Badania u okulisty - małe pytanko

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Badania u okulisty - małe pytanko

Postprzez matiimakaka » poniedziałek 11 listopada 2013, 21:46

Witam. Zapisałem się na kurs na prawo jazdy kat. B. mam niedługo wizytę u lekarza, który mnie zbada. Problem tkwi jednak w tym, że mam wadę wzroku i noszę okulary. Zadzwoniłem więc do pani doktor, która powiedziała mi (o ile dobrze zrozumiałem), że jak mam metryczkę to nie muszę iść do okulisty. Puki co znalazłem tylko kartkę z zakładu optycznego (jest tam napisany "cylinder", "sfera", "oś" i "Pd"). Czy to wystarczy czy muszę zapisać się na jakiś daleki termin do lekarza prywatnego, który mnie zbada za 90 zł?
matiimakaka

Re: Badania u okulisty - małe pytanko

Postprzez jasper1 » poniedziałek 11 listopada 2013, 21:55

Powinno wystarczyć; możesz zadzwonić jeszcze raz, powiedzieć co masz, z jaką datą i spytać czy wystarczy
Strach przed porażką, przed wyjściem na głupka to główna przeszkoda w uczeniu się
Genius is one percent inspiration and ninety-nine percent perspiration
jasper1

Postprzez katjusza » sobota 01 lutego 2014, 02:36

Czy coś się zmieniło z badaniem wzroku? Ja w 2008 miałam badanie lekarskie i lekarz zaproszony do OSK też mi badał wzrok. Teraz na kursach chodzi się prywatnie do lekarza?
katjusza

Postprzez Michal9191 » sobota 01 lutego 2014, 14:43

Zależy gdzie i w jakim osk albo prywatnie możesz iść albo zapytaj w osk czy mają swojego znajomego lekarza
Michal9191

Powrót do Szkolenie kierowców