Kategoria D-początek

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Kategoria D-początek

Postprzez paulpio » poniedziałek 16 maja 2011, 13:02

Witam.w sobotę zaczynam kurs na kategorie D.i teraz tak,kiedy mam zacząc robić kurs na przewoz ludzi po egzaminie czy w trakcie kursu.jak wyglada taki kurs i ile trwa.mam prawko na B i A...trudno jest zdac na autobus,trudniej niz na C+E?Kiedy wykonywane są badania w osrodku medycyny pracy?Dzieki za odpowiedzi
paulpio

Re: Kategoria D-początek

Postprzez Borys68 » poniedziałek 16 maja 2011, 15:48

Ahoj!
Kwalifikację Wstępną (tak sie teraz Przewóz Osób nazywa) możesz zrobić zarówno równolegle, jak i po. Sprawdź, czy się zapisujesz na właściwą KW, bo na C naywa się tak samo.

Aby jeździć jako kierowca autobusu musisz mieć wbite KW do PJ, więc lepiej zrobić w miarę jednocześnie. Po zdanym egzaminie na D - jeśli jeszcze nie zdałeś KW - to poproś o nie przesyłanie papierów do WK, tak aby odebrać PJ z obydwoma wpisami.

Kwalifikacja Wstępna kosztuje ok 5-6K złotych, a Kwalfikacja Wstępna Przyspieszona ok 3-3,5K złotych. Jeśli masz 23 lata lub więcej rób Przyspieszoną.

Na pozostałe pytania nie umiem odpowiedzieć.
Możesz sobie poczytać na stronie chociażby tego OSK:
http://liniaszkolenia.pl/kwalifikacja-wstepna.html
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Re: Kategoria D-początek

Postprzez el_ryba » wtorek 17 maja 2011, 16:09

paulpio napisał(a):Witam.w sobotę zaczynam kurs na kategorie D.i teraz tak,kiedy mam zacząc robić kurs na przewoz ludzi po egzaminie czy w trakcie kursu.jak wyglada taki kurs i ile trwa.mam prawko na B i A...trudno jest zdac na autobus,trudniej niz na C+E?Kiedy wykonywane są badania w osrodku medycyny pracy?Dzieki za odpowiedzi

Na C+E jest zdać o wiele trudniej bo zestaw wiadomo dłuższy, i ciężej na początku zrozumieć o co chodzi przy cofaniu. Autobus jeden klocek więc idzie dość sprawnie.
B- 16.05.2008// C- 03.12.2010// C+E- 03.01.2011// D- 20.05.2011
el_ryba

Powrót do Szkolenie kierowców