Plac manewrowy prywatnym samochodem w Warszawie.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Plac manewrowy prywatnym samochodem w Warszawie.

Postprzez strat » sobota 17 grudnia 2005, 23:32

Tak sie sklada ze tata ma corse i moglbym sobie pocwiczyc zamiast placic 30 zl za godzine doszkalajaca.

Looknalem podobny topic (http://www.prawojazdy.com.pl/forum/viewtopic.php?t=3808) a propo Krakowa i okazalo sie ze nawet jest troche tego wiec moze w Warszawie tez ?

Slyszalem od instruktora ze ponoc na Polczynskiej gdzies za tesco jest taki plac gdzie mozna zaplacic i wjechac sobie swoim ale nie jest pewien.
strat

Postprzez dagmusia » niedziela 18 grudnia 2005, 18:08

przyłączam się do pytania, ze szczególnym uwzględnieniem ursynowa/mokotowa :yes:
nauka jazdy to świetna sprawa :D
polecam swojego super-instruktora;-)
dagmusia

Postprzez wiruswww » niedziela 18 grudnia 2005, 19:55

Pogadajcie w swoich osrodkach czy była by taka możliwosc aby pocwiczyc na placu OSK kiedy nikt nie prowadzi szkolenia. Ja u siebie tak miałem że zawsze można było przyjechac własnym autem (nawet kiedy szkolenia trwało byle nie przeszkadzac) i cwiczyc dowoli za darmo. Nawet teraz już jak sie ma prawko można tam podjechać i sobie posmigac i nikt nie robi problemów, a ludzi którzy nie są ii nigdy nie byli klientami maja problemy aby pocwiczyc na tym placu.

Ostatnio też widziałem reklame jakiegoś OSK gdzie było napisane ze na ich placu można za darmo cwiczyc swoim samochodem.

Tak więc dowiadujecie się w osrodku czy nie będą mieli nic przeciwko.
Czasami mam dość tej całej techniki. Przez tą całą technologie ludzie oduczyli się rozmawiać twarzą w twarz :( I to jest naprawde smutne.
wiruswww

Postprzez Vella » niedziela 18 grudnia 2005, 21:43

Większość szkół jazdy dysponujących swoim własnym planem manewrowym udostępnia go do ćwiczenia własnym samochodem. Niestety, w Warszawie chyba tylko odpłatnie (w innych miastach można gratis, zwłaszcza jak wykupuje się w danym OSK cały kurs, ale w Wawie spotkałam się tylko z koniecznością opłaty).
Najłatwiej po prostu zadzwonić do dowolnego (a jeszcze lepiej własnego) OSK.
A jeśli nic z tego nie wyjdzie (teraz mogą mieć natłok kursantów) to pozostaje zakupić własne pachołki (albo plastikowe butelki z piaskiem i kijem od szczotki ;))
Na Zaciszu przy Szk. Pods. Nr 84, przy Radzymińskiej jest ładny placyk, są wymalowane linie, pachołków oczywiście brak. Nie wiem jak tam wygląda dostępność, przyjeżdżałam tam popołudniem, jakaś sobota czy niedziela, pusto było i nikt nie zgłaszał sprzeciwu ;)
Coś być musi... coś być musi, do cholery, za zakrętem...
Vella

Powrót do Szkolenie kierowców