Jazdy doszkalające z byłym egzaminatorem.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Jazdy doszkalające z byłym egzaminatorem.

Postprzez PociechaPawel » piątek 22 lipca 2011, 23:03

Witam. Osoby, które mają problemy ze zdaniem egzaminu na prawo jazdy bądź te które chcą się do niego przygotować jak najlepiej zapraszam na jazdy doszkalające. Jestem byłym egzaminatorem WORD we Wrocławiu, dlatego dzięki swojej wiedzy i doświadczeniu potrafię jak nikt inny przygotować Państwa do tego ważnego egzaminu. Telefon kontaktowy: 607 839 133. Pozdrawiam. Pociecha Paweł.
PociechaPawel

Re: Jazdy doszkalające z byłym egzaminatorem.

Postprzez szerszon » piątek 22 lipca 2011, 23:12

A czy Pan, Panie egzaminatorze był instruktorem wczesniej ?
szerszon

Postprzez njoy » sobota 23 lipca 2011, 19:15

Taki dobry egzaminator a jednak nie pracuje już jako egzaminator... ciekawe dlaczego?
Jak był Pan egzaminatorem, to pewnie rozporządzenie o szkoleniu musiał Pan znać i wie Pan, że szkolić przed egzaminem może tylko OSK spełniające pewne warunki. Jak dla mnie pachnie to dużą lewizną i pewnie jeżdżeniem bez "L" na dachu, bez kart itp... Bardzo profesjonalne.
njoy

Postprzez szerszon » sobota 23 lipca 2011, 21:30

Bez przesady.Może pracować w jakimś OSK i w kwesti formalnej wszystko jest ok.
Chodzi mi o szkolenie-Ja np juz egzaminatorem już nie mógłbym być- za dużo kłapię dziobem i ciężko mi się byłoby powstrzymać od podpowiedzi :D
Natomiast były egzaminator przesiakniety warunkami w jakich funkcjonował może nie być zbytnio rozmowny i co kursantowi po takim szkoleniu ?
Stąd moje pytanie.
szerszon

Postprzez archis_p » sobota 23 lipca 2011, 21:38

Może to tylko pośrednik finansowy między kursantem a egzaminatorem :mrgreen:
Volenti non fit iniuria
archis_p

Postprzez MSC » niedziela 24 lipca 2011, 18:55

Witam na forum :)

Choć egzamin zdawałem już dwa miesiące temu, to idąc 3 razy na praktykę do WORD zastanawiała mnie reklama, w pobliżu siedziby ośrodka. Był ten sam slogan "jazdy z byłym egzaminatorem" i numer telefonu. Choć prawo jazdy już mam i raczej takie jazdy nie będą mi potrzebne, to z ciekawości zawsze chciałem wiedzieć czemu pan egzaminator jest już "byłym" ? Można tą kwestię rozwinąć ? Bo slogan na prawdę w pobliżu WORD jest dość chwytliwy moim zdaniem, zwłaszcza dla kogoś, kto dajmy na to wraca po 4 niezdanym egzaminie i twierdzi, że oblał go złośliwy egzaminator.
MSC

Postprzez szerszon » niedziela 24 lipca 2011, 19:34

To proste. Mógł stracic pracę w wyniku cięcia etatów.
szerszon

Postprzez kura » wtorek 26 lipca 2011, 02:04

Posłuchajcie mądrale uważnie. Żeby zostać egzaminatorem trzeba posiadać bardzo dużą wiedzę i umiejętności. Kurs może zrobić każdy cwaniak, a egzamin państwowy zdają najlepsi ok 7% osób. Potem ci najlepsi zostają zatrudnieni jako egzaminatorzy. I tak właśnie było we Wrocławiu gdzie w 2009 roku zostało zatrudnionych kilkunastu młodych egzaminatorów. W ostatnim czasie Word we Wrocławiu zwalnia pracowników m.in egzaminatorów ok 17 osób. Osoba, która posiada uprawnienia egzaminatora, a nie jest zatrudniona na umowę o pracę jako egzaminator może przeprowadzać szkolenia dla kandydatów na kierowców np.: pracując w osk lub prowadząc własny ośrodek. DOCZYTAJ njoy :learn: i wiesz już dlaczego chłopak nie pracuje został zatrudniony jak była taka potrzeba a potem zwolniony. Teraz dalej robi to co lubi tylko po drugiej stronie barykady i jest w tym dobry. Myślę, że rozwiałem wszelkie wasze wątpliwości i domysły.
kura

Postprzez dylek » wtorek 26 lipca 2011, 06:38

kura napisał(a): Osoba, która posiada uprawnienia egzaminatora, a nie jest zatrudniona na umowę o pracę jako egzaminator może przeprowadzać szkolenia dla kandydatów na kierowców np.: pracując w osk lub prowadząc własny ośrodek.

Poproszę jakąś podstawę prawną do wytłuszczonego tekstu....
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez szerszon » wtorek 26 lipca 2011, 07:15

kura napisał(a):Posłuchajcie mądrale uważnie. Żeby zostać egzaminatorem trzeba posiadać bardzo dużą wiedzę i umiejętności..

Czy w ramach tych umiejetności na kursie na egzaminatora uczą również jak nauczyć kursanta ruszać, rozgladać się na skrzyzowaniach i oceniac sytuację na drodze ?
Jak zrobić , aby kursant po pierwszych niepowodzeniach nie miał wszystkiego dosyć ?
szerszon

Postprzez archis_p » wtorek 26 lipca 2011, 10:28

szerszon napisał(a):Czy w ramach tych umiejetności na kursie na egzaminatora uczą również jak nauczyć kursanta ruszać, rozgladać się na skrzyzowaniach i oceniac sytuację na drodze ?
Jak zrobić , aby kursant po pierwszych niepowodzeniach nie miał wszystkiego dosyć ?

Nie uczą. Podobnie jak nie uczą tego na kursie dla instruktorów.

kura napisał(a):Osoba, która posiada uprawnienia egzaminatora, a nie jest zatrudniona na umowę o pracę jako egzaminator może przeprowadzać szkolenia dla kandydatów na kierowców np.: pracując w osk lub prowadząc własny ośrodek.

Pod warunkiem, że ma jednocześnie uprawnienia instruktora, mądralo.
Volenti non fit iniuria
archis_p

Postprzez szerszon » wtorek 26 lipca 2011, 17:05

archis_p napisał(a):Nie uczą. Podobnie jak nie uczą tego na kursie dla instruktorów.

To jakiś dziwny kurs miałeś, bo ja sobie to obserwowałem w czasie praktyki.
szerszon

Postprzez njoy » wtorek 26 lipca 2011, 21:10

Przepisy tak mniej więcej znam i dlatego takie ogłoszenia mnie lekko denerwują. Gość może i był dobrym egzaminatorem ale teraz chce być instruktorem, więc niech najpierw zdobędzie praktykę jako instruktor a później się reklamuje jako superinstruktor z Wrocławia.
Dalej jestem zdania, że to lewizna, inaczej gość podałby numer do OSK, w którym pracuje a nie prywatny telefon.
Ci, którzy mają normalnie funkcjonujące OSK we Wrocławiu na pewno się cieszą z tego, że muszą utrzymywać tą całą infrastrukturę opisaną w przepisach a taki były egzaminator podbiera im klientów krojąc kasę bez żadnych kosztów.
Sory, że tak prosto z mostu, ale ci jeżdżący na lewo i w 5 osób w aucie już mnie wkurzają bo psują cały rynek.
njoy

Postprzez kura » wtorek 26 lipca 2011, 23:00

szerszon napisał(a):
archis_p napisał(a):Nie uczą. Podobnie jak nie uczą tego na kursie dla instruktorów.

To jakiś dziwny kurs miałeś, bo ja sobie to obserwowałem w czasie praktyki.

Zgadzam się z Tobą szerszon jakiś dziwny kurs miał Pan archis_p może to jakiś wałek???? albo załatwiał przez pośrednika :wow: ale ten Pan błyszczy znajomością przepisów :rotfl2:

szerszon napisał(a):
kura napisał(a):Posłuchajcie mądrale uważnie. Żeby zostać egzaminatorem trzeba posiadać bardzo dużą wiedzę i umiejętności..

Czy w ramach tych umiejetności na kursie na egzaminatora uczą również jak nauczyć kursanta ruszać, rozgladać się na skrzyzowaniach i oceniac sytuację na drodze ?

zadaniem egzaminatora nie jest nauka tylko rzetelna i bezstronna ocena osoby egzaminowanej.

dylek napisał(a):
kura napisał(a):Osoba, która posiada uprawnienia egzaminatora, a nie jest zatrudniona na umowę o pracę jako egzaminator może przeprowadzać szkolenia dla kandydatów na kierowców np.: pracując w osk lub prowadząc własny ośrodek.

Poproszę jakąś podstawę prawną do wytłuszczonego tekstu....

Miałem na myśli fakt, że osoba posiadająca jednocześnie uprawnienia instruktora i egzaminatora, nie zatrudniona na umowę o pracę w ośrodku egzaminowania jako egzaminator może przeprowadzać szkolenia dla kandydatów na kierowców. Myślę, że dla wszystkich zainteresowanych jest to fakt oczywisty nie podlegający dyskusji.

posty scalone przez moderatora/nie pisz kilku pod rząd-patrz regulamin
Ostatnio zmieniony wtorek 26 lipca 2011, 23:23 przez kura, łącznie zmieniany 2 razy
kura

Postprzez szerszon » środa 27 lipca 2011, 08:51

kura napisał(a):
Miałem na myśli fakt, że osoba posiadająca jednocześnie uprawnienia instruktora i egzaminatora, nie zatrudniona na umowę o pracę w ośrodku egzaminowania jako egzaminator może przeprowadzać szkolenia dla kandydatów na kierowców. Myślę, że dla wszystkich zainteresowanych jest to fakt oczywisty nie podlegający dyskusji.

Trochę rozjasniłeś. Posiada również uprawnienia instruktorskie-ok.
Tylko jak sobie wyobrazasz, gdy kursant wsiada do samochodu i:
1) czy pojazd jest oznaczony
2) co z kartą przebiegu szkolenia, chodzi mi o pieczątkę OSK
3) gdzie bedzie zarejestrowane to szkolenie ? ( KEOS)

Czy uprawnienia egzaminatorskie pozwalaja pominąć te 3 powyzsze punkty ?
szerszon

Następna strona

Powrót do Szkolenie kierowców