ABJ Lanette Gliwice / Zabrze

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

ABJ Lanette Gliwice / Zabrze

Postprzez ABJ Lanette GliwiceZabrze » niedziela 28 czerwca 2009, 14:46

Jako Akademia Bezpiecznej Jazdy
chcąc skorzystać z Państwa opinii na temat naszej działalności

prosimy naszych Kursantów, jak również osoby które zetkneły sie z rozszerzona formą szkoleń, korzystały z jazd dodatkowych itp.
o wyrażanie swych opini w tym temacie

wszelkie Państwa uwagi służyć będą polepszeniu jakości szkoleń przez nas oferowanych
Akademia Bezpiecznej Jazdy LANETTE
_______Jedyna Taka Szkoła_______
_________Gliwice / Zabrze________
ABJ Lanette GliwiceZabrze

Postprzez sara_rokitnica » niedziela 28 czerwca 2009, 15:57

Kurczę ja już się na tym forum tyle napisałam o Lanette, że szok :D Uważam, że lepiej nie mogłam trafić zarówno jeśli chodzi o OSK jak i o instruktora prowadzącego (a raczej Panią instruktor) ;) Nie wiem właściwie co sprawiło, że poszłam akurat do tej szkoły (przecież mam OSK prawie pod domem, a do Lanette mam ponad 20 minut autobusem :lol: ) ale cokolwiek by to nie było (kobieca intuicja?) to miało zupełną rację :D Zajęcia teoretyczne były na prawdę świetnie przeprowadzone- znajomi z innych OSK mówili mi, że to najgorsza część kursu, że nudy i w ogóle najlepiej jak najszybciej się stamtąd zmyć, a ja wcale tak tego nie odczułam. Były na prawdę bardzo ciekawie prowadzone, tematy omówione wyczerpująco- z resztą pozytywny wynik państwowego egzaminu teoretycznego i brak błędów mówią same za siebie jeśli chodzi o to jak zostałam do tego egzaminu przygotowana ;) Jeśli chodzi o część praktyczną- też jestem w pełni zadowolona :) Myślę, że na prawdę świetnym rozwiązaniem jest to, że pierwszych parę jazd ma się z różnymi instruktorami i można sobie wybrać, który z nich ma najlepszą dla nas metodę uczenia i z którym najlepiej się czujemy w samochodzie. Pozwala to też na jazdę różnymi samochodami dzięki czemu wiem, że mniej problemu będzie mi sprawiała w przyszłości jazda nieznanym samochodem :) Czuję się w tej chwili na prawdę dobrze przygotowana do egzaminu praktycznego, no ale dopiero za miesiąc się okaże czy faktycznie tak jest ;) W każdym razie każdemu mojemu znajomemu polecam Lanette praktycznie na każdym kroku i część z nich poważnie myśli o dokupieniu w tym OSK jazd przed egzaminem albo o zrobieniu w nim kursu prawa jazdy :) Nie wiem co jeszcze mogę napisać odnośnie tego OSK oprócz tego, że na prawdę lepiej trafić nie mogłam ;)

P.S.
Zapomniałam o płycie poślizgowej! To jest w ogóle super sprawa :D jak tylko dostanę prawko do ręki to zapiszę się na Doskonalenie Techniki jazdy :D już zbieram kasę :D Miałam okazję się w ramach kursu (3h gratis na płycie :D) trochę poślizgać i na prawdę jest to godne polecenia ;) Wiem mniej- więcej czego się spodziewać gdy wpadnę w poślizg i jak mogę się z tego wyratować. Te 3h na pewno nie dadzą mi 100% szansy na wyjście z poważniejszych poślizgów bez szwanku ale na pewno ją trochę zwiększają ;) To chyba by było na tyle ;) Jak coś mi się przypomni to dopiszę :D
rozpoczęcie kursu- 13.01.2009r
zakończenie kursu- 13.03.2009r
teoria- 21.05.2009r : ZDANE :D
praktyka- 28.07.2009r: miasto (-)
II podejście- 18.09.2009r: miasto (-)
III podejście- 16.10.2009r: ZDANE!!! :D
pozdrawiam całą ABJ "Lanette" w Zabrzu :D
sara_rokitnica

Postprzez Messiah » niedziela 28 czerwca 2009, 21:17

Sam chętnie bym się zapisał na Doskonalenie Techniki Jazdy, poproszę o info na PW o kosztach. Sara, to ja poproszę o numer telefonu na PW :)
Messiah

Postprzez ABJ Lanette GliwiceZabrze » poniedziałek 29 czerwca 2009, 23:19

Messiah
odpowiadajac na Twoje zainteresowanie szkoleniami DTJ:

a. podstawowe szkolenie Doskonalenie Techniki Jazdy I stopnia. wchodzi w to 2h wyklad i 4h praktycznych zajec na plycie poslizgowej. jest to szkolenie kilku osobowe i odbywa sie na autach klienta koszt 399pln

b. szkolenie indywidualne tzw. godziny z mistrzem to 4h zajec sam na sam z instruktorem. wchodzi w to ocena umiejetnosci + szkolenie na plycie poslizgowej

c. dla osob ktore przeszly szkolenie I stopnia jest dostepna opcja Doskonalenie Techniki Jazdy II stopnia. w zakres tych zajec wchodzi 6h praktyki na plycie poslizgowej

kazde szkolenie z zakresu DTJ odbywa sie z licencjonowanym Instruktorem Techniki Doskonalenia Jazdy.

--------------------------------------------------------------------

sara_rokitnica

dziekujemy za ocene naszej pracy

--------------------------------------------------------------------

s3uton

batonique

prosimy o merytoryczne wypowiedzi
jestesmy otwarci na krytyczne uwagi. w tym wlasnie celu stworzylismy ten temat

woleli bysmy jednak uniknac slownych przepychanek nic nie wnoszacych do tematu
Akademia Bezpiecznej Jazdy LANETTE
_______Jedyna Taka Szkoła_______
_________Gliwice / Zabrze________
ABJ Lanette GliwiceZabrze

Postprzez zadowolona » środa 01 lipca 2009, 12:12

ja jestem bardzo zadowolona z tego OSK. Wszystko mi się tam podoba;) wszyscy ludzie są bardzo mili, pomocni a instruktorzy doświadczeni. nie wyobrażam sobie ze moglabym robić kurs prawa jazdy w innym OSK. Gorąco polecam !
zadowolona

Postprzez ToMusss » środa 01 lipca 2009, 22:01

Ja również chciałem bardzo polecić ten ośrodek szkolenia kierowców, wszystko odbywa się w miłej atmosferze, nauka z różnymi instruktorami co pozwala zaczerpnąć z różnych "źródeł" ciekawych informacji na temat zachowania się podczas jazdy, i odpowiedniego przygotowania do egzaminu. :)
Ja dzięki tej szkole zdałem z pierwszym razem bez najmniejszych problemów, i teraz już śmigam sobie na legalu samochodzikiem :D
ToMusss

Postprzez Zaja » czwartek 02 lipca 2009, 10:37

Specjalnie się zarejestrowałem żeby wypowiedzieć się na temat tego ośrodka . 8) Jest to chyba jedyny taki ośrodek gdzie "Klient nasz Pan" a nie odwrotnie, ponadto super wykłady z części teoretycznej, robiłem je 2 tygodnie a można jeszcze szybciej (dla porównania mój kumpel samą teorie miał przez 2,5 miesiąca) Jest to też chyba jedyny ośrodek w okolicy gdzie do wykładów przywiązuje się tak dużą wagę i dobrze, a jazdy to już sama radość :) super instruktorzy, samochody to już czysta poezja, przez cały kurs jeździłem 10 różnymi samochodami dzięki czemu teraz do jakiego samochodu bym nie wsiadł to pojadę no i nie ma się stracha :D czuć różnice jak się z Yarisa 1.0 przesiądzie na Volkswagena new beetle 2.0 :twisted: niestety nie miałem okazji przejechania się Subaru. Ponadto nauka na płycie poślizgowej, teraz wiem jak zachować się gdy wpadnę w poślizg, przynajmniej mam na ten temat jakieś pojęcie. Jeżeli miał bym ocenić ośrodek jednym wyrazem było by to słowo PROFESJONALIZM. Cały kurs zrobiłem w 2 miesiące, za kurs zapłaciłem 300-400zł więcej niż w innym ośrodku, ale za tym idzie jakość :)

Pozdrawiam
Zaja

Postprzez jadranka » piątek 03 lipca 2009, 11:28

i ja się wypowiem na temat tego OSK :) Jestem bardzo zadowolona z prowadzonych tam zajęć no a jazdy jak napisali moi poprzednicy to sama przyjemność. Mogę wybrać czy chcę jeździć godzinę, 2 albo i 3 :) jeśli wybieram 3 godziny to jedziemy gdzieś dalej. Ja np byłam na Górze św. Anny :) Instruktora miałam/mam rewelacyjnego :) od wykładów już wiedziałam, że chcę z nim jeździć, bo bardzo pasuje mi sposób przekazywania przez niego informacji. Swoją drogą ma do mnie anielską cierpliwość. :) Nie żałuję ani trochę, że tam poszłam. Finansowo? W niektórych OSK w Zabrzu cena za kurs jest podobna a nie dają: wszystkich materiałów potrzebnych do nauki teorii, nie mają kursu pierwszej pomocy, płyty poślizgowej ani jazdy na trolleyach.
Pozdrawiam całą ekipę ABJ, w szczególności BOK Zabrze i instruktora z Clio ;)
jadranka

Postprzez Krzyś » piątek 03 lipca 2009, 22:17

Witam , no proszę , jakie same pozytywne wypowiedzi :) To musi być jednak najlepsza szkoła albo ….. Tak sobie wszedłem dziś na ten dział , poczytałem i w związku z tym ze jestem z Gliwic i słyszałem całkowicie odmienne opinie o ABJ zadałem sobie trud i poszperałem po innych forach i co znalazłem ? Rożne opinie ale w dość znacznej większości jednak nie za bardzo pochlebne. Nie wiem , może jestem jakoś przewrażliwiony, ale nawet na swojej stronie ABJ ma forum i to jak widzę od co najmniej 3 lat i tylko 37 wpisów , z czego ostatni sprzed roku… Dlaczego, jak są tacy cudowni ?
No nie wiem , tutaj z kolei wszyscy co się wpisali to dopiero się zarejestrowali ….
Może się mylę , sam nie wiem ,ale po prostu poczytałem jeszcze inne fora na których wypowiadali się kursanci z tej szkoły a jest ich sporo :). Zróbcie to samo i sami wyciągnijcie wnioski.

Pozdrawiam serdecznie i bez urazy :)
Krzyś

Postprzez Zaja » sobota 04 lipca 2009, 00:20

Poszperałem troszkę w necie no i znalazłem:

Moi wszyscy znajomi którzy robili kurs w Lanette ... sorry ... sa niezadowoleni... zla organizacja ... odwolywanie jazd... nie punktualnosc... brak podejscia do kursanta indywidualnie... hmm.. sa lepsze szkoly w Gliwicach.. ciagle zmiany samochodow, instruktorow... a na egzaminie nic nie umieli... cos te wczesniejsze opinie przereklamowane. . .

Sorry ale mnie to śmieszy :shock: ani razu nie miałem odwołanej jazdy, ponadto Pan instruktor zawsze był przed czasem nigdy się nie spóźnił, a zmiany samochodów to raczej na plus jest, no chyba że się uczysz jeździć TYLKO POD EGZAMIN wtedy jeździj sobie Grande Punto, wejdziesz do innego samochodu i nie ruszysz z miejsca :evil:
ABJ - Akademia Bezpiecznej Jazdy a nie AZE - Akademia zdania egzaminu.

Ponadto gdzieś wyczytałem że się po 2 lub 4 tygodnie czeka na jazdy BZDURA ja miałem co tydzień :) a jeżeli chciałem mieć częściej to nie było najmniejszego problemu. Jeszcze to:

Przyjeli bardzo duzo młodych instruktorów którzy maja po 26 lat co oni wiedza tak naprawde o prowadzeniu samochodu poza tym ze skończyli jakis tam kurs dodatkowy??? a gdzie doświadczenie w prowadzeniu pojazdu ???co oni moga mi przekazac poza wiedza która przeczytali w ksiązkach???? 4. Płyta poślizgowa która posiadaja to jedna wielka komedia. . . Szczerze nie polecam nikomu tej szkoły!!!!

A co mają nas uczyć 80 letni Panowie ? Idźcie do Lanette i sami zobaczcie czy to sami instruktorzy po 26 lat Poza tym, z tego co wyczytałem z dyplomów na ścianie w biurze w Zabrzu, to instruktorzy jako chyba jedyni w Polsce posiadają jakieś certyfikaty (nie powiem dokładnie bo już po prostu nie pamiętam). Co do płyty poślizgowej to moim zdaniem powinna być obowiązkowa w każdej szkole, dzięki niej wiem jak się zachować co wpływa na BEZPIECZEŃSTWO.

Krzyś co z tego że dopiero się zarejestrowałem? link jest na opisie GG Lanette, chcieli znać moją opinie to też ją piszę :), Drodzy użytkownicy forum ja wiem że naszą narodową cechą jest narzekanie, ale bez przesady :) Ja naprawdę jestem z tej szkoły zadowolony i polecam ją każdemu bez wyjątku. :D
Zaja

Postprzez jadranka » sobota 04 lipca 2009, 11:56

Zaja napisał(a):Krzyś co z tego że dopiero się zarejestrowałem? link jest na opisie GG Lanette, chcieli znać moją opinie to też ją piszę :), Drodzy użytkownicy forum ja wiem że naszą narodową cechą jest narzekanie, ale bez przesady :) Ja naprawdę jestem z tej szkoły zadowolony i polecam ją każdemu bez wyjątku. :D

Ja również widziałam na opisie gg lanette i postanowiłam się wypowiedzieć.

Nie zgadzam się również z brakiem punktualności. Ja miałam jazdy punktualnie. Z racji tego, że biorę zawsze na godz. 20 bo pracuję i wcześniej nie mogę, jeśli kurs teoretyczny, który mój instruktor prowadzi się przedłuży to z automatu kończę później jazdy.

Odwoływanie jazd? NIGDY nie miałam odwołanych! Kiedy chodziłam na kurs to uparłam się na jednego instruktora, który tylko 2 dni w tygodniu jeździł po Zabrzu, ale to nie przeszkadzało w tym, żebym miała z nim jazdy. Jeśli się umówiłam na jakiś termin to nikt mi nigdy nie zadzwonił i nie odwołał jazd.

Wydaje mi się, że trzeba być trochę milszym, żeby wszystko załatwić bez problemu a nie non stop marudzić i ciągle pokazywać, że to ja jestem klientem i mi się wszystko należy.

Podkreślam, nigdy nie miałam problemów ani z instruktorem ani tym bardziej z biurem obsługi w Zabrzu.
jadranka

Postprzez sara_rokitnica » sobota 04 lipca 2009, 23:30

Ja również nie miałam żadnych problemów... jeżeli miałam odwołane jazdy to tylko dlatego, że sama tego chciałam... raz tylko moja jazda została PRZESUNIĘTA (podkreślam to słowo :P) ze względu na to, że samochód, którym jeździ moja instruktorka za przeproszeniem szlag trafił :P znaczy się odpalić nie chciał bo coś tam się zepsuło i musiał sobie posiedzieć w warsztacie troszkę :P
pani instruktor też zawsze była na czas ;) idealnie punktualnie ;) przynajmniej wg. mojego zegarka xD (no może poza małą przygodą z DHL w pewien zimowy poranek :lol: do tej pory się śmieję na widok tej firmy :lol: no ale odbiłam to sobie na następnej jeździe, która jednocześnie była ostatnią jazdą pani instruktor w tym dniu więc nikt na tym nie ucierpiał :P), co do częstej zmiany samochodów to chyba wszystko już na ten temat zostało powiedziane... poczytajcie sobie "O nas" na stronie Lanette- jest tam wyraźnie napisane, że uczą jeździć a nie zdawać egzamin i tyle na ten temat. A osoby niezadowolone z jakiegoś OSK zawsze się znajdą... Dziwne, że co do takich jakoś nie ma podejrzeń, że są "podstawione".. A może te narzekania to wypowiedzi instruktorów albo kierowników konkurencyjnych OSK? :shock: Skoro osoby wypowiadające się pozytywnie mogą być podstawione, to czemu te wypowiadające się negatywnie nie? Z resztą ja tam nie wiem jacy są instruktorzy w Gliwicach, bo znam tylko tych co jeżdżą w Zabrzu (podejrzewam, że część z nich jeździ też w G-cach) i o nich mogę szczerze powiedzieć, że są świetni i nie można im niczego zarzucić. To samo dotyczy się BOK-u w Zabrzu... jak przyjdę wcześniej na jazdę to mogę sobie tam posiedzieć, zaczekać, pogadać trochę... na jazdy (przynajmniej w Zabrzu- jak już mówiłam, nie wiem jak to wygląda w G-cach) wcale nie trzeba czekać Bóg wie ile... Jak wchodzę się zapisywać na jazdę to zazwyczaj mogę ją mieć jeszcze w tym samym tygodniu w którym się zapisuję (no chyba, że bym przyszła w czwartek i chciała się wcisnąć na piątek... chociaż jakbym się uparła...) ale z zapisaniem się już na nast. tydzień nie ma żadnych problemów, więc Ci co mówią, że się nie wiadomo ile na jazdy czeka chyba trochę ściemniają :P

P.S.
Co to za różnica, czy instruktor ma 20-parę lat, czy 40? Daje to coś? Może mieć 47 i od roku być instruktorem, a od 5 mieć prawko, a może mieć 29 i prawko mieć od 11 lat, a instruktorem być od 7 :P Z resztą szczerze powiem, że wolałabym jeździć z instruktorem, który nim jest od paru lat ale prawie na pewno zna wszystkie najnowsze zmiany w przepisach (wszelkich) niż z takim, który bardzo możliwe, że ma informacje z przed 30 lat bo się tym nie bardzo interesuje, a na dodatkowe szkolenie też mu się jakoś nie chce iść... Nie mówię, że wszyscy starsi instruktorzy tacy są... tak samo nie twierdzę, że wszyscy młodzi się przykładają... Wiem od swojej instruktorki, że dla instruktorów w Lanette są regularne kursy doszkalające, zajęcia z psychologii i takie tam inne... Wydaje mi się, że to też o czymś świadczy...

Wybaczcie ale na prawdę bardzo cenię ten OSK, mam o nim wyrobione zdanie i nie palę się do tego by je zmienić... Bardziej jestem skłonna tej opinii bronić... Co z resztą już pewnie zauważyliście :P Na razie to tyle z mojej strony.
rozpoczęcie kursu- 13.01.2009r
zakończenie kursu- 13.03.2009r
teoria- 21.05.2009r : ZDANE :D
praktyka- 28.07.2009r: miasto (-)
II podejście- 18.09.2009r: miasto (-)
III podejście- 16.10.2009r: ZDANE!!! :D
pozdrawiam całą ABJ "Lanette" w Zabrzu :D
sara_rokitnica

Postprzez zadowolona » niedziela 05 lipca 2009, 00:32

Jezeli komus nie podobalo sie w lanette to okej. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania ale nie mozna oceniac przez pryzmat tego co ktos napisal na jakims forum. Co do instruktorow... Prawde mowiac nie znam takiego ktory ma 20 pare lat, byc moze są młodzi ale bardzo doświadczeni. Mnie z każdym jezdziło się bardzo dobrze, nigdy się nie stresowałam, zawsze panowała miła atmosfera. Na moich jazdach zawsze sie smiałam nawet gdy mialam kryzys. Ciesze sie tez ze jezdzilam roznymi samochodami a nie tylko grande bo to wazne zeby umiec dostosowac sie do danego samochodu. W lanette podoba mi się to ze oni uczą jezdzic, i zachowac sie na drodze, to nie jest samo przygotowanie do egzaminu, zeby tylko zdac. Przeciez prawo jazdy robimy po to zeby jezdzic do pracy, szkoły, na wakacje czy do sklepu. Wiec musimy umiec zachowac sie na nieznanej nam trasie. Podoba mi sie tez to ze kurs mozna zrobic w bardzo krotkim czasie. Ja swoj skonczyłam w 1,5 miesiaca a za niecaly mam egzamin laczony. W innych osrodach sama teoria trwa kilka tygodni, a wiekszosc na nia nie chodzi. jeszcze raz powtarzam ze jestem bardzo bardzo zadowolona z ABJ Lanette i polecam wszystkim ! Dodam jeszcze ze pisze tu o Zabrzanskim Lanette.
Pozdrowienia dla calek ekipy ABJ Lanette.
zadowolona

Postprzez zainteresowany_kursem » niedziela 05 lipca 2009, 14:57

Witam

nie interesuje mnie już kurs prawa jazdy co kurs doskonalenia techniki jazdy. Fajnie, że ten wątek powstał ponieważ mam możliwość zadania kilku pytań.

Odbyłem pierwszy stopień szkolenia w innym ośrodku: Tor Rakietowa we Wrocławiu. Kurs stopnia drugiego chciałem odbyć w waszej szkole. Jako iż mieszkam niedaleko wybrałem się na miejsce szkolenia i to co zobaczyłem mnie zszokowało, ale o tym później.

Po pierwsze: skąd aż taka różnica w cenie ? we Wrocławiu zapłaciułem za kurs 200 zł a u was kosztuje 399 ?

jaka jest różnica w szkoleniu ?
czy wasz ośrodek, tak jak wrocławski, posiada kurtyny wodne ?

A teraz mam kilka uwag: byłem we Wrocławiu, byłem zobaczyć też wasz ośrodek. W porównaniu do tego wrocławskiego to płyta poślizgowa abj Lanette to jakieś dno- a więc raz jeszcze pytam, skąd ta różnica w cenie ??

oto kilka zdjęć z waszego ośrodka:
http://www.abj.gliwice.pl/CMS/data/upimages/g1.JPG
http://www.abj.gliwice.pl/CMS/data/upimages/g2.JPG
http://www.abj.gliwice.pl/CMS/data/upimages/g3.JPG
http://www.abj.gliwice.pl/CMS/data/upimages/pk9.jpg
http://www.abj.gliwice.pl/CMS/data/upimages/pk8.jpg
http://www.abj.gliwice.pl/CMS/data/upimages/pk7.jpg

oto kilka zdjęć ośrodka we Wrocławiu:
http://www.redeco.pl/img/upload/680/DSCF3702.jpg
http://www.redeco.pl/img/upload/340/tor_z_tylu.jpg
http://www.redeco.pl/img/upload/680/tor_z_tylu.jpg
http://www.redeco.pl/img/upload/340/szkolenia_moto.jpg
http://www.redeco.pl/img/upload/680/imprezy_1.jpg
http://www.redeco.pl/img/upload/680/DSC_3935.jpg
http://www.redeco.pl/img/upload/680/DSCF4521.jpg
http://www.redeco.pl/img/upload/680/DSC_3960.jpg

różnicę widać gołym okiem. Poprostu jestem zszokowany po tym jak zobaczyłem w waszej szkole. Tak więc proszę umotywujcie jakoś sensownie tą różnicę w cenie - jeśli nie to skorzystam z usług ośrodka we Wrocławiu lub w Kielcach.

Czy mi się wydaje ale wasz ośrodek nie posiada nawet sali wykładowej przy płytach poślizgowych ??
zainteresowany_kursem

Postprzez ToMusss » niedziela 05 lipca 2009, 23:39

zainteresowany_kursem to jedź do tego wrocławia, wolny kraj to jest, nikt cen nie będzie narzucał nikomu, cena nie odpowiada? To nie, nikt Ci nie każe przecież doszkalać się w Zabrzu, bądź w Gliwicach....

A to że wszyscy co piszą pozytywne komentarze to boli Was? I boli Was to że się zarejestrowali? :>
Bywa, wasz problem, ale ja powiem tak że link też ujrzałem w opisie gg Lanette i postanowiłem się wypowiedzieć na ten temat.
I od razu wyprzedzam spekulacje na temat tego że akurat się uczę i nie mam pojęcia co i jak, prawo jazdy posiadam od Stycznia...

Co do jazdy to nigdy nie miałem odwołanych a nawet wręcz przeciwnie pewnego słonecznego wtorkowego(chyba) ranka zostałem obudzony telefonem z BOK w Zabrzu z pytaniem gdzie jestem, ja ze zdziwieniem odpowiedziałem że w domu na to Pani Ksymena miłym głosem zresztą powiedziała że dzwoni żeby mi przypomnieć że od 5 minut już powinienem jeździć/ :)
W innej szkole by to za przeproszeniem <&%#$@> bo ktoś przez 2 godziny by miał spokój i nie musiał uczyć jakiegoś stworzenia które się dopiero uczy jeździć i nie denerwował by się stresogenną jazdą :)

i tak na zakończenie to jeszcze trzeba to podkreślić że instruktorzy są naprawdę spoko, idzie z nimi o wszystkim porozmawiać...

Ośrodek wart polecenia powtarzam to poraz kolejny i będę długo powtarzał, i tak na marginesie to Brata jeszcze zapisze od sierpnia na kurs, bo lepszej szkoły w Zabrzu na pewno nie ma !
ToMusss

Następna strona

Powrót do Szkolenie kierowców