Witam!
Jestem tutaj nowym użytkownikiem, stąd dzień dobry wszystkim :)
Przejrzałem paręnaście stron tego tematu, jednak wątki jakie się przewijały, dotyczyły bardziej szczegółowych informacji.
A na sam początek chciałbym zacząć od tych podstawowych.
Obecnie stoję przed wyborem OSK. Mieszkam w Poznaniu, na Ratajach, więc gdzieś blisko chciałbym robić kurs. Jednak w moim rejonie jest wiele takich ośrodków, mogę przebierać w ofertach.
I tutaj mam pytanie.
Na co powinienem zwrócić uwagę wybierając taki Ośrodek? Zapewne jednym z argumentów może być cena. Czy w każdą cenę jest wliczone wszystko to, co muszę "zaliczyć" w czasie kursu, a więc np. badania lekarskie? A może trzeba dowiadywać się indywidualnie? Ile takie badania średnio kosztują?
Jakie są jeszcze elementy, za które będę musiał jeszcze ewentualnie dopłacić, jeśli cena tego nie obejmie (żebym mógł się spytać czy kurs to obejmuje)?
Dziwi mnie trochę, że jedne kursy kosztują 950 zł, inne 1200-1300zł. Z jednej strony nie chcę przepłacić, ale nie chcę też dać się naciągnąć.
I jeszcze jedno pytanie. Kiedy można zapisać się na egzamin w WORD? Zależy mi na tym, aby po ukończeniu kursu nie czekać zbyt długo, lecz w miarę szybko podejść do egzaminu. Czy więc na egzamin mogę zapisać się dopiero po ukończeniu kursu? A może już w trakcie? Zdaję sobie sprawę, że pewnie terminy są dość długie :)