Jak wypełnić zaświadczenie o ukończeniu kursu

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Jak wypełnić zaświadczenie o ukończeniu kursu

Postprzez Radek8300 » czwartek 22 kwietnia 2010, 12:44

Witam wszystkich forumowiczów. Kilka dni temu rozpocząłem działalność jako własna szkoła jazdy i mam pewien problem mianowicie chodzi o wypełnienie zaświadczeniao ukończeniu kursu. Jeśli chodzi o osobę z kursu to ok ale jak ktoś przyjdzie z zewnątrz wykupić doszkolenie. czy mam wpisywać taką osobę w książkę osób szkolonych czy nie. Jesli nie a tak wlasnie mi sie wydaje to co wpisać w zaswiadczeniu w rubryce "zarejestrowany w książce ewidencji osób szkolonych nr...poz... Proszę o pomoc bo do tej pory nikt mi takich informacji nie udzielił. Pozdrawiam
Radek8300

Postprzez Kasia » niedziela 25 kwietnia 2010, 17:31

Ratunku...!!!! Przecież kończyłeś kurs instruktorski i zdawałeś egzamin... Chyba takich rzeczy uczyli na kursie....Chyba, że tylko zdobyłeś legitymację....
Poczytaj Rozporządzenie - do Książki ewidencji wpisuje się każdą osobę szkoloną, mamy w końcu 3 rodzaje kursów, nie każdy kończy się wydaniem zaświadczenia.
Przekładając na język polski - osoba, która przychodzi na kurs dokształcający po 3 niezdanych egzaminach to musisz ją wpisać do Książki i wydać zaświadczenie, natomiast jeżeli jest to tylko np. 2 godziny to wpisujesz ją do książki na kurs uzupełniający i nie wydajesz zaświadczenia.
Kasia

Powrót do Szkolenie kierowców