Praktyczny Egzamin Weryfikacyjny Częstochowa 20-21.02.2010

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez Baka » poniedziałek 22 lutego 2010, 14:52

Pytanie czy awaryjne robić przy wczorajszych warunkach na omawianiu padło, komisja powiedziała że warunki są niezłe i robić cały program egzaminacyjny mówili tylko nie wiem czy dobrze słyszałam nie na placu, tyle że nie trzeba się rozpędzać do 50km/h od dowolnej prędkości, uprzedzić kursanta że będzie wykonywane na komendę jakąś tam jaką ustalimy i już. Ja z kolegą robiliśmy awaryjne, ja akurat zrobiłam w strefie 30km/h i było ok. komisja powiedziała jak najszybciej robić zadania parkowania, zawracania itp. i powiedzieli jak będą widzieli że wszystko sprawnie idzie to się zamienimy. jechaliśmy tą trasą co wawa przygotował zmieniliśmy się na gilowej koło szkoły bo tam ja miałam jako kursant parkowanie, ja się wróciłam do ronda żeby zawrócić po drodze robiąc jeszcze równorzędne i z powrotem na gilową żeby koło szkoły parkować wtedy na tej gilowej powiedziałam hamuj i spox, a tam strefa była 30km/h tak że nie trzeba było się rozpędzać, po tym parkowaniu mi powiedzieli żebym kierowała się do wordu a nie oddalała, tak że nie zrobiłam zatrzymania w wyznaczonym miejscu jakoś nie było sposobności wg mnie, jak się mnie zapytali czego nie zrobiłam to powiedziałam że właśnie tego i jednokierunkowych więcej już nie wymieniałam (bo już właściwie tylko te rzeczy dwie nie zrobiłam plus to czego nie było w ogóle na trasie czyli przejazd przez dwujezdniowe o niewyznaczonych pasach i podwyższona prędkość), bo nie zdążyłam powiedzieć - kazali mi podać wynik i potem oni podali swój dla nas:)pozytywy . ja jako kursant zrobiłam zatrzymanie w wyznaczonym miejscu, wówczas kolega powiedział proszę się rozpędzić do 50km/h i zatrzymać na poziomie baneru reklamowego jakiegoś tam koło stadionu chyba to było, no i tak zrobiłam, bez kierunkowskazów się zatrzymywaliśmy i ruszaliśmy. po zatrzymaniu proszę kontynuować i wszystko. I jeśli chodzi o parkowanie to w naszym przypadku ja zaparkowałam dalej od samochodu tak że już na oko było widać że drzwi się otworzą a z drugiej strony ani jednego auta nie było, komisja powiedziała żebyśmy dali sobie spokój z otwieraniem drzwi bo ten zapis jest do przypadków takich jeśli faktycznie ktoś blisko zaparkuje i wątpliwe jest czy ktoś wysiądzie albo sprzeczać się będzie że jest chudy i wysiądzie. ale nie bierzcie tego za wykładnię bo ja mówię o naszym egzaminie a może inni z komisji będą tego chcieli.
Ostatnio zmieniony wtorek 23 lutego 2010, 11:41 przez Baka, łącznie zmieniany 1 raz
Who is ready to die is ready to live
Baka

Postprzez brd » poniedziałek 22 lutego 2010, 17:18

Dzięki. Każda informacja się przyda.
brd

Postprzez oskbelfer » poniedziałek 22 lutego 2010, 22:14

Baka napisał(a):komisja powiedziała że jeśli ktoś ruszy w tunelu na światłach innych niż mijania lub bez świateł egzamin przerywamy, to chyba wystarczy.

W jakim tunelu ?
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez slamyr » poniedziałek 22 lutego 2010, 22:28

Może ktoś wie jak wyglądała zdawalność teorii? :) Pojawiły się jakieś ciekawe lub zaskakujące pytania? ;p
slamyr

Postprzez BlueDevil » poniedziałek 22 lutego 2010, 22:44

czesc
w sobote byla moja pierwsza weryfikacja, zdalem teorie:D
bylem w grupie na 15. i od rana na kat B zdalo jakies 5 osob, w niedziele zdawal moj znajomy i kolo 13 byly 4 pozytywne z teorii

co do gosci z innych regionow ja na placu do pary dostalem pana z lodzi,

niestety po placu zostalem sam i nie mialem pary, musialem na miescie przeegzaminowac pana z komisji,
po powrocie do osrodka uslyszalem ze mam N bo cytuje:
"zabraklo lewoskretu na lamanym pierwszenstwie i nie zrealizowalem programu ktory da sie wykonac przy isniejacej infrastkrukturze"

dodam, iz jechalem trasa z forum, mala modyfikacja z mojej strony polegala na ominieciu ulicy idzikowskiego, bylo ciemno a ja bylem drugii raz w zyciu w tym miescie, nie chcialem nadziac sie na zakaz ruchu, parkowanie i zawracanie zrobilem juz na hallera, hamowanie awaryjne na zuzlowej przy predkosci 35/40 km
reszta trasy 100% zgodna z forum i nic mi to nie dalo,
jezdzilem z nimi 20 minut, wszystko dobrze a tu taki klops w wordzie,
trudno czekam do czerwca
BlueDevil

Postprzez brd » poniedziałek 22 lutego 2010, 23:41

Na D prowadził z komisji i robiliście zawracanie?
brd

Postprzez Baka » wtorek 23 lutego 2010, 09:58

W jakim tunelu ?

wiadomo chyba że chodzi o pas ruchu, pisałam szybko i w skrócie :evil:
Who is ready to die is ready to live
Baka

Postprzez BlueDevil » wtorek 23 lutego 2010, 11:37

BRD zdawalem B a nie D
BlueDevil

Postprzez wiciu2 » wtorek 23 lutego 2010, 14:13

brd:D to jest emotikon. Buźka, a nie dwukropek i oznaczenie kategorii D. Stąd może nieporozumienie. Ot buźka taka jak ta :D Tyle że przed : nie było spacji i dlatego tak zapisało.
wiciu2

Postprzez brd » wtorek 23 lutego 2010, 16:30

Ahaaaaaa. :wink: Ta buska to z radości że za pierwszym razem? Gratulacje, to rzeczywiście ewenement. Ja zdałem teorię za 3 razem :evil:
brd

Postprzez oskbelfer » wtorek 23 lutego 2010, 19:20

BlueDevil napisał(a):po powrocie do osrodka uslyszalem ze mam N bo cytuje:
"zabraklo lewoskretu na lamanym pierwszenstwie i nie zrealizowalem programu ktory da sie wykonac przy isniejacej infrastkrukturze"

dodam, iz jechalem trasa z forum, mala modyfikacja z mojej strony polegala na ominieciu ulicy idzikowskiego, bylo ciemno a ja bylem drugii raz w zyciu w tym miescie, nie chcialem nadziac sie na zakaz ruchu, parkowanie i zawracanie zrobilem juz na hallera, hamowanie awaryjne na zuzlowej przy predkosci 35/40 km
reszta trasy 100% zgodna z forum i nic mi to nie dalo,
jezdzilem z nimi 20 minut, wszystko dobrze a tu taki klops w wordzie,
trudno czekam do czerwca

dasz rade następnym razem Pytanie jest takie - kazali Ci wracać do Wordu ?? Jeśli kazali wracać to oblać niepowinni - jesli nic niemówili o powrocie to należało dalej realizować. Prawda jest taka że chcieli Cie oblać - większość zna to z autopsji :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez BlueDevil » wtorek 23 lutego 2010, 21:11

dokladnie jest jak mowisz,, zawazylo chyba to ze dochodzila 18.30 a jeszcze panowie musieli by sie ze mna przejechac jako kierowca,, no i wogole pewnie to nie wypada przejsc weryfikacje za pierwszym razem

nie mowili zeby wracac do word ale po 10 minutach mialem wszystkie zadania, wiadomo oprocz tych 3 co ustalone bylo na forum ze odpadaja, dalsza jazda po tych uliczkach miedzy domkami to by byla czysta turystyka,, szkoda ze nie mialem normalnej pary na pewno skonczylo by sie przesiadka na rondzie
BlueDevil

Postprzez kasiulek102 » wtorek 23 lutego 2010, 21:19

BlueDevil pamiętasz swoje pytania, rzucił byś na forum, pozdrawiam
kasiulek102

odp

Postprzez rusel » wtorek 23 lutego 2010, 23:01

jazda z komisją to jak sikanie na wietrze, łatwo oblać..
rusel

Postprzez wooly » środa 24 lutego 2010, 00:53

Gratuluje Baka, Rusel i reszcie która zdała praktykę. Powodzenia
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów