Pytania z egzaminu

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez cih » wtorek 28 lipca 2009, 15:05

Kod: Zaznacz cały
 2. moim zdaniem odp. A odpada, ponieważ wniosku do starosty nie musi składać, bo zdaje na potrzeby wojska i starosta mu nie wydaje prawa jazdy.

XPepeX jak ja kocham takie pytania jeden mały szczegół, a wynik - 3pkt :)
cih

Postprzez rqp » wtorek 28 lipca 2009, 21:40

1 - A (napewno nie 5 m - laciak - chociażby określenie "co najmniej" dyskwalifikuje taką odp., bo w przepisach zawsze musi być wszystko dokładnie sprecyzowane)
2 - B (XPepeX ma racje ze straostą - to dowódca jednostki wydaje mu prawo jazdy, więc po co do starosty wysyłać dokumenty...? Napewno musi przejść badania psychologiczne. Co do odp C - wydaje mi się, że pytanie jest nieprecyzyjne lub odpowiedz błędnie napisana - zaświadczenie o odbyciu szkolenia podstawowego składa raz, a później dodatkowego, każdorazowo po 3 niezdanych egzaminach (chyba, że wojsko ma jakieś inne wewnętrzne regulaminy)).
3 - ABC
rqp

Postprzez GosuMask » wtorek 28 lipca 2009, 22:29

"2. Żołnierz odbywający zasadniczą służbę wojskową i przewidziany do szkolenia na kierowcę na potrzeby wojska, składa do WORDu m.in. następujące dokumenty:
A wniosek do starosty o wydanie prawa jazdy
B Orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań psychologicznych do kierowania pojazdem, jeżeli został skierowany na badania przez kierownika jednostki organizacyjnej Sił Zbrojnych
C Zaświadczenie o ukończeniu kursu w zakresie szkolenia podstawowego, niezależnie od liczby negatywnych wyników egzaminu
Chyba AC, ale nie mam 100% "

Prawidlowa odpowiedz B, na 100%.
GosuMask

Postprzez XPepeX » wtorek 28 lipca 2009, 23:21

GosuMask napisał(a):Prawidlowa odpowiedz B, na 100%.

nie musi składać orzeczenia psychologicznego, ponieważ składa je w jednostce!!!
XPepeX

Postprzez GosuMask » środa 29 lipca 2009, 16:19

Zgadzam sie, ale odpowiedz A i C sa z cala pewnoscia bledne. Orzeczenie psychologiczne musi zrobic przeciez kazdy zolnierz.

Nie mniej, gdzies to pytanie juz trafilem i poprawna odpowiedz byla jak wyzej.
GosuMask

Postprzez laciak » środa 29 lipca 2009, 20:27

XPepeX napisał(a):
GosuMask napisał(a):Prawidlowa odpowiedz B, na 100%.

nie musi składać orzeczenia psychologicznego, ponieważ składa je w jednostce!!!

Może źle jest sformułowane pytanie i jednak chodzi o te badania psychologiczne i art 124.1 5) ?

Bo faktycznie pozostałe odpowiedzi A i C wydają się błędne
laciak

Postprzez XPepeX » środa 29 lipca 2009, 23:40

pytanie inaczej brzmi w rzeczywistości tzn. odpowiedzi.
Żadna z odpowiedzi o żołnierzu nie jest poprawna.
XPepeX

Postprzez rqp » środa 29 lipca 2009, 23:42

XPepeX - gdzie wyczytałeś, że żołnierz składa orzeczenie psychologiczne w jednostce??? To jest poprostu dodatkowy wymóg dla żołnierza i jak w przypadku "normalnego" kandydata na kierowce orzeczenie lekarskie składa się do WORDu, w przypadku kandydata na motorniczego, orzeczenie psychologiczne składa się do WORDu, tak i w wypadku żołnierza się je składa - WORD musi wiedzieć, czy dany człek spełnia wszystkie wymogi, a nie będzie tego wiedział, jak nie dostanie tego orzeczenia. Upieram się przy odp. B :wink:
rqp

Postprzez cih » czwartek 30 lipca 2009, 08:08

B Orzeczenie psychologiczne o braku przeciwwskazań psychologicznych do kierowania pojazdem, jeżeli został skierowany na badania przez kierownika jednostki organizacyjnej Sił Zbrojnych

przecież jeżeli został skierowany na kat. B nie musi składać orzeczenia z badań psychologicznych, wystarczy tylko zwykłe orzeczenie lekarskie o braku przeciw skażań .... czytajcie dokładnie pytania !!!
cih

Postprzez laciak » czwartek 30 lipca 2009, 11:39

Wracam do pytania o którym dyskusja już była.

1. Logując się w systemie EGZAMIN egzaminator musi:
a) wpisać swoje nazwisko i imię;
b) wpisać kod;
c) wpisać hasło co najmniej siedmioznakowe.
d) nr egzaminatora

Totalny burdel!
Od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch instrukcji. Obie pochodzą z Warszawy z 2007 roku, obie oparte na wersji SQL v5.0.
Jedna jest w pliku doc druga w plik pdf.

W jednej istnieje zapis:

Uruchomienie systemu spowoduje wyświetlenie okna (rys.7) z zapytaniem egzaminatora o jego nazwisko i imię oraz hasło dostępu (jest to tzw. logowanie się egzaminatora i automatyczne przypisanie jego znamienników do prowadzonego egzaminu).

w drugiej:

Uruchomienie
systemu spowoduje wyświetlenie okna (rys.7) z zapytaniem egzaminatora o kod oraz hasło dostępu (jest to tzw. logowanie
się egzaminatora i automatyczne przypisanie jego znamienników do prowadzonego egzaminu).

Czy może ktoś z was dysponuje jakąś trzecią instrukcją bo mam jakiś taki niedosyt :?
laciak

Postprzez XPepeX » czwartek 30 lipca 2009, 23:18

rqp napisał(a):XPepeX - gdzie wyczytałeś, że żołnierz składa orzeczenie psychologiczne w jednostce??? To jest poprostu dodatkowy wymóg dla żołnierza i jak w przypadku "normalnego" kandydata na kierowce orzeczenie lekarskie składa się do WORDu, w przypadku kandydata na motorniczego, orzeczenie psychologiczne składa się do WORDu, tak i w wypadku żołnierza się je składa - WORD musi wiedzieć, czy dany człek spełnia wszystkie wymogi, a nie będzie tego wiedział, jak nie dostanie tego orzeczenia. Upieram się przy odp. B :wink:

jesteś w błędzie, chcesz nie zdać odpowiadaj B.

a co do pytania kolegi laciaka
na egzaminie obowiązuje ta : imie i nazwisko i hasło dostępnu, co w rzeczywistości jest troszkę odmienne, ale na egzaminie tego się należy trzymać.
XPepeX

O żołnierzu

Postprzez Konikowaty » piątek 31 lipca 2009, 07:20

Tylko odpowiedź A jest poprawna bo tylko to składa do WORD. Orzeczenie psychologiczne składa w jednostce bo tam tego potrzebują. Kierowca orzeczenie psychologiczne składa u pracodawcy nie w wordzie aby zdać kategorię ABCED trzeba mieć tylko badania lekarskie nic więcej dopiero potem są wymagania wyższe. Wiec tylko odpowiedź A jest poprawna
Konikowaty

Postprzez cih » piątek 31 lipca 2009, 10:05

Kod: Zaznacz cały
1. Logując się w systemie EGZAMIN egzaminator musi:
a) wpisać swoje nazwisko i imię;
b) wpisać kod;
c) wpisać hasło co najmniej siedmioznakowe.
d) nr egzaminatora

Koledzy to pytanie dość często występuje na egzaminie w różnych opcjach tzn. są do niego różne wersje odpowiedzi podajże 3 lub 4, ale zawsze należy kierować się zasadą :

kod = hasło dostępu
imię nazwisko = identyfikator

co do długości to z tego co kojarzę to na praktykach, któryś z informatyków mówił że długość hasła to maksymalnie sześć znaków.
cih

Postprzez s3uton » piątek 31 lipca 2009, 11:12

kurcze...mam mętlik
czytam instrukcję z katowic i :

Uruchomienie systemu spowoduje wyświetlenie okna (rys.4) z zapytaniem egzaminatora o jego numer oraz hasło dostępu (jest to tzw. logowanie się egzaminatora). Należy pamiętać o tym że jako kod egzaminatora wpisujemy swój numer ewidencyjny (np. S-999), natomiast jako hasło wpisujemy dużymi literami nazwisko egzaminatora

wychodzi mi na odwrót niż cih napisałeś...chyba że źle rozumuję ??
kod=identyfikator
hasło=imię i nazwisko

już nic nie wiem :(

acha i w instrukcji przy opisie jak zmienić hasło jest okienko, w ktorym jest informacja, że hasło może być max.6cioznakowe
...jestem jak ślimak pędzący w nieznane...
"Ja chciałabym umrzeć jak mój dziadek, we śnie, a nie w panice jak jego pasażerowie"
s3uton

Postprzez cih » piątek 31 lipca 2009, 11:50

To jest trochę namieszane ale z tego co wiem to jest chyba trochę inaczej,

Jak egzaminator loguje się pierwszy raz to jako kod podaje swój numer np S-000, który wpisuje w okienko Imię Nazwisko, pod spodem jest pole hasło lub identyfikator nie mam instrukcji więc nie chcę nic poprzekręcać i tam wpisuje hasło nadane przez administratora, które po zalogowaniu zmienia na własne. Domyślne hasło dla EGZAMINATORa to zazwyczaj nazwisko ?
cih

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów