badania podczas kursu?

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

badania podczas kursu?

Postprzez Pawel4x4 » środa 30 grudnia 2009, 20:04

Witam wszystkich! Jeśli już było to przepraszam ale nie znalazłem nigdzie. Jestem w trakcie robienia prawa jazdy w szkole, w pierwszej klasie mieliśmy przedmiot prd jako teoria, a teraz w drugiej mamy do zaliczenia 5 testów. Jestem tuż po zaliczeniu i 4 stycznia mam spotkać się z moim instruktorem. W pierwszej klasie były badania ale panie były bardzo nie przyjemne i wpisały mi kod 0101 czyli jazda w okularach gdy prosiłem o kod 0102 lub 0106 powiedział że nie mam nic do gadania. I tutaj jest problem przeczytałem gdzieś że trzeba płacić 200 zł za zmiane kodu po wydaniu prawa jazdy. Musze to zrobić ponieważ nie widzę dobrze w okularach tzn tak jak by rozmazuje mi się wszystko co wychodzi poza kąt widzenia okularów. Czy może było by jednak zrobienie ponownie badań tym razem prywatnie i zmiana tego dokumentu w szkole podczas kursu?
Pawel4x4

Postprzez rocko19 » czwartek 31 grudnia 2009, 13:13

Ponawiasz badania, zanosisz do szkoły.
rocko19

Postprzez scorpio44 » piątek 01 stycznia 2010, 19:51

Podstawowy problem, jaki tutaj widzę, to to, że prawdopodobnie masz po prostu źle dobrane okulary!
scorpio44

Postprzez agatka 2001 » piątek 08 stycznia 2010, 20:23

A czy na co dzień też chodzisz w okularach? Czy potrzebne Ci są tylko do czytania? Poza tym wydaje mi się że masz źle dobrane szkła. Powinieneś udać się do okulisty na powtórne badania, najlepiej do takiego, który ma uprawnienia do badań kierowców. To on może wydać właściwą opinię na temat używania przez Ciebie okularów. Wybór kodu na prawie jazdy uzależniony jest od wyników badania i od wady wzroku którą masz. Żadne prośby moim zdaniem tu nie pomogą, by lekarz nie wpisał Ci okularów jeżeli masz problemy ze wzrokiem. Żadna osoba nie chce pod czymś takim się podpisać, bo na nich ciąży odpowiedzialność za wydanie takiej decyzji.
A czy używasz też szkieł kontaktowych? bo z tym też jest problem. Musisz zwrócić uwagę jaki kod wpisze Ci lekarz, bo jeżeli tylko na okulary o szkłach możesz zapomnieć i instruktor nie dopuści Cię do jazdy, podobnie jak egzaminator. Chyba, że będziesz miał kod na okulary i na szkła. Była kiedyś o tym mowa w TV.
agatka 2001

Postprzez simon1979pl » wtorek 23 lutego 2010, 21:20

Idz ponownie do lekrza "normalnego" i jesli Ci stwierdzi ze nie musisz nosic okularów to to jest ważne i nie musisz sie przejmowac tymi babkami.
---------------- www.driver-jazda.pl -------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Zapraszam na strone-------------
simon1979pl

Powrót do Szkolenie kierowców