Opel Corsa D

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Opel Corsa D

Postprzez Karbar » czwartek 15 maja 2008, 15:23

Witam, mam pytanie! Chodzi mi o zdjęcie środka samochodu opla corsy "D" i o oznaczenie czym(jakimi przyciskami włącza się jakie światła). Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć, na tej stronie też nie widziałem. Był tylko pokazany wygląd świateł na zewnątrz(która żarówka jest od jakiego światła). W moim Wordzie jest jeden taki samochód i jak już jakimś nieszczęściem na niego trafie chciałbym to wiedzieć......
Karbar

Postprzez Julie89 » czwartek 15 maja 2008, 20:58

Zdjęcia nie mam, ale światła włącza się w Corsie D dość standardowo :) Jeśli jeździłeś Corsą C, to praktycznie nie ma żadnej różnicy, jedynie włącznik przeciwmgłowych jest trochę niżej.
A jeśli nie jeździłeś, to po kolei:
1) kierunkowskaz lewy/ prawy : wajcha po lewej stronie kierownicy w dół/górę
2) drogowe: ta sama wajcha od siebie (w stronę przedniej szyby)
3) awaryjne: trójkątny czerwony przycisk między siedzeniem kierowcy i pasażera na wysokości kierownicy
4) pozycyjne: taki okrągły mały panel po stronie kierowcy, poniżej kierownicy, na lewo od niej: no i przekręcasz wskaźnik na tym panelu w prawo na symbol pozycyjnych
5) mijania: ten sam panel co pozycyjne, przekręcasz jeszcze raz w prawo, żeby wskaźnik pokazywał sybol mijanek
6)przeciwmgłowe: ten sam panel, mały przycisk z symbolem przeciwmgłowych
Brzmi skomplikowanie, ale to nic trudnego te światła znależć.
Aaa, i jeszcze wsteczny: tak jak jedynka, tylko wciskasz taki przycisk pod spodem główki dźwigni zmiany biegów
Julie89

Postprzez Karbar » piątek 16 maja 2008, 17:08

Tak jeździłem oplem C, ale myślałem, że ten nowszy ma trochę inaczej włączanie świateł ale jednak widzę, że jest praktycznie tak samo!

Dzięki za odpowiedź ;)
Karbar

Powrót do Szkolenie kierowców