Znów prawko od 16, ale nie do końca....??

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Znów prawko od 16, ale nie do końca....??

Postprzez Garret » czwartek 01 lutego 2007, 17:50

Witam!

Chciałbym się dowiedzieś jak to w końcu jest z tym prawem jazdy od 16 lat. Ostatnio w gazecie czytałem (bodajże w "Dzienniku"), że ma być to wprowadone w najbliższej przyszłosći. Ale było to tak napisane, że nie zrozumiałem do końca o co w tym chodzi. Wiem że prawko dostane dopiero po ukończeniu 18 lat, ale jak będzie wyglądać moja nauka???Czy samochód będzie musiał być przystosowany i czy ktoś dorosły, z moich bliskich będzie musiał przejść jakiś kurs?? I w końcu ile to wszystko będzie mogło kosztować??

Pozdrawiam Michał[/i]

sorry, chyba pomyliłem tematy :roll: :oops:
Garret

Postprzez ella » czwartek 01 lutego 2007, 18:22

:hmm: Wydawało mi sie że w Dzienniku bardzo zrozumiale to wytłumaczyli.
Jezeli jednak nie to bardziej dokładnie podane jest w tym linku na dole. A co do ceny

A kto moze teraz wiedzieć ile będzie kosztował kurs w 2008 roku
Będzie to cena normalnego kursu (nie wiadomo jaka bo ciągle rośnie tak jak benzyna) + koszty przeszkolenia osoby towarzyszącej+ koszty obowiązkowych wspólnych zajęć kandydata na kierowce i osoby towarzyszącej w OSK + mówiło się kiedyś o tym, żeby samochód był tak samo wyposażony jak samochód OSK (czyli hamulec i sprzęgło) W Rozporządzeniu jest napisane "ODPOWIEDNIO PRZYSTOSOWANYM POJAZDEM"

.

http://www.grupaimage.com.pl/pub/projek ... 9.2006.doc
Ostatnio zmieniony czwartek 01 lutego 2007, 20:59 przez ella, łącznie zmieniany 1 raz
ella
Moderator

Postprzez Garret » czwartek 01 lutego 2007, 18:42

Ok, Dziękuję i biorę się za lekture :lol:
Garret

Powrót do Szkolenie kierowców