Pytania odnośnie Prawka i KW

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Pytania odnośnie Prawka i KW

Postprzez rico14 » sobota 01 czerwca 2013, 11:56

Witam mam kilka pytań.

W tamtym roku robiłem prawo jazdy kat C za pierwszym razem nie zdałem praktyki i po raz kolejny chciałem jechać zapisać i niestety dopadły mnie nowe przepisy i zrobiłem kwalifikacje dziś ją własnie odebrałem i tu mam pytanie
Czy moje papiery nadal są w WORD czy zostały już odesłane tam gdzie oni to odsyłają.
Czy teraz muszę wyrabiać profil kierowcy czy mnie no nie dotyczy.
Na świadectwie kwalifikacji jest napisane ze posiadam prawo jazdy kat B i moje pytanie brzmi jak teraz zdam Kat C to czy muszę wyrabiać kwalifikacje z wpisaną KAT C ?
i jeszcze podobno teraz trzeba dać tam przy zapisie psychotesty tylko czy orginał jeśli tak czy potem to oddadzą czy wystarczy ksero
rico14

Re: Pytania odnośnie Prawka i KW

Postprzez abcszkolenia » sobota 28 września 2013, 21:38

Dużo pytań.
Kwalifikację ukończyłeś w zakresie kat. C1,C!+E,C,C+E. Posiadając kat. B. Sprawdzi świadectwo kwalifikacji zawodowej, które otrzymałeś po egzaminie.
WORDY przesyłają dokumenty do wydziału komunikacji kursanta. Tam możesz się więcej dowiedzieć. :hmm:
abcszkolenia

Re: Pytania odnośnie Prawka i KW

Postprzez Radhezz » sobota 28 września 2013, 22:41

rico14 napisał(a):W tamtym roku robiłem prawo jazdy kat C za pierwszym razem nie zdałem praktyki i po raz kolejny chciałem jechać zapisać
Sorry, ale najpewniej będziesz musiał przedtem zdać ponownie teorię na nowych zasadach - to dlatego że testy teoretyczne są ważne tylko 6 miesięcy.

rico14 napisał(a):Czy moje papiery nadal są w WORD czy zostały już odesłane tam gdzie oni to odsyłają.
Nigdzie nie odsyłają, bo gdzie i po co? Papiery tam nadal są.

rico14 napisał(a):Czy teraz muszę wyrabiać profil kierowcy czy mnie no nie dotyczy.
Nie dotyczy.

rico14 napisał(a):Na świadectwie kwalifikacji jest napisane ze posiadam prawo jazdy kat B i moje pytanie brzmi jak teraz zdam Kat C to czy muszę wyrabiać kwalifikacje z wpisaną KAT C ?
Odpowiedź masz wyżej.

rico14 napisał(a):i jeszcze podobno teraz trzeba dać tam przy zapisie psychotesty tylko czy orginał jeśli tak czy potem to oddadzą czy wystarczy ksero
Oryginał i zabierają je albo od razu, albo w wydziale komunikacji - przy czym raczej bym stawiał na tą pierwszą opcję. W każdym razie są one potrzebne do wyrobienia prawa jazdy, więc i tak zostaną zabrane. Ponadto najczęściej lekarze zabezpieczają się przed utratą środków finansowych wypisując na zaświadczeniu konkretną kategorię do której robione są badania - i nie ma znaczenia to że są to takie same badania, bo i tak trzeba robić nowe z wpisem kolejnej kategorii.
[A][B][BE][C][CE][D][DE]
Pojazdy uprzywilejowane ABCD
Jeśli nie przeklinasz w trakcie prowadzenia samochodu, to znaczy, że prawdopodobnie należysz do tej grupy kierowców, na których my wszyscy przeklinamy.
Radhezz

Powrót do Szkolenie kierowców