Dobry przykład z TV.

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ks-rider » sobota 15 maja 2010, 14:01

archis_p napisał(a):
oskbelfer napisał(a):
Facet skończ - wstydu oszczędź :x

Jak chcesz końca to po co zaczynasz? Tym bardziej, że nie masz nic do powiedzenia:/ Bez sensu zupełnie...

Szkoda, ze nie ustosunkowales sie do mojego pytania. Rzucasz haslo, a w sumie sam nie masz nic do powiedzenia.

:wink:
ks-rider

Postprzez archis_p » sobota 15 maja 2010, 14:34

Nie ustosunkowałem się do twojego pytania bo jest nie na temat. Odpowiedź wywołałaby nowy wątek, który zepchnąłby problem poruszony przeze mnie na początku, na dalszy plan. Tego bym nie chciał. A tobie najwyraźniej o to chodzi :?
archis_p

Postprzez x098 » sobota 15 maja 2010, 18:32

szerszon napisał(a):
x098 napisał(a):... wynika to z akcyjności, jaką prowadzi policja, czyli sposobu pracy policji, która powinna wywiązywać się ze swoich obowiązków a nie wywiązuje.
Zgodzę się z Tobą,że policja nie jest cacy,ale weż pod uwagę,że sami się zastanawiają w co ręce włożyć.Jest ich po prostu za mało do tego co się dzieje.

Propagandowa bzdura i jest to wykręcanie się sianem.
Czy nie zauważyliście powszechnego w śród policjantów ignorowania drobnych występków?
To właśnie przyzwolenie ( nie wyciągnięcie konsekwencji za złamanie prawa jest właśnie przyzwoleniem na jego łamanie) powoduje powstawanie sytuacji i zachowań patologicznych (na zasadzie raz się udało to się uda drugi raz, ale ten drugi będzie jeszcze bardziej mocniejszy)
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Postprzez szerszon » sobota 15 maja 2010, 20:44

x098 napisał(a):Propagandowa bzdura i...
I znowu sie z Tobą zgodzę :) Tylko o olewanie drobnych wykroczeń nie winiłbym tylko policji ,czy SM ale również sądy,kochanych parlamentarzystów stanowiących prawo a majacych nas w d.... Prawda jest taka ,że szary lud się szarpie o ,,drobnostki,, a waadza bierze czynny udział w prywatyzacji :D
szerszon

Postprzez x098 » niedziela 16 maja 2010, 07:45

szerszon napisał(a):
x098 napisał(a):Propagandowa bzdura i...
I znowu sie z Tobą zgodzę :) Tylko o olewanie drobnych wykroczeń nie winiłbym tylko policji ,czy SM ale również sądy,kochanych parlamentarzystów stanowiących prawo a majacych nas w d.... Prawda jest taka ,że szary lud się szarpie o ,,drobnostki,, a waadza bierze czynny udział w prywatyzacji :D

AMEN
x098

Postprzez oskbelfer » niedziela 16 maja 2010, 16:05

żenadą jest to że ktoś pisze na forum iż jazda na bani jest OK - moim zdaniem ktoś kto siada za kółkiem po alkoholu i powoduje śmiertelny wypadek - powinien być traktowany jak morderca.

Czy mało jest w Polsce przydrożnych pomników ofiar pijanych kierowców ??
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez archis_p » niedziela 16 maja 2010, 17:19

oskbelfer napisał(a):żenadą jest to że ktoś pisze na forum iż jazda na bani jest OK

podaj linka do takiego tematu/wpisu; poczytam to się ustosunkuję.
archis_p

Postprzez scorpio44 » niedziela 16 maja 2010, 18:09

oskbelfer ==> to nie tak. Archis_p uważa, że jazda na bani nie jest OK, ale nie powinni za to karać. :mrgreen:
scorpio44

Postprzez x098 » poniedziałek 17 maja 2010, 12:28

oskbelfer napisał(a):żenadą jest to że ktoś pisze na forum iż jazda na bani jest OK - moim zdaniem ktoś kto siada za kółkiem po alkoholu i powoduje śmiertelny wypadek - powinien być traktowany jak morderca.

A Ja pytam w czym jest lepszy TZREŹWY MORDERCA od pijanego mordercy?
Czy potrafisz mi wyjaśnić?

Źe niby jak zabił a był trzeźwy to niby ma być łagodniej potraktowany?
Może należy uniewinnić tego kierowcę tira który zabił ostatnio pięć osób? Przecież był TRZEŹWY

Czy dla rodzin ofiar ma być pocieszeniem że, ich bliscy zostali zabici przez trzeźwego?
W taki sposób można odebrać przekaz jaki płynie ze środków masowego przekazu.

PS. A dla tych który nie zrozumieli:
Profilaktyka zapobieganiu wypadkom nie może opierać się wyłącznie na piętnowaniu (co jest słuszne) pijaków, dlatego że, trzeźwy skr-el który ma wodę zamiast mózgu i jego wyczyny nie są piętnowane przez służby które są ustanowione do pilnowania prawa jak i przez ogół mediów. On czuje się bezkarny i za każdym razem pozwala sobie na więcej a może się opamięta dopiero gdy będzie za późno
x098

Postprzez x098 » środa 19 maja 2010, 12:25

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.d ... /782514106

Młody kierowca potrącił pieszego wypadek pewnie jakich wiele (co jest smutne)
Chciałbym natomiast wiedzieć co ma znaczyć informacja że, kierowca był trzeźwy a pieszy pod wpływem?

Czy to znaczy że, o winie lub niewinności kierującego ma zadecydować fakt nie spożywania śródków spożywczych zawierających alkohol?
A może ze względu na to iż to pieszy był pod wpływem (jak on śmiał pić alkohol a potem sobie przechodzić przez przejście dla pieszych GRANDA!) należy od razu pieszego wsadzić do ciupy niech wie że po spożyciu alkoholu nie wolno przechodzić przez przejścia!
x098

Postprzez oskbelfer » piątek 21 maja 2010, 22:07

x098 napisał(a):
oskbelfer napisał(a):żenadą jest to że ktoś pisze na forum iż jazda na bani jest OK - moim zdaniem ktoś kto siada za kółkiem po alkoholu i powoduje śmiertelny wypadek - powinien być traktowany jak morderca.

A Ja pytam w czym jest lepszy TZREŹWY MORDERCA od pijanego mordercy?
Czy potrafisz mi wyjaśnić?

Źe niby jak zabił a był trzeźwy to niby ma być łagodniej potraktowany?
Może należy uniewinnić tego kierowcę tira który zabił ostatnio pięć osób? Przecież był TRZEŹWY

Nie wiem jaki kierowca tira zabił 5 osób - niewnikam w to. Jeśli był pijany powinien dostać dożywocie, jesli był trzeżwy i była to jego ewidentna wina powinien dostać 25 lat. Różńica pomiedzy trzeżwym a pijanym kierowca jest zasadnicza - pijany działa jak morderca kóry planuje kogoś ukatrupić - zresztą wystarczy troszę poczytać i pooglądac opracowania dotyczące wpływu alkoholu na percepcje.
Ja widzę różnicę pomiedzy s........ po alkoholu a kierowcą który będąc trzeźwym powoduje wypadek.
Różnica ta powinna być również odzwierciedlona w wymiarze kary - i nigdzie nie napisałem że kierowca trzeżwy ma być łagodniej karany. Poprostu pijany powinien do wyroku mieć doliczone dodatkowe 10 lat. chcesz bronić pijaków za kólkiem to ich broń - ale uważam że to forum nie jest najlepszym miejscem na robienie z siebie adwokatów pijaków :)

BIGCYC ma taką piosenkę -
Jedno piwo chyba można
Balon tego nie wykaże
Drugie piwo, czemu nie
Policjanci nie lekarze

Skrzynia biegów, kierownica
Jedno mu się z drugim myli
Palant jedzie samochodem
Uciekają wszyscy żywi

Stop hamulec, dodać gazu
To się zwykle tak zaczyna
Koniec jazdy na cmenntarzu
Łatwiej jechać, niż się wstrzymać

W samochodzie z wódką
Jest jak z prostytutką
Zaczynasz radośnie
A po wszystkim gówno

ref. Gdy alkoholu pełne nieba
Pękają mózgi oraz drzewa
Gdy alkoholu pełne nieba
Pękają mózgi oraz drzewa

Tak śpiewał Wołek Jan
O polskiej myśląc duszy
Ogólny nietrzeźwości stan
Na drodze wszystkich suszy

Lecz tu poety nie potrzeba
Gdy na jezdni problem taki
Gdy alkoholu pełne nieba
Pękają mózgi i zderzaki
oskbelfer

Postprzez szerszon » piątek 21 maja 2010, 22:18

oskbelfer napisał(a):... na robienie z siebie adwokatów pijaków :)
Żle to odbierasz.Kolega zauważa,iż za słabo pietnuje sie trzeżwych przygłupów w stosunku do trunkowych.Pijany jest sztandarowym przykladem,a ,,szybcy i wsciekli,, niesłusznie pomijani w stosunku do ich wkładu w bezpieczeństwo ruchu drogowego.
szerszon

odp

Postprzez rusel » sobota 22 maja 2010, 10:13

jakie jest ryzyko spowodowania wypadku siadajac za kolko ledwo trzymajac sie na nogach? mysle ze daje to do myslenia, rownie dobrze mozna posadzic 10letnie dziecko na przednim siedzeniu i liczyc ze napewno dojedzie. A jak uda sie dojechac to mozemy twierdzic ze nic sie nie stalo bo wielu trzezwych tez dojechalo i nie ma co bic piany...?
moim zdaniem dozywotni zakaz prowadzenia pojazdu jesli ktos siada za kolko a 25 lat jesli powoduje wypadek smiertelny
rusel

Postprzez oskbelfer » sobota 22 maja 2010, 23:53

ktoś powiedział że głupich nie sieją tylko sami się rodzą - jesli ktoś jest idiotą i jeżdzi jak idiota to jedno, zaś jeśli ktoś jest idiotą i dodatkowo jako idiota siada za kółko pod wpływem alkoholu nie jest idiotą do kwadratu tylko idiotą do potęgi 99.
Kolega pisze że czegos niezrozumiałem :) - nierozumiem jak można wogóle dyskutować na argument że trzeźwi również powodują wypadki a piętnuje się pijanych bardziej niż trzeźwych - ale to rusel ładnie podsumował :)
oskbelfer

Postprzez x098 » poniedziałek 24 maja 2010, 12:25

Chciałbym abyś mnie dobrze zrozumiał
Poziom bezpieczeństwa na naszych drogach jest żaden, natomiast służby które są powołane do dbania o wzrost bezpieczeństwa są nie udolne ( policja, inżynierowie ruchu itp.) i te służby w szczególności policja aby zachować pozory że coś robią rzucą ochłap pismakom bo oni (pismacy ) chętnie umieszczą notkę że pijany spowodował wypadek albo że pijanego złapano itp. I jak pismak umieści informację że policja znów złapała pijaka to i gazetka ma lepsze zejście (bo temat chodliwy) i policja zadowolona że napisali i to napisali że coś robią.

A moim zdaniem oprócz tępienia pijaków (należy czytać potencjalnych morderców)
Należy z pełną premedytacją i bezwzględnością tępić przejawy bezmyślności ignorancji i braku poszanowania życia innych ludzi, przez TRZEŹWYCH kierowców (czytaj potencjalnych trzeźwych morderców)

http://moto.wp.pl/kat,1342,title,Tir-zm ... caid=1a38c
x098

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów