Spóżnienie na egzamin teoretyczny...

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Spóżnienie na egzamin teoretyczny...

Postprzez Olin » sobota 11 kwietnia 2009, 13:38

Mam kolejne pytanie dla praktykujących egzaminatorów

Czy osoba która spóźniła się na egzamin teoretyczny może jeszcze w tym samym dniu zapisać się na ten sam dzień i jeszcze w tym samym dniu zdawać teorię ?

I jeszcze jedno:

Czy osoba może przystąpić do egzaminu, jeżeli w dniu jego przeprowadzania kończy 18 lat (chodzi o kat. B), czy musi to być następny dzień po ukończeniu 18 lat. Ustawa mówi wyraźnie, iż osoba "osiągnęła wymagany dla danej kategorii wiek"...
Olin

Postprzez XPepeX » poniedziałek 13 kwietnia 2009, 00:23

odp.1. może w późniejszych godzinach bez zapisywania się po raz drugi ale pod warunkiem że egzaminator nie wpisał mu wcześniej X. Jeśli natomiast wpisał X to teoretycznie może ale mało prawdopodobne żeby Biuro Obsługi Klienta dysponowało wolnymi miejscówkami. Ale odpowiedź brzmi MOŻE.
odp.2. może w dniu urodzin- w ten dzień osiąga wymagany wiek.
XPepeX

Postprzez GosuMask » poniedziałek 13 kwietnia 2009, 09:55

W tym samym dniu drugi raz przystapic nie moze do egzaminu. Jesli zostala podjeta decyzja typu X, to niemozliwym jest przeegzaminowanie tej osoby w tym samym dniu. Na protokole egzaminacyjnym robionym na koniec dnia nie moglaby byc przeciez ta sama osoba jeszcze raz, w dwoch pozycjach...

Tak wiec jesli nie zostala podjeta decyzja co do osoby, to moze byc przeegzaminowana jeszcze tego samego dnia o innej godzinie. Jesli zostala podjeta decyzja, to klamka zapadla i tyle.
GosuMask

Postprzez XPepeX » wtorek 14 kwietnia 2009, 23:42

nie zgodzę się z Tobą i twierdzę podobnie jak w poprzedniej wypowiedzi że osoba może przystąpić do egz. tego samego dnia po raz 2 do.
XPepeX

Postprzez luckyboy » środa 27 maja 2009, 10:55

Z doswiadczenia pamietam ze jest/byl przepis ktory regulowal minimalny czas po jakim kursant moze przystapic do ponownego egzaminu- cos mi swita w umysle, ale juz nie jestem pewny czy dotyczylo to szkolenia czy egzaminowania kierowcow. Cos mi swita o jakis 5 dniach :) Naprowadzi mnie ktos, bo mam dylemat??
luckyboy

Postprzez cih » środa 27 maja 2009, 13:43

Koledzy może przystąpić w tym samym dniu miałem to pytanie na ostatnim egzaminie w Piotrkowie i miałem je za 3 punkty odpowiedź brzmi może, ba może przystąpić nawet 3 razy w ciągu jednego dnia, a później jak przyniesie zaświadczenie o odbyciu szkolenia dodatkowego może przystąpić kolejne 3 razy nawet w ciągu dnia zakładam sytuację że nie ma kolejek oczywiście i na egzamin nie czeka się miesiącami.
cih

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów