OSK AS RADOM

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

OSK AS RADOM

Postprzez Milli » piątek 10 lutego 2012, 20:52

Właściciel OSK AS to oszust! RADOM

Witam

Jestem świadkiem jakiegoś dziwnego procederu który ma miejsce w/w szkole.A mianowicie w tym momencie mam wyjeżdżone 30 godzin jazdy,mam zdany egzamin wewnętrzny testy i praktykę a mimo to nie nauczona jestem podstawowego manewru czyli parkowania.Mój instruktor to Pan Marcin czyli właściciel w/w firmy.Oświadczył mi że muszę sobie wykupić godziny jazdy od 4 do nawet 6 bo jeszcze musze sobie co nieco utrwalić.Na placu manewrowym byłam pierwszy raz po 20 godzinach jazdy.Na szczęście szybko załapałam łuk zarówno do przodu jak i do tyłu,ruszanie pod wzniesienie.A tu się teraz okazuje że ja nie umiem podstawowego i najważniejszego manewru.Jeździłam bez celu przez 20 godzin bo bez przerwy słyszałam że źle ruszam itd.Nie wiem co teraz mam robić.Jeszcze nie zapłaciłam całej kasy i on mi powiedział ze jeżeli zapłacę to wydadzą mi dokumenty.Nie mogę sie zapisać na egzamin bez tych papierów to racja czy raczej coś mi ściemnia?Po za ty to że wyłudza kase od ludzi mam potwierdzone przez kilka osób gdyż prócz mnie zdaje tam moja młodsza siostra oraz zdawała jej koleżanka z klasy (wykupywała jazdy) oraz tej koleżanki siostra (która tez wykupywała jazdy).Wszystkie cztery jeździmy i jeździłyśmy u tego samego instruktora.Czy to jest dopuszczalne?Czy wolno mu to robić?
Milli

Re: Właściciel OSK AS to oszust!

Postprzez Minor » piątek 10 lutego 2012, 21:01

Instruktor indywidualnie dobiera ilość godzin, min to 30h praktyki. Jesteś pewna że to instruktor jest zły? Masz pewność że wszystkie panie (ty i znajome) tak świetnie jeżdżą że nie potrzebują więcej jak 30h?

Jeżeli masz rację to cóż, nagłaśniaj przypadek. Najpierw jednak zastanów się czy właściciel nie chciał ci iść na rękę wypisując dokumenty już po 30h jazd, i jednocześnie informując że do dobrej jazdy jeszcze trochę brakuje i warto było by kupić te kilka godzin.
Minor

Postprzez Milli » piątek 10 lutego 2012, 21:13

Człowieku ja piszę o procederze naciągacza.Nie uczy przez ponad 20 godzin manewrów jeżdżenie po mieście niby trasami egzaminacyjnymi ale jeżdżenie bez manewrów.Powtarza że to są pierdoły a potem wyjeżdża szybko 10 godzin z liźnięciem placu i koniec.Najważniejsze zostawia na dodatkowe. Jazdy to raczej od pierwszych godzin uczymy się parkowania i innych manewrów a nie na końcu bo wiem ze manewr z parkowaniem w kopercie nie każdy załapie od tak Pstryk i jest!
Milli

Postprzez szerszon » piątek 10 lutego 2012, 22:39

Pisałem w innym wątku.
Parkowania ucze około 20h.
Jak kursant łapie gabaryty pojazdu i rozumie jazdę na półsprzęgle.
Jak jest kumaty to na 3-4 spotkaniach parkowania po 15 min i wszystko gra.( po 20h robie 1,5h jazdy).
Jeśli są strzały ze sprzegła to nie ma co sie dziwic, że jeszcze sie nie zabrał za parkowanie.
poza tym:
każda dodatkowa godzina jazdy idzie tylko i wyłącznie na plus.Po co wydawac kase na:
1.egzaminy po raz dziesiąty
2.na blacharza
3. wyższe ubezpieczenie
W to miejsce doszkalające- nawet w innym osk..
szerszon

Postprzez albin » piątek 10 lutego 2012, 23:11

i to jest właściwe podejście, Panie Szerszon. szacuneczek.
Nie każdemu wystarcza 30h i nie ma co na siłę przechodzić do kolejnego etapu jak ten poprzedni jest do bani. Jeszcze jakbym przeczytał że nie wydaje Pan każdemu zaświadczenia po 30h jazdy to by Pan bardzo urósł w moich oczach. Jestem nieco z branżą związany, nie koniecznie instruktorską, ale z prawem jazdy i takie podejście pochwalam.
A Pani Milli co się tak oburza....można zmienić ośrodek jak coś nie pasuje...demokracja jest....chleba też nie trzeba kupować stale w jednej piekarni. Może inny "piekarz" będzie lepszy....
A, B, C, D, E -
albin

Postprzez szerszon » piątek 10 lutego 2012, 23:40

jestem bezczelny i wystawiam :D , ale nie z powodu ,ze masz i spadaj.
W związku z tym, ze na egzamin sie troche czeka, zazwyczaj po egzaminie wewnetrznym daje papiery- bedę troche nieskromny, ale nie mam sie za bardzo czego wstydzić.
jak komus brakuje jeszcze umiejetności zalecam pojeżdzić i zazwyczaj sie słuchają:
-ze mna
- ze wskazanym przeze mnie instruktorem, o którym wiem, ze sobie nie leci( a są niestety co sobie lecą :eek2: ) nawet z konkurencyjnego osk

jak kursant widzi, ze po zapłaceniu, się nim dalej interesuje to inaczej podchodzi do kursu-ma te radość jeżdżenia.
Poza tym każdemu polecam to forum, chodzby ze względu na opisy egzaminów zamieszczone przez innych kursantów.
również ma możliwość zweryfikowania tego, czego ode mnie sie dowie.
szerszon

Postprzez ks-rider » sobota 11 lutego 2012, 00:11

Milli napisał(a):Człowieku ja piszę o procederze naciągacza.Nie uczy przez ponad 20 godzin manewrów jeżdżenie po mieście niby trasami egzaminacyjnymi ale jeżdżenie bez manewrów.Powtarza że to są pierdoły a potem wyjeżdża szybko 10 godzin z liźnięciem placu i koniec.Najważniejsze zostawia na dodatkowe. Jazdy to raczej od pierwszych godzin uczymy się parkowania i innych manewrów a nie na końcu bo wiem ze manewr z parkowaniem w kopercie nie każdy załapie od tak Pstryk i jest!

Moze spojz na to z innej strony. Szkoda mu czasu na parkowanie czy plac, bo im wiecej godzin maszy wyjezdzonych, tym pozniej szybciej lapiesz palc czy parkowanie. Odwrotnie potrzebowala bys duzo wiecej.

Jezeli mowi Ci, ze to, to, to, robisz zle to moze zamiast wysnowac teorie spiskowe zastanow sie, czy aby nie jest to prawda. 30 h na nauke jazdy to kropla w moprzu i zadko kto to osiaga. Widac nie zaliczasz sie to Top Gun'u czyli mowiac prosciej, daleko Ci do tych najlepsdzych z najlepszych.

Na nauke parkowania kursant o srednim poziomie üptrzebuje ca. 90 min.

:wink:
Ostatnio zmieniony niedziela 01 kwietnia 2012, 08:56 przez ks-rider, łącznie zmieniany 1 raz
ks-rider

Postprzez lith » sobota 11 lutego 2012, 15:15

Jeżeli nie robią problemów z wydaniem dokumentów to nie widzę problemu. Ba, nawet wewnętrzny zaliczyli, czyli jak uważasz, że nie mają racji możesz sama to zweryfikować na egzaminie. Więc nie widze problemu- płać za resztę kursu, bo przecież to już wyjeździłaś, jak uważasz, że w Twoim OSK Cię naciągają to wykup dodatkowe godziny w innym OSKu, albo próbuj sił na egzaminie.
lith

Postprzez Borys_q » sobota 11 lutego 2012, 16:07

Ale może napisz o jakim mieście mówimy bo Asów w Polsce od groma a wszystkim psujesz opinie.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez ella » sobota 11 lutego 2012, 22:03

Radom
ella
Moderator

Re: Właściciel OSK AS to oszust! RADOM

Postprzez Milli » piątek 30 marca 2012, 19:44

Witam

Chciałabym napisać sprostowanie.Osądziłam mojego instruktora pochopnie.Obecnie jestem po zdanym egzaminie i dziś właśnie odebrałam prawko.Wyjeździłam 5 godzin dodatkowych za które w sumie zapłaciłam 200 zł i za które mojemu instruktorowi dziękuję.Zdałam za pierwszym razem test i jazdę.

:spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:
Milli

Postprzez garrik » piątek 30 marca 2012, 21:02

Wiem, że kobiety mają zmienne nastroje (na szczęście nie wszystkie) ale żeby w ciągu 2 tygodni przejść od nazywania kogoś oszustem do polecania danej osoby/szkoły innym kursantom? Życzę więcej dystansu i chłodnej głowy następnym razem, bo popsuć komuś opinie jest niezwykle łatwo.
garrik

Postprzez M.S. » piątek 30 marca 2012, 21:13

He he he.... dobre. Tego jeszcze na tym forum chyba nie było :)
M.S.

Postprzez Bonooo » sobota 31 marca 2012, 21:02

Ja bym radził na przyszłość ostrożnie dobierać słowa, bo za takie pisanie o kimś "oszust" itp. (bez orzeczenia sądu) można dostać wyrok :) Wystarczy, że owy właściciel Cię pozwie do sądu.
Bonooo

Postprzez ella » niedziela 01 kwietnia 2012, 10:47

Bonooo napisał(a):Ja bym radził na przyszłość ostrożnie dobierać słowa, bo za takie pisanie o kimś "oszust" itp. (bez orzeczenia sądu) można dostać wyrok :) Wystarczy, że owy właściciel Cię pozwie do sądu.

I własnie z tego powodu autorka napisała post, że się pomyliła. Dostała info w tej sprawie na PW zaraz po napisaniu pierwszego posta. Widocznie coś się ruszyło w tej sprawie.
ella
Moderator

Powrót do Szkolenie kierowców