wygórowane oczekiwania instruktorów

Temat ten służy wymianie spostrzeżeń i doświadczeń pomiędzy instruktorami i egzaminatorami.

Moderatorzy: ella, klebek

Dorabiacze

Postprzez Gaudzis » czwartek 01 listopada 2007, 22:25

Kolego grupa dorabiaczy zaniza place w kazdej dziedzinie gospodarki.Tak samo i w tej.Drugi problem to taki ze pracownik mundurowki nie zatrzyma i nie bedzie kontrolowal auta swojego pracodawcy jak i auta w ktorym jezdzi inny mundur.A wiec sa OSK uprzywilejowane i te bardziej kontrolowane.Przykladow z zycia w naszym kraju moglbym dac wiele.Znam nawet takich co szczegolnie kontrolowali konkurencje i mozna by to w normalnym kraju podciagnac pod wykozystywanie wlasnego stanowiska do celow prywatnych.
I tu takze dochodzi do dodatkowych przywilejow grup munduroych,a mianowicie moga sobie podorabiac i po godzinach jazdy w mundurku,a wiec sa czasem za kolem 12h.Instruktor na etaci moze tylko 8.W zadnym cywilizowanym kraju urzednik od ktorego zaleza jakies decyzje,(kontrolujacy)nie moze dorabiac. A dlaczego to powinienes sie domyslic
Gaudzis

Postprzez cwaniakzpekaesu » piątek 02 listopada 2007, 00:07

Drugi problem to taki ze pracownik mundurowki nie zatrzyma i nie bedzie kontrolowal auta swojego pracodawcy jak i auta w ktorym jezdzi inny mundur.A wiec sa OSK uprzywilejowane i te bardziej kontrolowane.

Jeżeli tak jest - a chyba jest - jeden mały anonimowy donosik - i temat załatwiony. Jak nie wystarczy następny, potem nastepny... i jeszcze następny - aż do skutku. Jestem za... :D

A to, że ludzie dorabiają (bo muszą) to chwała im za to - pod warunkiem, że odprowadzają podatki. Bogatszy płatnik, bogatsze Państwo...
cwaniakzpekaesu

Marzenia nie kosztuja

Postprzez Gaudzis » piątek 02 listopada 2007, 20:49

Maly donosik i ktos zostanie slownie upomniany,a ja pojde z torbami bo na kazdym rogu co 5 minut bede zatrzymywany.Tak jest!!! Take dzialania i taka akcja powinna byc popierana przez media,serwisy i pisma branzowe.Ale nie w tym kraju w tym kraju media, urzednicy i pisma branzowe wrecz wynosza na piedestal takie osoby i OSK. Obluda i falsz na kazdym kroku. Miedzy innymi dlatego ze OSK jest zalana dorabiaczami nie ma zwiazku zawodowego, ktory walczylby o prawa instruktora. POdobnie z OSK wiele nauk jazdy to szkoly emerytow i dorabiaczy,ew pracuje w nich duzo takich osob.Dlatego tez min.brak konsoliacji,poniewaz to tylko druga praca....
Gaudzis

Postprzez cwaniakzpekaesu » niedziela 04 listopada 2007, 11:58

Gaudzis, albo "cuś" robimy, albo nie... Gadać, do tego za plecami to każdy potrafi... I żeby to chociaż było gadanie z sensem... a to czcze gadanie. Napisałem przecież, że donosik ma być anonimowy... dodam, że jeśli nie pomoże donosik "miejscowy" to puścić donosik "zamiejscowy", a najlepiej do kilku miejsc jednocześnie ten sam... Wiesz, jakiej sraczki wszyscy dostają? I chcą się jeden przed drugim wykazać? Spróbuj, no chyba, że woilsz pozostać przy gadaniu, ale jeśli tak - to jest to dobre na targ albo postój taxi - dla zabicia czasu...
cwaniakzpekaesu

Postprzez adalberthus » niedziela 04 listopada 2007, 19:04

Donosik.Donosiczek.
Na tym forumie aż się roi od donosów. Poczytajcie posty.
Kursanci sami piszą, jakie to szkoły nie prowadzą zajęć, rozpisują jazdy, aby zapisać się na egzamin, a potem szkolą, że nie przeprowadzają egzaminów wewnętrznych, wręcz kursanci nie wiedzą co to jest. Toż to są uchybienia, które powinny zaowocować odebraniem uprawnień tym szkołom.
A co do kupy mundurówki. Masz rację Cwaniaku.....obecnie z pekaesu (bo przedtem LWP?MO?BOR?).Były mundurowiec ma od listonosza 3 tysiaki (lekko licząc i nikomu nie wyliczając)i może przez to zaniżać cenę kursu. Bo jak mu nie przyjdą, to i tak ma te 3 tysiaki.
A tacy doświadczeni to nie są. Bo większość porobiła uprawnienia przed odejściem pod kapelusz. A w ogóle, jeśli ktoś pracował w LOK, to wie czym są "generałowie" tam zesłani. Ja tego doświadczyłem. Oczywiście znam ludzi z mundurówki, którzy pozakładali OSKi i nie twierdzę, że wszyscy to ignoranci.
Drugi problem, to niewłaściwe kontrole przeprowadzane w OSK ach.
Kontroluje się do znudzenia same papiery, z których nic nie wynika. Omyłki w papierach bierze się jako przestępstwa. A kto z kontrolujących (przynajmniej w Toruniu nic o tym nie wiem) skontrolował merytoryczność zajęć? teoretycznych lub praktycznych? U nas kontrolujący na siłę chciał uznać za przewinienie fakt, że w papierach nie ma arkuszy przebiegu egzaminu wewnętrznego z praktyki.
Ponieważ udowodniłem mu, że coś takiego nie jest wymagane, bo ustawa mówi,. że arkusz ten otrzymuje po egzaminie wewn.zdający, pogniewał sie, bo mu udowodniłem ignorancję i niewiedzę z zakresu kontroli.
Kończąc, odsyłam do moich poprzednich postów, gdzie wykazałem, jak jest i jak powinien być prowadzony dobór kandydatów na instruktorów, czym powinny być OSKi itp.zagadnienia.
I dopóki majstrować będą przy ustawie o szkoleniu PIGOSKi, WORDy, a przede wszystkim Wroński, tak nigdy nie będzie dobrze.
Widzę już wszystkich z mundurówki. "ma rację, ale mu do.......no odpiszę"

i jeszcze: Elluniu, może byś te posty kursantów o uchybieniach szkól zebrała w........... ni nie w kupę, i opublikowała w gazetce, w której teraz pisujesz?
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez ella » niedziela 04 listopada 2007, 20:22

i jeszcze: Elluniu, może byś te posty kursantów o uchybieniach szkól zebrała w........... ni nie w kupę, i opublikowała w gazetce, w której teraz pisujesz?

:hmm: Ale masz pomysły Adalbertusie .....ale jak mi zabraknie tamatów (do wykonania normy) to.... :D

Ale prawda jest taka jak pisze Adalbertus. To forum jest całym wielkim donosem. Dokładne adresy, kombinacje.....wszystko co potrzeba do zamknięcia szkoły. Tylko patrzeć jak konkurenyjne szkoły zrobią z tego interes.
ella
Moderator

Poprzednia strona

Powrót do Dyskusje szkoleniowców i egzaminatorów