prawojazdy A kompletny lajik pomocy

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

prawojazdy A kompletny lajik pomocy

Postprzez psychol_a » środa 20 grudnia 2006, 03:27

witam serdecznie ja mam taki problem bo kompletnie nie miem jezdzic na motorze ale chce zrobic prawko A czy naucza mnie wszystkiego na kursie czy musze isc zeby ktos mnie nauczul podstaw jazdy na motorze prosze o dopowiedz i jaki jest plac na prawko na motor i jak wyglada caly egzamin
psychol_a

Postprzez cman » środa 20 grudnia 2006, 09:49

Tak, na kursie nauczą Cię podstaw jazdy na motorze. Jeżeli wcześniej jeździłeś na rowerze (kwestia równowagi) i samochodem (kwestia sprzęgła, gazu, biegów) to nie powinieneś mieć większych problemów. Jeśli nie, to spędzisz więcej czasu na placu na ćwiczeniach, ale też się nauczysz.

Ogólny zarys kursu i egzaminu:
http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=4615

Na placu jest ósemka i 5-cio pachołkowy slalom + górka.
cman

Re: prawojazdy A kompletny lajik pomocy

Postprzez scorpio44 » środa 20 grudnia 2006, 17:23

psychol_a napisał(a):czy naucza mnie wszystkiego na kursie czy musze isc zeby ktos mnie nauczul podstaw jazdy na motorze

Hehe, już któryś raz na naszym forum pojawia się pytanie tego typu, i po raz kolejny mnie, muszę przyznać rozśmiesza. :D Przecież kurs na prawo jazdy jest właśnie po to, żeby ktoś, kto nigdy w życiu nie miał styczności z motorem, samochodem czy innym pojazdem, zapoznał się z "materiałem" i nauczył wszystkiego! A że ktoś, kto wcześniej miał styczność, będzie miał na kursie łatwiej, to inna para kaloszy. ;)
scorpio44

Powrót do Szkolenie kierowców