Praktyczny Egzamin Weryfikacyjny Legnica 24-25.04.2010r.

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Praktyczny Egzamin Weryfikacyjny Legnica 24-25.04.2010r.

Postprzez Bolek70 » poniedziałek 15 marca 2010, 18:26

Witam, w zwiazku ze zblizajacym sie praktycznym egzaminem weryfikacyjnym w Legnicy tworzy sie obecnie grupa osob w celu omówienia i przecwiczenia tras, chetnych na dołączenie się do spotkania prosze o kontakt na adres boleslaw70@gmail.com
Bolek70

Postprzez Ab » wtorek 16 marca 2010, 14:14

Spotkania i cwiczenia to swietna sprawa!!! Cwiczylismy w kilka osob w Opolu-bardzo duzo z tego kazdy z nas wyniósl! Bez cwiczen placu i opracowaniu trasy- nie ma sensu zapisywac sie na egz.praktyczny...
Ab

Postprzez Buko » środa 17 marca 2010, 14:55

Cieszę się, że wyszedłeś z tą propozycją. Jestem jak najbardziej za :D Znam kilka miast w których odbywają się egzaminy weryfikacyjne i muszę przyznać, że Legnica jest z nich chyba najtrudniejsza. Przede wszystkim z powodu takich trudności jak:

- brak skrzyżowań równorzędnych 3 i 4 wlotowych (tylko jakieś dziwne hybrydy - wolno stojące A7 i B20 na skrzyżowaniach 3 i 4 wlotowych w strefie ograniczonej prędkości)
- brak klasycznego skrzyżowania na którym ruch odbywa się wokół wyspy w bezpośredniej bliskości ośrodka
- nieszczęsny przejazd kolejowy na Bydgoskiej z krzyżem św. Andrzeja i znakiem B20 przy którym kompletnie nic nie widać! (na którym oblewa kupa osób)
- idiotyczne ograniczenie prędkości przy WORD do 30 km/h na odcinku grubo ponad 1000 m (trzeba bardzo uważać by noga na tej dziurawej jezdni nie drgnęła a elektroniczny licznik prędkości w Yarisce nie wskazał np 33 km/h
- w miarę blisko położone centrum miasta do którego wiem, że ludzie się niepotrzebnie wypuszczają (chcąc np. dojechać do "prawdziwego" ronda z C-12 pokonując w jedną stronę ponad 5,5 km!!! i tym samym oblewając egzamin.

Naprawdę dobrze jest się spotkać i na spokojnie wszystko sobie omówić. Pozdrawiam...
Buko

odp

Postprzez rusel » czwartek 25 marca 2010, 09:29

Fakt ze tylu kandydatow oczekuje na egzamin a jak jest mozliwosc spotkania to malo komu chce sie tylek ruszyc, "a bo nie mam czasu", "a ja juz znam to miasto", "ja sobie przyjade sam w innym terminie", wszyscy juz praktycznie gotowi do zawodu... a potem wielkie oczy na egzaminie bo partner zaczyna mącić "a bo ja pierwszy raz siedze w tym samochodzie", "nie mialem czasu sie przygotowac", "a ja tak tylko wykupilem egzamin, glownie chodzilo mi o zdanie teorii" a potem jaki żal.... "jak moglem zapomniec o tym sygnale dzwiękowym"...."myslalem ze jednak sprawdzil te swiatla ale jednak komisja powiedziala ze nie sprawdzil"
rusel

Postprzez Ab » czwartek 25 marca 2010, 14:27

Rusel napisaleś całe sedno problemu egzaminu weryfikacyjnego – częśc praktyczną!
Ludzie, czy naprawdę nikt nie podchodzi z Was w Legnicy do praktyki????
Bolek zaproponował spotkanie, ale odzew mizerny…
To spotkanie nie ma na celu zwiedzania Legnicy, tylko konkretne rzeczowe pokazanie propozycji tras, ćwiczenia na placu etc. Wszystko dotyczące egzaminu!! Zrozumcie w jedności siła. Aby zdać ten egzamin trzeba mieć wyćwiczone m.innymi do perfekcji problemy na placu. Trasę najlepiej ustalić wspólną, tak aby podczas zmiany za kierownicą-nie błądzić po mieście i z przerażeniem szukać miejsc, w których można realizować zadania.
Większość osób po egzaminie ma pretensje, że gdzieś daleko ich wywiózł partner i przez niego po zmianie, nie można było realizować zadań bo teren nieznany…..
Dlatego powtarzam, ustalmy jedną trasę aby nie było niespodzianek.
W Częstochowie i kilku już miastach, gdzie odbyły się egzaminy, zdawały osoby, które wcześniej razem ćwiczyły, ustalały trasę itd. Ci, którzy legli już nawet na placu, przyznawali się później, że mało ćwiczyli, wydawało im się, że „znali miasto”, lub po prostu „z partyzanta” szli na praktyczny egzamin bo udało im się zdać teorię...
Egzamin wygrywali, Ci którzy się spotykali i ćwiczyli :D
Ab

Postprzez Bolek70 » sobota 10 kwietnia 2010, 21:46

Wszystkich, którzy mają przystąpić do weryfikacyjnego egzaminu praktycznego na kat. B zapraszam do Legnicy w dniu 18.04.2010 na godzinę 11.30 (tydzień przed egzaminem) - celem omówienia i przećwiczenia tras egzaminacyjnych, oraz wyjaśnienia niektórych zawiłości egzaminu na placu manewrowym.
(Miejsce spotkania - parking przed WORD Legnica)
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam :wink:
Bolek70

Postprzez Bolek70 » wtorek 20 kwietnia 2010, 12:40

Namawiam wszystkich tych, którzy mają przystąpić do praktycznego egzaminu weryfikacyjnego na kat. B w najbliższą niedzielę (25.04) do spotkania się dzień wcześniej (24.04) w Legnicy o godz 12 w ośrodku egzaminowania (przed wejściem do budynku) w celu omówienia tras i innych zawiłości egzaminu np. placu manewrowego. Kontakt ze mną boleslaw70@gmail.com
Pozdrawiam :wink:
Bolek70

Postprzez wooly » niedziela 25 kwietnia 2010, 19:06

Czekam na relacje z egzaminów.
[b][b][b]kúrwa JAK MAM USUNĄĆ KONTO Z tego pier dolone go forum??!!!!!!!@$$@@???????????[/b][/b][/b][/color]
wooly

odp

Postprzez rusel » niedziela 25 kwietnia 2010, 19:39

odbyly sie sprawnie bez wiekszych problemow, komisja liberalna, paru egzotycznych kandydatow sie zjawilo ale wiekszosc sobie poradzila, zastanawiam sie jak mozna zapomniec o sprawdzeniu swiatel w zadaniu nr 1 i po plynach przygotowac sie do jazdy..........

niedawno padl rekord co do ptk na teorii Gaj mowil o zdobyciu 2ptk przez kandydata
rusel

Postprzez Bolek70 » wtorek 04 maja 2010, 20:31

Panie i Panowie.
Egzamin zaliczony pozytywnie, ale roboty w zawodzie niestety niet...
Bolek70

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów