Autobus a obszar zabudowany!

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Autobus a obszar zabudowany!

Postprzez TOMASZEK » sobota 12 kwietnia 2008, 18:06

sprzeczałem sie dzis z kolega, który twierdzi ze prywatnych busów którzy prowadza odpłatny przewóz osób na rególarnych liniach z przystanku autobusowego na obszarze zabudowanym nie trzeba wpuszczac Ja twierdze ze trzeba bo powyzej 9 osób to juz autobus nie wazne czy prywatny czy panstwowy..ktory z nas ma racje prosze o opinie????
TOMASZEK

Postprzez cman » sobota 12 kwietnia 2008, 18:27

Masz rację. Gdyby to dotyczyło tylko określonego rodzaju autobusów, to byłoby to w przepisie zaznaczone.
cman

Postprzez TOMASZEK » sobota 12 kwietnia 2008, 18:40

gdyby przewoził do 9 osób to wtedy nie musze wpuszczac tych tak zwanych busów co ludzi przewoza ale skad mam wiedziec na ile ten bus osób jest bo powyzej 9 to juz autobus
TOMASZEK

Postprzez cman » sobota 12 kwietnia 2008, 19:14

Ile osób przewozi, to nie ma znaczenia, istotne jest, na ile osób jest zarejestrowany.
A czy coś jest autobusem czy nie? Cóż, przepisy te powstawały w czasach, kiedy autobus był autobusem "z krwi i kości", a więc nie było wątpliwości, dopiero później pojawiły się te całe "busy" udające autobusy, a przepisy pozostały niezmienione.
cman

Postprzez TOMASZEK » sobota 12 kwietnia 2008, 19:29

no tak na ile zarejstrowany zle sprecyzowałem !!!!!!!! no wlasnie te busy tez trzeba wpuszczac z przystanku a nie !!!!!!!!jakies bzdury gada :D
TOMASZEK

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów