jak z kat. C od 18 lat ?? od razu moge jeździć

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

jak z kat. C od 18 lat ?? od razu moge jeździć

Postprzez thomx » piątek 25 marca 2005, 16:55

na poczatku witam all ... :)

szukałem na stronie juz troche ale nie mam czasu na tyle zeby znaleść wiec pytam, mam zamiar zrobić kategorie A B C, zapisuje sie po świetach...

a pytanko co do kat. "C" czy od razu po zakoczeniu <pozytywnym :twisted: > i odebraniu papieru moge jeździć ?..

słyszałem coś ze od 21 lat moge dopiero a od 18 tylko do 7,5 t całkowitej a nie 12 ton jak jest normalnie ??

....jak ktoś przeczyta i znajdzie siłe na odp :) to mam 2 pytanko, jak wyglada sprawa godzin teorii i praktyki i sam egzamin skoro 3 kategorie zdaje ??

z góry wielkie TNX pozdrawia,
TOMEK WISŁA :)
thomx

Postprzez ella » piątek 25 marca 2005, 21:20

mam zamiar zrobić kategorie A B C, zapisuje sie po świetach...

Żeby zapisać się na C musisz mieć już prawko kategorii B. Więc możesz się zapisać tylko na A i B.
jak wyglada sprawa godzin teorii i praktyki i sam egzamin skoro 3 kategorie zdaje ??

W zasadzie musisz zrobić dwa osobne kursy, ale będzie cię to i tak taniej kosztowało jak zapiszesz się na obydwie kategorie razem.
Egzamin też na każdą kategorię zdajesz osobno. Na każdą kategorię zdajesz teorię i praktykę.
a pytanko co do kat. "C" czy od razu po zakoczeniu <pozytywnym > i odebraniu papieru moge jeździć ?..

słyszałem coś ze od 21 lat moge dopiero a od 18 tylko do 7,5 t całkowitej a nie 12 ton jak jest normalnie ??
Jak już zdasz na C to po otrzymaniu prawka od razu możesz jeździć.
Do 7,5 ton to jest kategoria C1
ella
Moderator

Postprzez hans » sobota 26 marca 2005, 18:44

ella - 100 % racji w odpowiedzi :)

Potwierdzam z punktu widzenia instruktora.

Przy okazji - życzę WESOŁYCH ŚWIĄT WSZYSTKIM FORUMOWICZOM.
hans

Powrót do Szkolenie kierowców