Chciałbym aby w tym temacie poruszać wątki które bezpośrednio dotyczą przebiegu całego szkolenia po nowemu

Mam też pytania, wiec proszę o odpowiedz.
Zaczynam pierwszy kurs na nowych zasadach.
Nie chciałbym popełnić jakichś rażących błędów w kontaktach ze starostwem a także z kursantami aby nie wprowadzać ich w błąd i podawać tylko sprawdzone informacje.
Na pewno macie większe doświadczenie w tym zakresie, choć dzięki temu że przepisy są nowe to raczej nikt nie będzie wiedział jeszcze wszystkiego bo wiele rzeczy się jeszcze zmienia na bieżąco....
Mam kilku kandydatów na kurs. Niektórzy z nich zrobili już PKK i dali mi je.
Korzystam z bezpłatnej wersji Portalu OSK na razie ze względu na małą ilość kursantów.
Czy jeśli pobrałem dane kilku osób to mam jakiś określony czas na pobranie całej reszty aby zacząć kurs?
Chcę najpierw pobrać profile PKK wszystkich kursantów i dopiero wtedy rozpocząć kurs (bo wiem że tylko tak można) ale czy to nie problem że kolejne profile PKK pobiorę za tydzień gdyż dopiero wtedy bede mial komplet profili PKK?
I od razu pytanie które się nasuwa! Jeśli zaczniecie kurs dla kilku osób i nagle 2 dni po rozpoczęciu i zgłoszeniu kursu do starostwa (pisemnie) zgłosi się do was jeszcze 2 kursantów to czy istnieje jakakolwiek możliwość dopisania ich do tego kursu który właśnie zaczęliście 2 dni temu? No bo dla 2 kursantów nie opłaca się zaczynać nowego kursu a jeśli im bardzo zależy na czasie i nie chcą czekać aż uzbieracie kilku kolejnych kursantów?? Jeśli ich nie zapiszecie na ten już istniejący kurs to pójdą gdzie indziej... Czy istnieje szansa żeby mogli dołączyć do tego już istniejącego kursu? Czy może obchodzicie to inaczej?
No bo myślałem ze może możnaby zrobić nowy kurs dla tych 2 a wykłady zrobić w te same dni i o tych samych godz co tamten już rozpoczęty kurs ale czy to przejdzie? A oczywiście tych 2 kursantów miałoby o jedne czy 2 zajęcia więcej od reszty? Czy to możliwe w ogóle?
Jakie są wasze doświadczenia?
Czy korzystanie z bezpłatnej wersji jest dużo bardziej uciążliwe od płatnej?
Ile razy będę musiał odwiedzić starostwo?
Kolejne pytanie:
Co z egzaminem wewnętrznym skoro korzystam z wersji bezpłatnej? Jak mam go przeprowadzić?
Poza tym jak już ściągnę wszystkie PKK i zgłoszę kurs do starostwa, to czy muszę ich powiadomić o tym że teorię chcę robić 3 razy w tygodniu? I co w przypadku gdy np coś mi wypadnie lub kursantom i zrobimy tylko 2 wykłady a nie 3 w tygodniu? Czy muszę to zgłaszać?
Poza tym trzeba podać datę pierwszej godz jazdy tak?
A co jeśli ona też ulegnie zmianie w połowie teorii?
Chciałbym abyście pisali w tym temacie właśnie jak dajecie sobie radę z tymi wszystkimi nowymi zasadami?
Czy macie jakieś sposoby aby "ominąć" niektóre przepisy, zasady.... itd.?
Proszę tylko o poważne odpowiedzi aby pomagały wszystkim a nie utrudniały jeszcze bardziej.
Pozdrawiam