Prawo jazdy z UP

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Prawo jazdy z UP

Postprzez Grzesiek72 » środa 06 stycznia 2010, 17:39

Cześć, czy ktoś z was dostał z Urzędu Pracy kurs na prawo jazdy kat.C?Jeżeli tak to proszę o odpowiedz ile te procedury mogą trwać i co trzeba złożyć/wypełnić, ponieważ chciałbym prawko na C zrobić ,a jestem bezrobotny, wiec taki kurs jest dla mnie niezbyt tani.

Z góry dzięki.
Grzesiek72

Postprzez mac127 » środa 06 stycznia 2010, 19:40

Skocz do UP, i dowiedz się który ośrodek prowadzi zajęcia dla osób z UP.

Trzeba spełnić pewne warunki żeby dostać taki kurs, o to wszystko się zapytaj w UP, jeżeli zostaniesz zakwalifikowany to formalności potrwają ok tygodnia, wszystko zależy jeszcze kiedy ośrodek zaczyna kurs na kat c.
mac127

Postprzez marcin.pl » środa 06 stycznia 2010, 20:31

Jeśli jesteś z woj.sląskiego to LOK prowadzi/prowadził nabór bezrobotnych na bezpłatne szkolenia na kat.C
Pozdrawiam!
Marcin
marcin.pl

Postprzez rocko19 » czwartek 07 stycznia 2010, 18:58

W PUP, musisz się dowiedzieć czy robią obecnie jakieś kursy, jak robią to wypełniasz wniosek, i czekasz. Jest b. dużo chętnych więc tez szanse na dostanie sie na kurs niesą zbyt wielkie. Wiem bo sam wniosek wypełniałem i sie nie dostałem, bo kobieta powiedziała że niektórzy rok czekali aby sie dostać. A wiadomo liczba miejsc ograniczona.
rocko19

Postprzez mac127 » piątek 08 stycznia 2010, 01:46

Kolego daj mi namiar do Ciebie na PW a podam Ci namiary na OSK.

Znajomy prowadzi ośrodek w Katowicach i dostał przydział na 50 osób na kat C.

Jeżeli spełniasz odpowiednie warunki to możesz się załapać.

Ma przeszkolić 50 osób i to w sumie on szuka tych kursantów a nie UP (???), mniej więcej wygląda to tak:

z 50 osób np. 10 ma mieć powyżej 40 roku życia i być bezrobotnym przez jakiś tam czas, 10 miało stracić prace i być jedynym żywicielem, 10 Kobiet, etc.

nie znam dokładnie proporcji, ale tak to mniej więcej wygląda.
coś być musi do cholery za zakrętem ...
mac127

Postprzez Grzesiek72 » piątek 08 stycznia 2010, 10:16

Jestem z Białegostoku, więc troszkę za daleko , ale dzięki za informacje.
Grzesiek72

Postprzez Jelczuu » sobota 13 marca 2010, 17:06

Co do prawka z UP, teraz sprawa pogorszyła się, nie ma już grupowych szkoleń, pozostały wyłącznie indywidualne, czyli musisz mieć tzw. gwarancję zatrudnienia po kursie.
Ja pomimo, iż taką posiadałem, nie załapałem się, urząd jak to w Polsce, robi same problemy, stawia mnóstwo wymagań. Pomimo, iż formalnie wszystko miałem wzorowo, jakaś babeczka z biurkiem, podczas rozmowy, stwierdziła, że nie mam odpowiedniego doświadczenia, mam sobie szukać pracy np. z B...

Polecam wyłącznie dla cierpliwych, doświadczonych i starszych osób.
Jelczuu

Powrót do Szkolenie kierowców