Witam. Otóż jak widać w stopce prawo jazdy mam od roku czasu. Jednak marny ze mnie kierowca ponieważ jeździłam samochodem tylko po zdaniu prawa jazdy przez koniec sierpnia i cały wrzesień. Praktycznie miałam rok przerwy i nie czuję się na siłach by zasiąść teraz jak gdyby nigdy nic za kierownicę i jeździć. Zatem chciałabym najlepiej pod okiem instruktora trochę pojeździć. Ale czy nie będzie problemów by pójść na takie jazdy doszkalające mimo, że mam prawo jazdy? Gdzieś słyszałam, że osoba, która ma prawo jazdy nie ma prawa siedzieć w aucie z "L". I sama nie wiem. A może na takie jazdy trzeba udać się to specjalnych jakiś ośrodków i nie każdy OSK może taką jazdę przeprowadzić? No nie wiem gdzie mam się udać, co powiedzieć itd. I ciekawi mnie czy ceny się różnią od tych dla ludzi przed i po zdaniu egzaminu.
Mam jeszcze jedno pytanie więc może dopiszę go do tego tematu. Potrzebuję aktualnej bazy pytań dla mojego chłopaka ponieważ musi ponownie zdać teoretyczny po długiej przerwie. Ale nie mamy starej płyty. Czy więc można udać się do jakiegoś OSK i kupić u nich aktualny zestaw. Czy takie płytki i książeczki przysługują tylko kursantom? My takie dostaliśmy, ale kazali nam zwrócić. Więc nie dysponuję ani ja swoim starym zestawem, ani on. A teraz chciały kupić sobie na własność by przygotować się do egzaminu.