Kurs instruktorski - Poznań

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez x098 » piątek 19 marca 2010, 11:30

Z treści zapytania Poznanianki można wysnuć wniosek że, zastanawia się nad możliwością sfinansowania kursu ze środków PUP nie dlatego że, ta potrzeba wynika z możliwości uzyskana pracy i po zakończeniu tego kursu miała by pracować w wyuczonym za Twoje Moje pieniądze (PUP kasy nie zbierze z księżyca) zawodzie. Tylko dlatego że, istnieje sama możliwość skorzystania ze sponsoringu (Naszego zresztą)
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Postprzez wooly » piątek 19 marca 2010, 12:12

x098, oskbelfer to nie sa pieniądze PUP tylko z Europejskiego Funduszu Spolecznego czyli za te kursy placi unia, sam bym skorzystał z takiej możliwosci pójścia na taki kurs bo w obecnej sytuacji sam jestem bez pracy. Za kurs egzaminatora sam zaplacilem tak jak za 3 kierunki studow ktore skonczylem. jak chcecie to wam moge przedstawic swoja sytuacje od roku 2000 i ciekawe co powiecie. Czepiacie sie ludzi ktorzy pracowali iles lat i zarobili na taki kurs nazywając ich złodziejami, to ja dziekuje mieć takich kolegów którzy uważają osoby mające cel w życiu aby nikogo nie prosić o chleb za złodziei. Super, powodzenia.....

Poznanianka łap byka za rogi i na kurs....
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez wiciu2 » piątek 19 marca 2010, 12:28

Dlaczego wszyscy tak się czepiacie. Ja ją popieram! Ma możliwość niech robi! To nie jest tak, że my ją sponsorujemy. Płacimy podatki i tyle. Jak komuś się to nie podoba to niech kandyduje do sejmu i zmienia prawo albo wyjedzie z tego kraju. Skoro tak mówicie, że utrzymujecie PUP to będąc na bezrobotnym też byście próbowali wyciągać kasę z PUP. Gdyby była taka możliwość zrobił bym to samo co Poznanianka, niezależnie od tego czy chce pracować jako instruktor czy nie. Skoro są takie możliwości to niech z nich korzysta. Gdyby była możliwość finansowania kursów pomimo tego, że pracuję to też bym je zrobił. Państwo w wystarczającym stopniu mnie ograbia z MOICH pieniędzy, które zarabiam uczciwą pracą, własnymi rękami. Jeśli będzie jakakolwiek możliwość wyciągnięcia choćby złotówki z państwowej kasy, zrobię to bez mrugnięcia okiem. Dużo bardziej wkurzające jest dopłacanie do przywilejów górniczych. Ale tak jak pisałem wcześniej, żyjąc w tym kraju i płacąc podatki godzę się na to czy mi się to podoba czy nie.
wiciu2

Postprzez oskbelfer » piątek 19 marca 2010, 12:41

wooly - hola hola - wskaż w moich postach tekst w kórym nazwałem kogoś złodziejem - albo czytaj ze zrozumieniem co piszę.

Pieniądze czy z WUPu czy EFS - niebiorą się z kosmosu tylko z podatków podatników. Niewiem czy wiesz Polska jest również płatnikiem składek (a w chwili obecnej czy nasz kraj odprowadza składki do UE czy tylko czerpie - to zupełnie inna para kaloszy)

Ja podam ci tylko jeden przykłada - gość dostaje wypowiedzenie z zakładu pracy w maju , łapie się za free na kurs egzaminatora, a w lipcu ma już inną pracę - nawet lepiej płatną niż poprzednia (chociaż w tej samej branży i w tym samym zawodzie - może wydawać Ci się to dziwne - ale mogę to opisać bardzo szczególowo) jednak kurs za free leci , robi go - a gdy pytam faceta - to kiedy zdajesz weryfikacje - on odpowiada - piernicze tą weryfikacje, niechce mi się uczyć, byłem już 3 razy, niema sensu, co będę płacił jak i tak niezdam, pozatym kurs miałem za frajer więc leje na to.

I właśnei o takie marnotrawienie pieniędzy mi chodzi. Dlatego jest to pasożytowanie - i poczytaj jeszcze co pisze x098 - bo ton jest podobny - tylko jężyk bardziej dobitny :)

A tak na marginesi podyplomówki też robiłem i również za swoje cięzko zarobione pieniądze - między innymi na nauce jazdy :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez slamyr » piątek 19 marca 2010, 12:45

x098 przesadzasz i to bardzo. Nazywanie kogoś pasożytem, porównywanie korzystania z możliwości jakie dają programy rozwoju zawodowego do złodziejstwa jest nie na miejscu. Wsyd mi za Ciebie i za to co prezentujesz swoimi wpisami. Czy przedsiębiorcę korzystającego ze środków unijnych na rozwój swojej firmy też nazwiesz pasożytem i złodziejem? Po czymś takim śmiesz stać na straży postaw moralnych funkcjonariuszy publicznych? Moje gratulacje dla Twojego sposobu myślenia...
slamyr

Postprzez x098 » piątek 19 marca 2010, 13:11

Dziękuje za gratulacje.
I nie wstydzę się moich postaw.

Czym innym jest skorzystanie z form pomocowych gdy naprawdę tej pomocy potrzebujemy i środki na tę pomoc się zwrócą ( w formie podatków składek ZUS, wygenerowanymi nowymi miejscami pracy itp.) A czym innym branie tego co nam się nie należy a bierzemy tylko dlatego bo mamy taką możliwość, zachciewajkę i okazję którą bez skrupułów wykorzystujemy. (niektórzy nazywają takie zachowania zaradnością życiową Ja nazywam to złodziejstwem)
Nie mówię czego nie myślę, mówię co myślę.
x098

Postprzez slamyr » piątek 19 marca 2010, 13:22

Znasz koleżankę o nicku Poznanianka? Znasz jej sytuację życiową? Wiesz jakim jest człowiekiem? Chociaż na jedn0 pytanie jesteś w stanie odpowiedzieć twierdząco? Jeśli nie, to nie masz prawa oceniać kogoś i obrażać. Na Twoje zachowanie też mam określenie, ale nie nadaję się do publikacji na tym forum. Zresztą nie pierwszy raz pokazujesz, że merytorycznie w tematyce tu poruszanej nie jesteś w stanie zabłysnąć, więc starasz się w inny sposób. Niestety na tej płaszczyźnie też nie błyszczysz...
slamyr

Postprzez wooly » piątek 19 marca 2010, 13:34

Naprawde czytam ze zrozumieniem, może czegoś nie dopowiedziałeś i stad to moje wnioskowanie , a na forum nie da sie wyrazić wszystkich mysli. Możemy pogadać na Skype, bo nie lubie pisac na forum ;)
Może niedosłownie nazwałeś kogoś złodziejem, ale tak to własnie odebrałem:
"a dlaczego urząd pracy ma Ci fundować ??"
"oto właśnie Polska. Jedni bulą ciężką kasę, a inni mają za free. "
"Ponadto płacę podatki z kórych część moim zdaniem jest marnotrawiona własnie na darmowe "szkolenia", ....."
"..... Moją sprawą jest że to między innymi ja daję na to pieniądze. "

a x098 skoro powiedział to bardziej dobitnie znaczy, że uważasz nas za złodziei, pasozyty i cholera wie co jeszcze.
Zgadzam sie odnośnie jednego, w każdej społecznści nizaleznie od funkcji można spotkać ludzi pokroju o jakim mówisz, nawet wśród egzaminatorów. Przykład jak masz uprawnienia do egzaminowania Na kat. A i B, ale egzaminujesz tylko na B a dostajesz dodatek za A z moich i twoich pieniędzy. Powinno sie płacić za wykonaną robote a nie za to ze sie ma.......

x098 Gdybym chciał komuś ublizyć w twoim stylu "jesteś złodziejem, pasozytem", powiedziałby Ty pewnie skończyłes studia typu turystyka, historia, zarzadzanie i marketing, socjologia, politologia itp. i ja sie musiałem dorzucic do twojej nauki czegoś, czego nigdy nie bedziesz robił, a poszedłeś tam tylko zeby mieć wyższe wykształcenie bo sie go tam najłatwiej dostawało. Teraz jesteś "Egzaminator" a na samochodach znasz sie jak wilk na gwiazdach...
Ostatnio zmieniony piątek 19 marca 2010, 13:41 przez wooly, łącznie zmieniany 1 raz
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Postprzez slamyr » piątek 19 marca 2010, 13:40

wooly szkoda czasu i klawiatury na komentowanie myśli odobników takich jak x098 :) Swoją drogą z nazwaniem go egzaminatorem trochę przesadziłeś :) x098 podeślesz mi swoje zdjęcie na priv? Chciałbym zobaczyć jak wygladają rycerscy mężczyźni, którym sprawia przyjemność bez konkretnego powodu obrażanie i szkalowanie kobiet :)
slamyr

Postprzez wooly » piątek 19 marca 2010, 13:46

nie chcialem nikomu nawrzucac( odnosnie wykształcenia) tylko mnie wqr_wia jak ktos mnie i innych traktuje jak zlodziei, nawet ich nie znajac, ciekawe czy bylby w stanie powiedziec mi to w oczy.
wooly

odp

Postprzez rusel » piątek 19 marca 2010, 14:45

proponowalbym adminowi wykasowanie tych wszystkich postow a nawet calego watku i zapomniec o calej dyskusji bo robi sie nieprzyjemnie a wszyscy zaczynaja sie niezdrowo nakrecac, dbajmy o to zeby ten dzial byl bardziej prestizowy...
rusel

Postprzez oskbelfer » piątek 19 marca 2010, 16:11

wooly napisał(a):Może niedosłownie nazwałeś kogoś złodziejem, ale tak to własnie odebrałem:
"Ponadto płacę podatki z kórych część moim zdaniem jest marnotrawiona własnie na darmowe "szkolenia", ....."

Nadal poddtrzymuję to co napisałem - pieniądze są marnotrawione -a przykłady podałem.
Niedosłownie to mogę ciebie nazwać kłamcą - bo piszesz że kogoś nazwałem złodziejem
oskbelfer

Postprzez oskbelfer » piątek 19 marca 2010, 16:11

wooly napisał(a):Może niedosłownie nazwałeś kogoś złodziejem, ale tak to własnie odebrałem:

Nadal poddtrzymuję to co napisałem - pieniądze są marnotrawione -a przykłady podałem.
Niedosłownie to mogę ciebie nazwać kłamcą - bo piszesz że kogoś nazwałem złodziejem
oskbelfer

Postprzez wooly » piątek 19 marca 2010, 16:56

Eh, rece opadaja. Chcialem pogadac z toba na skype spokojnie, bo przekrzykujemy sie na forum, nie rozumiejąc sie wzajemnie. Trudno może bedzie jeszcze okazja do zwyczajnej rozmowy. Mam nadzieje ze to nie Ty mi na wzniesienu w Czestochowie ze wstecznego ruszałeś ;)
wooly

Postprzez oskbelfer » piątek 19 marca 2010, 17:35

Niewiem Wooly ile Ty masz lat - ale ja blisko 20 lat siedziałem na prawym fotelu jako sufler :) a jeżeli ktoś włącza na weryfikacji wsteczy na wzniesieniu - to jest najlepszy przykład jakie miernoty idą na weryfikację.

Gdy zdawałem weryfikację mój partner kóry zdał za pierwszym razem testy z liczbą 39 pkt - zadał mi takie pytanie - cyt. "a ty ku.... gościu umiesz wogóle jeździć" :) z uśmiechem na twarzy powiedziałem mu że zaraz się przekona bo idziemy na plac.

Nio i bidula przekonał się - zrobiłem placyk i musiałem biduli przerwać bo zapomniał biedaczysko światełek - a taki był kozak :)

Tylko zastanawiam się po co ja ci to pisze :)
oskbelfer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów