Instruktor-kretyn.Help!!!

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Instruktor-kretyn.Help!!!

Postprzez Arnie » sobota 06 stycznia 2007, 20:00

Mam parę pytań.Ponieważ mój instruktor jest kretynem,a ja chyba jeszcze większym, chciałbym go zmienić.Jestem kretynem bo posłuchałem koleżanki,która mi go poleciłą,powiedziała mi o tym,że jest chamem itd ale miało to świadczyć o tym,że tym samym jest skuteczny,wiec pomyślałem-dlaczego nie.Jednak po pierwszym spotkaniu kiedy to pierwszy raz wsiadłem do samochodu i usłyszałem jaki to jestem tępy i że jeżdżenie jest proste jak pierd...lenie-odechciało mi się do tego stopnia,że jak mam iśc na kolejny taki spektakl to po prostu nie chce mi się ani prawa jazdy ani kursu-nic!!!!
Facet prowadzi razem ze swoją znajomą tą szkołe od bardzo niedawna,mam pytanie bo chcę go zmienić,czy może mi odmówić tej zmiany-komuś wiem,że odmówił stwierdzając,że to on tu zmienia.I jeszcze jedno,czytałem na faq że mozna zmienić szkołę- nie tylko instruktora,ale czy oni muszą mi zwrócić wpłacone pieniądze?Bo coś mi się wydaje,że nie muszą.
Jeśli mam być szczery spadałbym stamtąd jak najszybciej-skusiłem sie też obietnicą szybszego egzaminu.
Pomocy.
Arnie

Postprzez cman » sobota 06 stycznia 2007, 21:14

Jeżeli Ty podejmiesz decyzję o zmianie OSK to gość nie ma nic do gadania. Musi Ci wydać wtórnik przeprowadzonych zajęć i oddać inne papiery. Wpłaconą kasę oczywiście również muszą zwrócić, po odjęciu "wykorzystanej" już części, ale z tego co piszesz, na razie mało co "wykorzystałeś".
cman

Postprzez invx » sobota 06 stycznia 2007, 21:36

zmieniaj czym predzzej - mialem podobna sytuacje - pierwsza jazda i trafiam na gbura - od ktorego jechalo alkoholem ;/ - 2h w tedy mialem :twisted: :twisted:

tak chamskiego czlowieka na tak odpowiedzialnym stanowisku jeszcze chyba nie widzialem - za kogo on sie tam mial :twisted: - i on mi jeszcze mowil ze mam go sluchac i sie nie odzywac bo on mnie uczy :twisted: - to bylo w CROSVIRE - rzeszów - zaluje ze tego chama nie podalem do starostwa. Poza nim OSK raczej dobra. A ze mielu paru inst. to zmienilem inst. tylko.
invx

Postprzez Arnie » sobota 06 stycznia 2007, 22:19

"i on mi jeszcze mowil ze mam go sluchac i sie nie odzywac bo on mnie uczy"

To mi od razu na początku wypalił,ja tego nie kumam-uczyłem wielu ludzi wielu rzeczy,jak uczyłem bezdomnych np.obsługi kompa to miałem takie kwiaty,że mózg pęka ale nigdy nie uzyłem żadnego z obraźliwych rzeczy,co wiecej głosu nie podniosłem-choć czasem wyć mi się chciało.Nie wiem skąd takie kretyństwo przy tak odpowiedzialnej pracy.
Co najgorsze,nie mam ochoty na nauke testów od tej jazdy(wcześniej siedziałem i się uczyłem)łeb mnie boli na myśl o spotkaniu w poniedziałek-i jestem wściekły na siebie,że dałem się wpuścić sam na własne życzenie do debila.Szlag by to trafił.
Arnie

Postprzez invx » sobota 06 stycznia 2007, 23:07

ja po tych 2h tez dochodzilem dobra chwile do siebie :?
- ale kolejna godzinka juz z normalnym czlowiekiem i bylo ok :)
invx

Postprzez Arnie » niedziela 07 stycznia 2007, 14:50

Więc rozmawiałem z nim przez telefon,był grzeczny i stwierdził,że początki itd itd itd i że z koleżanką mają "system"jeżdżenia,że ona jedzi ze starszymi stażem kierowcami.Czy jako OSK mogą mi odmówic wypłaty kasy z powodu rezygnacji z tej 'szkoły".Ide jutro na ta jazdę ale w ogóle nie mam na to ochoty i jestem maksymanie nakręcony. :( :evil:
Arnie

Postprzez invx » niedziela 07 stycznia 2007, 15:12

MUSZA Ci oddac kase i wystawic stosowne oswiadczenie o przebytych h szkolenia. To gwarantuje ustawa.
invx

Postprzez fibi » niedziela 07 stycznia 2007, 19:58

Nie Ty jeden Arnie dałeś się tak wpuścić na własne życzenie:/ Uciekaj stamtąd czym prędzej, zanim gośc zniechęci Cię do jazd i jeżdzenia raz na zawsze. Muszą Ci oddać papiery (wtórniek jazd, i jeśli wypełniałeś już wniosek i dałeś zdjęcie to również to) i pieniądze, a jak nie będą chcieli to postrasz ich, że zglosisz łamanie przez nich prawa do Wydziału Komunikacji Twojego Starostwa Powiatowego i wtedy zamkną ten ich Ośrodek. Zwróć tylko uwagę, ile kasy Ci oddadzą- bo mogą próbować zarobić na Tobie i oddać Ci za mało- (w rezultacie idąc do innego OSK będziesz musiał dużo dopłacić) zażądaj moze jakiegoś pokwitowania, świstka na jakiej podstawie wyliczyli, ile mają Ci zwrócić albo cokolwiek. Pozdr
fibi

Postprzez adalberthus » środa 10 stycznia 2007, 15:12

Brawo FIBI. Nauka nie poszła w las.
jak chceta to jedźta, ale nie jedźta jak chceta
adalberthus

Postprzez fibi » piątek 12 stycznia 2007, 18:35

Brawo FIBI. Nauka nie poszła w las.

O brawa to poproszę, jak te dobre rady, które innym daje sama zacznę w życie wprowadzać...[/quote]
fibi

Postprzez Pinger » poniedziałek 19 lutego 2007, 20:52

cman napisał(a):...Wpłaconą kasę oczywiście również muszą zwrócić, po odjęciu "wykorzystanej" już części...

To czy zwroca kase czy nie zalezy tylko od nich - a konkretnie od ich regulaminu. We wroclawiu sa szkoly w ktorych trzeba wplacic calosc za kurs z gory i w przypadku rezygnacji z dalszego szkolenia w ich osrodku nie oddaja kasy. Takie cos sie podpisuje na poczatku. Traci ten kto nie czyta tego co podpisuje. Ot cos w rodzaju lojalki ;)

Najlepiej placic od poczatku w ratach - wtedy nie ma problemu. Wplacasz i jezdzisz. Nie chcesz juz dalej byc w danej szkole - nic nie tracisz.
Obrazek

Prawko od 10.III.07. Koszt nauki włączania światła przecimgłowego - 112zł :) Reszta rzeczy bezcenna ;)
Pinger

Powrót do Szkolenie kierowców