Czy instruktorowi wolno przeklinać podczas kursu?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Czy instruktorowi wolno przeklinać podczas kursu?

Postprzez MarianToJa » środa 12 maja 2010, 21:17

Witam.

Za mną już siedem jazd, więc zaczynam powoli nabierać wprawy, instruktor chyba też nie jest zły, ponieważ na początku nie umiałem nic, a teraz coś tam już umiem. Jednak czasem ten facet potrafi mnie bardzo zirytować. Zawsze mi wmawiano, że dobry instruktor to ostry instruktor, jednak czy aby napewno? Tzn. sprawa wygląda tak, nie jest on wobec mnie chamski, tj nie wyzywa mnie bezpośrednio i nie używa przekleństw, ażeby mnie obrazić ( ch..j, s...wysyn). Takiej patologii na szczęście nie ma. Jednak często gdy zrobię jakiś błąd to instruktor taki zirytowany "K..wa szefie co ty robisz!" Przykładowo dzisiaj popełniłem karygodny błąd, tj. dojeżdżałem do skrzyżowania i kazał mi skręcić w lewo, to ja zjechalem na lewy pas a jak sie okazalo byl to pas do jazdy w przeciwnym kierunku i pierwsze co uslyszalem "Ja pier..ole Kamil ku..wa to nie pierwsza jazda zeby takie bledy robic".

Wiecie jak to jest, z jednej strony nie jestem damulką, która po usłyszeniu przekleństwa pójdzie popełnić samobójstwo, mówiąc szczerze to nie ruszają mnie takie rzeczy, jednak trzeba przyznac - IRYTUJĄ. Co prawda gdy człowiek zostanie ochrzaniony to stara się jak najmocniej nie popełnić tego samego błędu drugi raz, sam osobiście już tak się potem zmobilizowałem ze jechalem jak zahipnotyzowany. Z instruktorem da sie pogadac, tzn. z reguly jak stoje na swiatlach to zawsze rozmawiamy na luzie, a gdy zrobie blad to od razu ten beznadziejny ton i robi mi sie strasznie głupio.

Narazie nie mysle o zmienianiu instruktora poniewaz widze ze gdy ktos bierze mnie za półgłówka to ja wtedy probuje sie bardziej starac i mi chyba lepiej idzie.

Co o tym sadzicie? Czy w ogole instruktorowi wolno użyć takiej "Ku..wy?".
MarianToJa

Re: Czy instruktorowi wolno przeklinać podczas kursu?

Postprzez scorpio44 » środa 12 maja 2010, 21:51

MarianToJa napisał(a):nie ruszają mnie takie rzeczy, jednak trzeba przyznac - IRYTUJĄ.

MarianToJa napisał(a):gdy zrobie blad to od razu ten beznadziejny ton i robi mi sie strasznie głupio.

A może po prostu powinieneś powiedzieć mu o tym? ;)
scorpio44

Postprzez lith » środa 12 maja 2010, 21:54

Czemu ma nie byc wolno? To znaczy tak samo pani w warzywniaku może mięsem rzucać. Jak Ci przeszkadza to nie chodzisz do tego warzywniaka. Instruktora, czy szkołę możesz zawsze zmienić. Na zasadzie płacisz- wymagasz. nikt Ciebie w osku na siłę nie trzyma. Możesz też z nim pogadać.

tylko powiem jedno:
to ja zjechalem na lewy pas a jak sie okazalo byl to pas do jazdy w przeciwnym kierunku i pierwsze co uslyszalem "Ja pier..ole Kamil ku..wa to nie pierwsza jazda zeby takie bledy robic".
Tu się mu absolutnie nie dziwię, musiałeś zestresować chłopa xD
lith

Postprzez Gosiaq90 » niedziela 16 maja 2010, 15:04

Instruktor też człowiek a biorąc pod uwagę co odwalają niektórzy kursanci to i tak są cierpliwi, że tylko przeklinają;) Swoją drogą czasami takie ostrzejsze powiedzenie czegoś daje do myślenia kursantom i pomaga w skorygowaniu popełnianych błędów:) Ale oczywiście jeśli Cię to irytuje to możesz zmienić instruktora,żeby z jazdy L-ką wynieść jak najwięcej a nie tylko wspomnienia irytującego Cię nauczyciela:)Pozdrawiam
Obrazek
Gosiaq90

Postprzez tom9 » niedziela 16 maja 2010, 15:57

Człowiek jak każdy inny. Jeśli nie pasuje Ci to jaki jest instruktor to sobie go zmień. Mnie osobiście takie uwagi by nie przeszkadzały, ani irytowały.
Każdy się jednak wychował w innym domu, w innym otoczeniu. Drażni? Zmień instruktora.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Powrót do Szkolenie kierowców