Czemu egzaminatorzy się tak czają?

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Czemu egzaminatorzy się tak czają?

Postprzez tristan » sobota 25 października 2008, 11:17

Co chwilę gdzieś widzę pytania ,,czy na pewno zdałem/łam?''. Sam również nie byłem pewny czy dostanę legitymację, aż ją dostałem, bo również egzaminator nic nie powiedział, a w urzędzie wojewódzkim też nie chcieli powiedzieć...

W szkołach tyle się trąbi o jawności oceny, a świat Prawa Jazdy to widzę ciemna strefa chamów, którzy nie potrafią wprost powiedzieć ,,Zdanie'' albo ,,Oblane''. Nie wiem czy jest tu jakiś egzaminator, ale może znacie jakiegoś i spytacie go, czemu do jasnej cholery tak ciężko podać wynik... Czemu zestresowanych zdających stresują jeszcze bardziej?
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez dylek » sobota 25 października 2008, 11:29

Ja myślę, że jednak mówią, tyle, że ci zestresowani w stresie nie kontaktują..... :D:D:D:D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez scorpio44 » niedziela 26 października 2008, 19:37

Dokładnie. A jak zaczynają kontaktować, to pojawia się u nich ta najczęstsza wątpliwość: dlaczego nie dostałem żadnej karteczki poświadczającej, że zdałem? Więc w takim razie jednak nie zdałem? :D Ja tam nie wierzę w to, że egzaminatorzy nie mówią wprost o końcowym wyniku egzaminu.
scorpio44

Postprzez bruno666 » niedziela 26 października 2008, 19:57

Rozwiązaniem może być choćby danie karteczki każdemu, bez względu na wynik.
bruno666

Postprzez viera » niedziela 26 października 2008, 19:58

Każdy egzaminator po skończonym egzaminie praktycznym ma obowiązek poinformować osobę egzamonowaną o wyniku egzaminu.I każdy kto nie zdał to dodatkowo otrzymuje karte przebiegu egzaminu z uzasadnieniem prawnym.gdy zda nie otrzymuje tego dokumentu tylko informacje ustną .Do tego go zobowiązuje prawo.I na pewno to robi.Egzamin jest w całości nagrywany i zawsze można to sprawdzić.Prawidłowość przeprowadzania egzaminów sprawdzaja wyrywkowo kontrole wewnętrzne jak również zewnetrzne z Urzędu Marszałka Województwa,oraz wówczas jeżeli wpłynie skarga.Za naruszanie zasad egzaminowania egzaminator ponosi pełną odpowiedzialność karną i prawną łącznie z pozbawieniem go uprawnień.
Kolego tristan chamów to jest mnóstwo nawet na tym forum którzy wypisują brednie i obrażają innych.Jak nie potrafisz nie pchaj się na afisz.
A moderator ci to wyoślił dwa posty wyżej
viera

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów