Ośrodki doskonalenia jazdy - które są warte polecenia?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Ośrodki doskonalenia jazdy - które są warte polecenia?

Postprzez daSNEQ » środa 06 grudnia 2006, 00:57

Czy ktoś z was miał kontakt na żywo z jakimś ośrodkiem doskonalenia jazdy, brał udział w takim kursie i mógłby podzielić się wrażeniami? Ew. polecić jakiś ośrodek?

Niby na TVN Turbo w Szkoła Auto pokazują czasami co się robi na takich zajęciach, ale zdawkowo i nie za wiele z tego wynika... dlatego byłbym bardzo wdzięczny za informacje czego można się nauczyć na takim kursie - wiem, że pewnie jazdy z tulejami (czy jakoś tak chodzi o te małe kółeczka zamiast kół :) ) i poślizgów - ale czy to wszystko?

Bedę wdzięczny za wszystkie informacje - dzisiaj zdałem egzamin i myślę że taki kurs dużo by mi pomógł ale nie chcę się wkopać że zapłacę kilkaset-tysiące złotych za niewiadomoco :)
daSNEQ

Postprzez Tomek_ » środa 06 grudnia 2006, 11:27

Ja mialem okazje odbyc takie szkolenie w akademii bezpiecznej jazdy. Akademia prowadzi wiele roznych szkolen, z czystym sumieniem moge powiedziec, ze napewno warto. Ja akurat uczestniczylem w szkoleniu zwiazanym z poslizgami itd. Szkolenie jest tak organizowane, ze wielokrotnie powtarzasz dany manewr, np. wychodzienie z poslizgu przedniej lub tylnej osi, omijanie przeszkody przy wpadnieciu w poslizg. Manewr powtarzasz tyle razy, az zaczniesz go wykonywac w miare automatycznie, na zasadzie odruchu warunkowego. Polecam akademie w Warszawie, innych nie mialem okazji "przetestowac" :) Wiecej szczegolow znajdziesz na stronie akademii, np. tu www.abj.waw.pl
Kat. B i C za pierwszym podejściem.
Testy na prawo jazdy 2013
Tomek_

Powrót do Szkolenie kierowców