Mam jeszcze kilka pytań ;)
1. Podczas wykonywania manewru parkowania prostopadłego przodem kandydat w roli osoby egzaminowanej wjechał na stanowisko i stoi. Czy mamy powiedzieć, że ma wyjechać? Na moim kursie traktowano to jako podpowiedź do zadania. Mam czekać aż sam wyjedzie? Jeśli mówimy o wyjeździe, to czy mówimy też o kierunku w który ma wyjechać, czy wyjeżdza tyłem w stronę z której przyjechał?
Czy w sytuacji jeśli z obu stron są pojazdy trzeba otworzyć drzwi i co zrobić jeśli osoba egzaminowana tylko powie, że jest możliwośc opuszczenia pojazdu? Jak reaguje w takich sytuacjach komisja? Jeśli w ogóle zapomni o sprawdzeniu możliwości opuszczenia pojazdu a parking był pusty jest to błędnie wykonane zadanie? :)
2. Podczas manewru zawracania na drodze jednojezdniowej - dwukierunkowej w tabeli jest zapis, że manewr musi się odbyć przy użyciu biegu wstecznego. Na wszystkich egzaminach, które obserwowałem egzaminatorzy wypowiadają formułę "proszę zawrocić z wykorzystaniem biegu wstecznego z użyciem np tej bramy" Czy jest to prawidłowe skoro ten manewr musi się odbyć z użyciem biegu wstecznego? Czy trzeba jednak dodawać ten bieg wsteczny do komendy? :)