cofanie po łuku i jazda do przodu po łuku

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

cofanie po łuku i jazda do przodu po łuku

Postprzez mr.mr » sobota 26 marca 2011, 11:26

Witam wczoraj wyjeździłem piątą godzinę na pierwszej jeździłem tylko na placu jakieś 20 minut bo reszta to taka była gatka o samochodzie na następnych 3 jeździłem z instruktorem innym z którym nawet nie zajrzeliśmy na plac było wszystko w miarę w porządku (ronda światła) i wczoraj z innym instruktorem masakra powiedział że nić się wcześniej nie nauczyłem i że tak jak jeżdżę to mogę jeździć jak już będę miał prawo jazdy że nie zdam egzaminu wziął mnie na plac i robiliśmy łuk w ogóle nie mogłem opanować jazdy na pół sprzęgle do przodu jeszcze jakoś mi szło chociaż też się czepiał że jest nie za bardzo a do tyłu to już całkiem nie wiem co teraz mam robić i jak to wszystko ogarnąć dodam jeszcze że przed rozpoczęciem kursu sporo jeździłem ale nie ćwiczyłem manewrów i mam teraz złe nawyki POMOCY :( Jak uważacie jak brać teraz jazdy i z kim żeby dobrze wykorzystać tą resztę godzin i zdać egzamin
mr.mr

Re: cofanie po łuku i jazda do przodu po łuku

Postprzez oskinstruktor » sobota 26 marca 2011, 13:00

Po pierwsze to żal mi Ciebie że masz takich instruktorów. Po drugie ich też mi żal, tyle że to już żal innego rodzaju.

Proponuję trochę cierpliwości, bo po 5 godzinach to nikt nie potrafi jeździć. Daj sobie więcej czasu a efekty powinny przyjść. Powiedz to samo swojemu instruktorowi co tu powiedziałeś. Jeżeli będzie prawdziwym instruktorem zrozumie i przekaże Ci wiedzę jak trzeba.
oskinstruktor

Re: cofanie po łuku i jazda do przodu po łuku

Postprzez michooo » sobota 26 marca 2011, 19:41

No tak, instruktorzy to Ci się udali...

Ćwiczenia, ćwiczenia i jeszcze raz ćwiczenia. Nie nauczysz się pływać nie wchodząc do wody tylko czytając fora i książki. Tak samo z jazdą. Na pewno odradzam instruktora, który tylko się wyśmiewa i wytyka błędy, bo to prosta droga do tego żeby stracić czas i pieniądze, a niczego się nie nauczyć. Może porozmawiaj z tym pierwszym z czym masz największe problemy i żebyście więcej czasu poświęcali na plac. Albo poszukaj trzeciego...
michooo

Powrót do Szkolenie kierowców