Szkolenie Kandydatów na egzaminatorów opinie .

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez kopan » piątek 31 października 2008, 20:12

Chyba do tej pory zdają egzamin na prawko...

A cuś blizszego bardziej szczegółowego oprócz he he :lol: :lol:
kopan

Postprzez jjaacc » piątek 31 października 2008, 21:51

Kurcze to są poważne pytania?
Czy ktoś mnie wkręca?
Przecież to pytanie się kupy nie trzyma. A wątpliwości Borysa są w pełni uzasadnione. :?: :shock:
jjaacc

Postprzez Borys_q » piątek 31 października 2008, 22:03

adalberthus napisał(a):Instruktorze. Pytanie Twoje rozwieje uważne przeczytanie rozporządzenia w sprawie znaków i sygnałów.
Otóż sygnalizatory kierunkowe otwierają i zamykają ruch tylko w kierunku wskazanym przez strzałkę, w postaci której ten sygnał jest wyświetlany. Co więcej, sygnał ten mówi o bezkolizyjnym przejeździe w tym kierunku, a jeśli sygnał wyświetlony w postaci strzałki w lewo, zabrania on zawracania. I dotyczy to najbliższego skrzyżowania, czyli tego za tym sygnałem.
p.s. co na to Twoi kursanci............

Moi kursanci mają sie dobrze:)

A czy w tym pytaniu było coś o zawracaniu????
Możee ktoś sie do jazdy na wprost ustosuknuje.

JJAACC to nie są pytania z państwowego tylko z egzaminu wewnętrznego.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez jjaacc » piątek 31 października 2008, 22:24

A na wewnętrzny dla egzaminatorów?! to może sprzątaczka z cieciem układać i to pewnie po pijaku bo na trzeźwo to za proste by były.
jjaacc

Postprzez mihauu » sobota 01 listopada 2008, 00:15

§ 97. 1. Sygnały świetlne nadawane przez sygnalizator kierunkowy S-3 dotyczą kierujących jadących
w kierunkach wskazanych strzałką (strzałkami).

ROZPORZĄDZENIE MINISTRÓW INFRASTRUKTURY ORAZ SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI w sprawie znaków i sygnałów drogowych
mihauu

Postprzez jjaacc » sobota 01 listopada 2008, 00:34

No tak. W takim razie jak zobaczysz sygnalizator S-3 ze strzałką w lewo, nadający sygnał zielony, to pamiętaj on zabrania ci jechać prosto!!!
nie jedź!
nie wolno!
nawet wtedy a zwłaszcza wtedy, kiedy on cię nie dotyczy bo masz zamiar jechać prosto. Czyli początkowo chciałeś się zastosować do sygnalizatora S-1 który przeważnie stoi dla tych którzy mają inne zamiary niż jazda w lewo. i pamiętaj nie jedź również w prawo!!! Ponieważ sygnalizator S-3 dla skręcających w lewo ci tego zabrania!!!!!
jjaacc

Postprzez mihauu » sobota 01 listopada 2008, 00:38

A od kiedy sygnalizator S-3 stoi na tym samym pasie ruchu co S-1? Przecież to oczywiste, że jeżeli stoisz na pasie ruchu, do którego jest sygnalizator ogólny, to nie patrzysz na ten co Ciebie nie dotyczy. Nie rozumiem o co ta dyskusja tutaj

Poza tym, w tym pytaniu, to jeszcze był na pewno rysunek: trzy pasy ruchu i S-3 na lewym pasie i sytuacja dotyczyła lewego pasa. Takie przynajmniej pytanie widziałem na egzaminie dla egzaminatorów. Jedno z prostszych zresztą
Ostatnio zmieniony sobota 01 listopada 2008, 00:43 przez mihauu, łącznie zmieniany 1 raz
mihauu

Postprzez jjaacc » sobota 01 listopada 2008, 00:42

A gdzie w pytaniu jest mowa o pasach ruchu?
Michu zastanów się jak może zabraniać jazdy prosto przez skrzyżowanie, jeżeli dotyczy tych co jadą w lewo?
jjaacc

Postprzez mihauu » sobota 01 listopada 2008, 00:46

Po prostu ktoś źle to pytanie tutaj przepisał. W tej formie nie jest może do końca wiadomo o co tu chodzi. Zresztą same te wielokropki przy odpowiedzi A i B świadczą, że ktoś niedokładnie to pytanie zapamiętał/zanotował.

W każdym bądź razie sugerujesz, że jeżeli mam nad swoim pasem ruchu sygn. S-3 ze strzałką skierowaną w lewo to mogę sobie z tego pasa na wprost pojechać???
mihauu

Postprzez jjaacc » sobota 01 listopada 2008, 00:48

mihauu napisał(a):A od kiedy sygnalizator S-3 stoi na tym samym pasie ruchu co S-1? Przecież to oczywiste, że jeżeli stoisz na pasie ruchu, do którego jest sygnalizator ogólny, to nie patrzysz na ten co Ciebie nie dotyczy. Nie rozumiem o co ta dyskusja tutaj.

No widzisz podobnie jak autor pytania nie uwzględniłeś oczywistej oczywistości. I ta dyskusja jest o tym, że jak się za bardzo kombinuje to bigos nie smakuje. Wszyscy wiedzą co oznacza S-3 a musza zgadywać co autor miał na myśli.
Tak samo jak z pytaniem testowym na prawojazdy pierwszym w testach tym ze znakiem stop.
jjaacc

Postprzez jjaacc » sobota 01 listopada 2008, 00:50

mihauu napisał(a):W każdym bądź razie sugerujesz, że jeżeli mam nad swoim pasem ruchu sygn. S-3 ze strzałką skierowaną w lewo to mogę sobie z tego pasa na wprost pojechać???

Mihu przestań.............
jjaacc

Postprzez mihauu » sobota 01 listopada 2008, 00:53

jjaacc napisał(a):
mihauu napisał(a):W każdym bądź razie sugerujesz, że jeżeli mam nad swoim pasem ruchu sygn. S-3 ze strzałką skierowaną w lewo to mogę sobie z tego pasa na wprost pojechać???

Mihu przestań.............

No właśnie... więc po co doszukiwać się drugiej ideologii tutaj?
mihauu

Postprzez jjaacc » sobota 01 listopada 2008, 01:08

Widzisz niektórzy nie będą się doszukiwać a inni będą, a pytanie nie może budzić wątpliwości twoich i moich. A jak zobaczę zielona strzałkę w lewo a będę jechał prosto to pojadę nawet na czerwonej strzałce i o to tu chodzi. a kolega Borys, jak twierdzi pytanie zostało przepisane. Z tyloma durnotami już się spotkałem, że jakoś mu wierzę, taki łatwowierny jestem.
jjaacc

Postprzez mihauu » sobota 01 listopada 2008, 01:13

Cóż... być może ten ktoś, kto układał te pytania na egz. wew. kandydatów na egzaminatorów sam źle/niedokładnie poprzepisywał... Ale właśnie na takiej zasadzie rodzą się te wszystkie wątpliwości, jeżeli chodzi o pytania na egzamin na egzaminatorów. Ktoś coś przepisze, niedopisze, dopisze za dużo i już nie wiadomo o co chodzi...
mihauu

Postprzez jjaacc » sobota 01 listopada 2008, 01:15

Może i tak, ale dlaczego takie durnoty są w testach na prawojazdy?
jjaacc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów