wychowuje.

A co do powierzchni wyłączonej z ruchu to bez zeberki nie jest powierzchnią wyłączoną z ruchy tylko z formalnego punktu widzenia więc przerwanie egzaminu nie nastąpi na podstawie tab 12.
Fizycznie jest to powierzchnia wyłączona z ruchu liniami p-7b i ja egzamin bym przerwał na podstawie par 30.4.2 zachowania osoby egzaminowanej świadczą ....

Tak mi się teraz skojarzyło dlaczego w tym przepisie użyto liczby mnogiej ??

Wynikałoby z tego że takich zachowań musi być dwa by przerwać egzamin.

Z innej beczki.
Spotyka się „powierzchnie wyłączone z ruchu” wykonane inną nawierzchnią – krawężnik na płasko i kostka brukowa.
Jak taki twór traktować ??
kopan

Postprzez Pajejek » sobota 04 lipca 2009, 23:20

kopan napisał(a):Z innej beczki.
Spotyka się „powierzchnie wyłączone z ruchu” wykonane inną nawierzchnią – krawężnik na płasko i kostka brukowa.
Jak taki twór traktować ??
Cieszę się, że jednak dyskusja z tobą może przebiegać w normalnym tonie. Niemniej jednak uważam, że nie należy używać takich słów jak ty użyłeś w stosunku do oskbelfer. Nie usprawiedliwiam również jego.
Odpowiadając na twoje wątpliwości myślę, iż to jest po prostu krawężnik. Pamiętać należy, że powierzchnia wyłączona z ruchu wg przepisów jest odpowiednio oznakowana.
Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać.
Cyceron.
Pajejek

Postprzez oskbelfer » niedziela 05 lipca 2009, 11:10

Możesz na mnie napisać nawet ze jestem "m a t o . . m" - tylko proszę uzasadnij to sensownie a nie twórz dziwnej "kopanofilozofii" :)

Pisałeś "głupoty" o P - 7b w kontekscie przerwania egzaminu - to się dowiedziałeś co o tym myslę.

Będziesz pisał brednie - to będziesz tutaj punktowany.

Jesli czegoś nie wiem to albo sprawdzam - albo siedzę cicho - ty tak nie potrafisz.
Masz dużą wiedzę i zaczynasz się nią popisywać - tylko że czasem wychodzi Ci to tak jak w tym temacie.

Twoje posty z "odwracaniem kota" - to już zupełne przegięcie.
A to co piszesz na mój temat tak naprawdę wisi mi i powiewa.

Wiem co potrafię, a czym wiecej wiem to uswiadamiam sobie jak duzo jeszcze nie wiem.

Na zakończenie tego tematu cieszy fakt że nie tkwisz w uporze i przyznaleś iż myliłeś się co do P-7b. Szkoda tylko że wymagało to wstrząsania Tobą :)

Z innej beczki.
Jak taki twór traktować.

Ciekawe pytanie Kopan - tylko co to znaczy "krawęznik na płasko i kostka brukowa"

Zerknij do Dz U 220 z 3 lipca 2003 roku i będziesz wiedział (załacznik 2) :)
oskbelfer

Postprzez kopan » niedziela 05 lipca 2009, 16:53

oskbelfer napisał(a):
Z innej beczki.
Jak taki twór traktować.

Ciekawe pytanie Kopan - tylko co to znaczy "krawęznik na płasko i kostka brukowa"

Zerknij do Dz U 220 z 3 lipca 2003 roku i będziesz wiedział (załacznik 2) :)

Ależ kochanie zwracaj baczniejszą uwagę na jezdnie z czego ją wykonano i czy poziomy się zgadzają.
Czy autko podskoczy, czy nie - jak na to wjedziesz oczywiście - bo jadąc obok nie podskakuje i to sobie zapamiętaj.
Ja rozumiem że się uczysz i możesz nie rozróżnić podskoku o 3,5 cm od podskoku 12 cm.
Ale weź to na oko.
Krawężnik krawężnikowi nie równy a i nie takie samo ma znaczenie jeśli chodzi o przepisy .....
Cóż nie zerkaj do jakiegoś DU 220 bo i tak z tego nic nie rozumiesz a patrz na drogę szkoda auta i naszego zdrowia.

Do reszty się nie ustosunkuję – szkoda czasu a i przyjemność żadna.

No bo jak dyskutować z kimś kto czyta tekst ale sensu nie rozumie .. za to dużowo pisze ale nie na temat.
300 % że się zgodziłem kochanie.
kopan

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów