czy w każdej szkole wykłady śą nudne/pomóżcie mi wybrać osk

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

czy w każdej szkole wykłady śą nudne/pomóżcie mi wybrać osk

Postprzez liver128 » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 18:31

Witam dzisiaj byłem na wykładach w jednej ze szkół(tylko tak żeby zobaczyć jak są prowadzone) i powiem wam że straszne nudy, wykładowca puszcza film i tak leci przez całe wykłady czasem coś dopowie i to tyle dla mnie to nudy, spać mi się chciało i na twarzach innych kursantów też to zauważyłem ale z tego co słysze to chyba wszędzie jest podobnie wy też tak uważacie??

w sumie to mógłbym nie chodzić na wykłady tylko pobrać takie filmy jak na wykładach(o ile bym znalazł) i na jedno by wyszło

Mam do was jeszcze prośbe pomóżcie mi wybrać osk w Krośnie!!!! bo już tak sie zastanawiam cały lipiec i dalej nie moge sie zdecydować prosze o jakieś cenne porady, a moze osk nie ma wielkiego znaczenia tylko to zależy od kursanta??
liver128

Re: czy w każdej szkole wykłady śą nudne/pomóżcie mi wybrać

Postprzez michooo » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 21:09

Nie, nie wszędzie są nudne. Ale nie oczekuj też, że prowadzący zacznie tańczyć i śpiewać :D

Fakt, te filmiki są do bani, nudne i z narracją jak dla debili, którzy nie odróżniają samochodu od lodówki.

Na mojej teorii tylko raz miałem okazję oglądać taki filmik. Na reszcie prowadzący dyktował nam co mamy zapisać, omawiał z nami przepisy, znaki i różne sytuacje na drodze. I na każdych kolejnych zajęciach przepytywał nas z tego, co było na poprzednich, więc była motywacja do nauki ;)

Część praktyczna jest milion razy ciekawsza, ale trzeba cierpliwie poczekać. I warto się przyłożyć do nauki, bo potem niepotrzebnie traci się czas, pieniądze i nerwy jak np na co drugim skrzyżowaniu nie wiesz co się dzieje. Przepisy znać trzeba.

Różnice są kolosalne między OSK. Poczytaj jakieś opinie - szukałeś na forum w odpowiednim dziale? Nie kieruj się ceną i nie bierz najtańszego, oraz tym, że blisko domu.
michooo

Postprzez liver128 » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 22:14

czytałem opinie o tych szkołach nad którymi sie zastanawiam(Amigo,impuls,duet,klatka) i wyczytalem same dobre opinie i nie wiem na co sie zdecydowac,

pewnie poszedl bym do amigo bo czytalem i slyszalem dobre opinie tak jak np uzytkownik ale moja siostra mi odradza twierdzi ze ten instruktor gada glupoty i zlle uczy
liver128

Postprzez fazgord » wtorek 02 sierpnia 2011, 22:43

Mój pracodawca nie ma nudnych wykładów. Śmiech prawie cały czas. Moja dziewczyna teraz ma przyjechać specjalnie na jego "występ" gdyż naprawdę wesoło i ciekawie. Niestety w Stolicy także piszę tylko dlatego że nie każde wykłady są nudne. :)
fazgord

Powrót do Szkolenie kierowców