Nie polecam!!!Robiłam kurs u tego Pana sugerowałam się niska cena i wyszłam na tym tak ze musiałam wykupić 6 godzin u kogo innego.Najgorszemu wrogowi nie życzę by trafił do tej szkoły zaznaczę ze idąc na kurs umiałam już ruszać i trochę jeździć tylko nie znałam przepisów ,kto gdzie ma pierwszeństwo i nie umiałam parkować. on siedział i nic kompletnie mi nie tłumaczył,tylko pierdzielił głupoty a ze kupił sobie telewizor itd.ja czułam się na kursie tak ze on pożycza mi samochód a ja sobie doszkalam moja jazdę.na luk rzadko jeździłam a jak spadł śnieg to nie było możliwości bo był nieodśnieżony,na całym kursie miałam parkowanie może z 10 razy ale to max.najgorsze było to ze nie zabierał mnie na uliczki gdzie najczęściej jeżdżą egzaminy.jak wykupiłam sobie godziny w innej szkole to pani była w szoku ze nie byłam na tych uliczkach gdzie najczęściej egzaminowani oblewają,a ja nawet nie miałam o tym pojęcia. Kto gdzie ma pierszenstwo wytłumaczył mi mój mąż,na luk jeździłam swoim samochodem, oglądałam filmiki na YouTube żeby jak najwięcej się dowiedzieć.od tego pana nic a nic nie wyniosłam,lekcje często trwały krócej o 10min.co chwile zerkał na zegarek tak jak by mu się spieszyło .a najśmieszniejsze jest to ze jak miałam ostatnie dwie godziny to byłam pewna ze nauczy mnie obsługi samochodu a tu nic,ja siedziałam cicho nie upominałam się bo i tak wiedziałam ze będę wykopywać godziny u kogo innego bo nie czulam się na silach aby podejść do egzaminu,o jazdę tak się nie bałam ale najbardziej parkowania bo po prostu za bardzo tego nie umiałam!!!jak skończyłam swoje ostatnie dwie godziny to pan do mnie mówi odezwij się po świętach to nauczę cie obsługi a ja powiedziałam ze się odezwę i pan był ucieszony no bo musiała bym wykupić u niego godziny,tak wiec zrobił to na patencie ze nie nauczył mnie tego.jednym słowem jest naciągaczem i już nie raz słyszałam to od innych kursantów .ale nie odezwałam się do niego bo sama sobie krzywdę bym zrobiła. NAPRAWDĘ NIE POLECAM ZE SZCZEREGO SERCA!!!nie dajcie się nabrać ja naprawdę byłam nie zadowolona z tego kursu,zdażalo mi się płakać pod koniec bo czułam się niedouczona . patrząc teraz na to wszystko stwierdzam ze po prostu jest leniwy i nie chciało mu się tłumaczyć .jedyny jedyny maluteńki plusik jest to ze nie krzyczał ale ten plusik chowa się przy tak wielu minusach. Pamiętam jak pojechałam pierwszy raz na luk pojechałam do przodu,to łatwe ale najgorsze było jechać do tylu bo tego w ogóle nie umiałam,a pan powiedział JEDZ DO TYLU i coś tam ze mam się trzymać pół metra od linii trochę mi zajęło za nim załapałam luk,raz aż się popłakałam bo mi nie wychodził ale później nastąpił przełom i zaczął mi wychdzic ale to nie dzięki panu ja sama do tego doszłam i mąż poświecił mi tez czasu,na początku to była dla mnie czarna magia,ale jakoś doszkoliłam się, oczywiście nie u tego pana na luku tylko na swoim samochodzie.u niego to wyglądało tak zrobiłam pięc razy luk ani razu mi nie wyszedł to powiedział jedziemy na miasto a ja chciałam dalej ćwiczyć ale powiedział ze będzie na to czas.aha jeszcze jedno co mnie strasznie denerwowało ze często mnie upominał ze pale za dużo mu paliwa bo nie jechałam na tym biegu co trzeba albo źle redukowałam,kurde przecież ja poszłam na kurs uczyć się a nie oszczędzać paliwo,paliwo mogę oszczędzać na swoim samochodzie kiedy już człowiek będzie idealnie jeździł.I tak zakończył się kurs u tego pana, na pewno jest więcej innych sytuacji w których mnie wkurzał ale nie ma co się rozpisywać bo i tak już się rozpisałam

jednym słowem mogę tylko napisać NIE POLECAM!!!
a tak już na marginesie w ciągu 6 godzin u tej pani co wykupiłam godziny wyobraźcie sobie ze więcej mi wytłumaczyła niż ten pan w ciągu 30g!!!
Teraz jestem po egzaminie wczoraj zdałam za 3 razem,ale to dzięki tej pani,bo nawet luk mi wytłumaczyła bardzo zrozumiale,parkowanie teraz to dla mnie pestka i w ogóle po tych 6 godzinach czułam się na silach ze mogę podejść do egzaminu.a co do egzaminu tak szybko napisze ze egzaminator ciągał mnie bardzo długo po uliczkach po tych co pan z MANEWRU mnie nie zabrał ani razu!!! także gdybym nie trafiła do tej pani to na pewno bym oblewała egzamin za egzaminem. JEŚLI KTOŚ BĘDZIE CHCIAŁ ZAPISAĆ SIĘ DO SZKOŁY MANEWR NIE RÓBCIE TEGO WIEM CO MOWIE I CHCE UPRZEDZIĆ WSZYSTKICH. chciałam zrobić tanio kurs ale i tak wyszedł mnie więcej,ale nie żałuje wydanych pieniędzy bo jestem wdzięczna tej pani która poświeciła mi dużo czasu uwagi i ze tyle mi wytłumaczyła.
Po zakończonym kursie w MANEWR dowiedziałam się od znajomego ze to najgorsza szkoła w Koszalinie ale było już za późno,znajomy był zdziwiony ze wybrałam własnie tą szkole.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH ALE NIE POZDRAWIAM PANA Z MANEWRU