Zapytanie o "dziwną" propozycję pracy...

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Zapytanie o "dziwną" propozycję pracy...

Postprzez MrPeter1987 » niedziela 01 listopada 2009, 15:06

Witam serdecznie. W związku z poszukiwaniem pracy w zawodzie instruktora nuaki jazdy, umieściłem ogłoszenie o pracę w portalu gumtree.pl. Dostałem dzisiaj w odpowiedzi na moje ogłoszenie, dość dziwną (jak dla mnie) wiadomość:

"Obecnie zaczynam budować w Polsce tą sieć, szukam osoby wierzącej w swoje możliwości, śmiałej i otwartej. Firma oferuje: własne biuro, sklep internetowy, darmowe materiały szkoleniowe, i fachowe wsparcie w osiągnięciu Pana sukcesu. Nabyte już doświadczenie zaowocuje dla Pana wspaniałymi rezultatami. Praca ta nie będzie kolidowała z Pana osobistym życiem,czy poszukiwaniu innej pracy, może jednak pomóc Panu i Rodzinie. Może się również okazać główną pracą, gdyż firma odnosi światowy sukces dzięki sukcesom swoich pracowników! Bez konieczności własnej inwestycji. Jest Pan zainteresowany? proszę o e-mail
Zapraszam i Pozdrawiam Andrzej ".

Chciałem się zapytać, czy ktoś z kolegów instruktorów spotkał się już wcześniej z podobną propozycją lub wie, na czym dokładniej to wszystko polega? Za pomoc z góry dziękuję, Piotr Dorobisz.

Odpisałem do tego Pana z prośbą o wiecej szczegółów, więc jak bedę coś wiedział, to podzielę się tym na forum.
Kierowca z prawem jazdy kat. A, B, B+E, C, C+E, D, D+E.

Instruktor nauki jazdy w zakresie prawa jazdy kat. B (poszukujący pracy na terenie Śląska lub Zagłębia).
MrPeter1987

Postprzez Borys_q » poniedziałek 02 listopada 2009, 10:13

Niespotkałem sie ale śmierdzi jakąś akwizycją i czy innym paskudztwem.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez MrPeter1987 » poniedziałek 02 listopada 2009, 13:11

Borys_q napisał(a):Niespotkałem sie ale śmierdzi jakąś akwizycją i czy innym paskudztwem.

No śmierdzi jakimś przekrętem i wpakowaniem się na własne życzenie w niepotrzebne kłopoty. Oto wiadomość, jaką dzisiaj dostałem w odpowiedzi na moje zapytanie o szczegóły:

"Podoba się Panu taki system zarabiania pieniędzy? chce się pan znaleźć
w grupie osób które odnoszą sukcesy zawodowe? w celu uzupełnienia,
przesyłam pełniejsze informacje.Konieczne! zapoznanie się z całym
materiałem, gdyż to pozwoli spojrzeć właściwie na taką prace. W
środę jest bezpłatne spotkanie w Będzinie restauracja `Arkadia` godz
16:30, na tym spotkaniu wyjaśnimy jak w łatwy sposób można zarabiać
pieniądze, jak równierz opowiemy o produkcie. A to strona z informacjami
http://poznajrozwiazanie.com/index.htm , powodzenia
Andrzej"

To jakiś marketing, a nie prowadzenie OSK. Pozostaje tylko podziękować Panu Andrzejowi i życzyć powodzenia w poszukiwaniu naiwniaków, których kosztem pewnie się wzbogaca.
Kierowca z prawem jazdy kat. A, B, B+E, C, C+E, D, D+E.

Instruktor nauki jazdy w zakresie prawa jazdy kat. B (poszukujący pracy na terenie Śląska lub Zagłębia).
MrPeter1987

Postprzez ella » poniedziałek 02 listopada 2009, 20:25

To pewnie jakiś kolejny łańcuszek szczęścia. Facet naciaga ludzi, którzy nie mają pracy.
ella
Moderator

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów