Szukam OSK

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Szukam OSK

Postprzez ButterflyEffect » czwartek 20 marca 2008, 11:50

A czy ktoś jeszcze może coś powiedzieć o szkole Auto Top Czubaj & Kurek?

wątek oddzielony przez moderatora
ButterflyEffect

Postprzez Gosiek0019 » czwartek 20 marca 2008, 18:15

ButterflyEffect napisał(a):A czy ktoś jeszcze może coś powiedzieć o szkole Auto Top Czubaj & Kurek?

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... 729#120729
Przeczytaj sobie :) jeszcze raz goraco polecam SUPER SZKOLA :) zapisz sie koniecznie P.S. teraz wyslalam tam moja siostre i tez jest zadowolona
3.12.2007 - piersza jazda w L-ce
25.02.2008 - teoria 0 błędów
25.02.2008 - jazda po mieście nie zdana
03.03.2008 - plac i miasto ok :)
11.03.2008 - odebrane prawko
13.03.2008 - pierwsza jazda bez L na dachu
Gosiek0019

Postprzez ButterflyEffect » czwartek 20 marca 2008, 18:55

Gosiek, widziałam, widziałam ;)
Ale pytam czy ktoś JESZCZE może coś powiedzieć? :P
A powiesz jakoś więcej szczegółów? jak wyglądała pierwsza jazda, jak dalsze etc? ;)
I dlaczego szkolenie trwało tylko 5 tygodni? Ile trwała sama teoria?
Czy coś jeszcze powinnam wiedzieć? :P
Chyba we wtorek się zapiszę.. Jeszcze czekam na decyzję rodziców przyjaciółki, bo wiadomo : we dwie raźniej :D
ButterflyEffect

Postprzez Gosiek0019 » piątek 21 marca 2008, 15:50

teria trwa 10 dni i mozesz chodzic albo na 10 albo na 17 srednio po 2 godz. Niektorzy mowia ze to uciazliwe a ja uwazam ze fajne bo nie sadze zeby ktos sam sie smusil do poznania wiekszej wiedzy niz wymagana jest na testach. Potem w przeciagu 2-3 dni rozpisujesz sobie 14 jazd po 2 godziny ( bo tak najlepiej) i jedna 3 godz. Mozesz sobie rozlozyc jak chcesz. Dlatego mi zalezalo zeby zrobic szybko prawko i ustawialam sobie po 4-6 jazd tygodniowo :). Jeszcze jedno jest super ze jezdzisz praktycznie z jednym instruktorem kotry Cie poznaje i wie co Ci nie wychodzi i nad czym trzbea popracowac. Pierwsza jazda - godzina sluchania o aucia gdzie co wlczasz co masz w srodku i pod maska i swiatelka. potem ja 10 mi jezdzilam "ósemki"po placu , hamowalam i ruszalam, a potem na miasto :D powiem szczrze ze ze stresu tak sciskalam kierownice ze az mi dlonie scierply :D ale nie ma sie czego obawac. Istruktorzy sa super NAPRAWDE. jest ich tam 5-ciu, kazdy jest bardzo symaptyczny i ma profesjonalne podejscie do nauki jazdy. Nie ma marnowania cennych minut jazdy bo np. zachcialo mu sie isc do sklepu ( a takie historie tez sa tu opisane na forum). Ja szczerze polecam i powodzenia zycze :)
Gosiek0019

Postprzez Gosiaczek999 » niedziela 23 marca 2008, 20:38

Właśnie zastanawiam się jaką szkołę wybrać i jak narazie najlepiej prezentuje się AUTO TOP. Gosiek super wszystko opisałaś ale gdybyś mogła jeszcze napisać jak miał na imię twój instruktor albo czy mogłabyś mi któregoś polecić
Gosiaczek999

Postprzez Gosiek0019 » niedziela 23 marca 2008, 21:00

Gosiaczek999 napisał(a):Właśnie zastanawiam się jaką szkołę wybrać i jak narazie najlepiej prezentuje się AUTO TOP. Gosiek super wszystko opisałaś ale gdybyś mogła jeszcze napisać jak miał na imię twój instruktor albo czy mogłabyś mi któregoś polecić

Ano jasne :) wszyscy sa super ale ja jezdzilam z p. Andrzejem - jest rewelacyjnym fachowcem i baardzo spokojny. Zna przepisy na wylot, po prostu kodeks drogowy zna lepiej niz wlasna kieszen. Mowi rzeczowo i jasno polecenia. Kieruje Cie tak, jakbys jechala na egzaminie w sensie takie komendy mowi. No i zabiera Cie we wszystkie strategiczne i szczegolnie trudne miejsca w Krakowie, na ktore mozesz trafic na egzaminieA przy tym jest bardzo mily. Zreszta jesli sie zapiszesz do Auto Topa to Go poznasz na wykladach :) zobaczysz ze super czlowiek z niego.

Jezdzilam jeszcze z p. Edwardem. Rownie mily i sympatyczny czlowiek i swietnie tlumaczy szczegolnie parkowania. Szczerze powiedziawszy,mialam z nim tylko 4 godziny i klopoty z parkowaniami, a tak wycwiczylam parkowania, nawet tylem ( choc nie jest wymagane na egzaminie ale b. przydatne w zyciu) ze teraz nie mam najmnieszego problemu z parkowaniem. i rownolegle poszlo na egzaminie od reki :) p. Edward tez zabierze Cie we wszystkie miejsca w Krk szczegolnie trudne.

O tych instruktorach moge sie z czystym sumieniem wypowiedziec ze sa rewelacyjnymi fachowacami. I oczywiscie nie ma mowy zeby na Ciebie podniesli glos nawet jak cos zawalisz - np. Ja prawie wjechalam w traktor raz :P ale oczywiscie nie bylo zadnego krzyku ani wprowadzania nerwowej atmosfery ze str. instruktora.
Gosiek0019

Postprzez ButterflyEffect » wtorek 25 marca 2008, 23:29

A chciałam jeszcze zapytać: Gosiek: co w przypadku, kiedy zapisuję się na kurs za tydzień: 1 kwietnia (miałam iść dzisiaj, ale się rozchorowałam), a od 9 kwietnia mniej więcej przez ok. 3-7 dni nie będę mogła chodzić na kurs, co wtedy?
Będę chodzić na zajęcia z inną grupą, czy jak?
I co ile się rozpoczyna nowy kurs?
Bo dzwoniłam tydzień temu, to się rozpoczynał we wtorek i pan mi powiedział, że następny rozpoczyna się dzisiaj, tam tak zawsze co tydzień się zaczyna?
Co, jeśli opuszczę np. jedne zajęcia, wtedy chodzę z inną grupą, czy jak?
ButterflyEffect

Postprzez Gosiek0019 » środa 26 marca 2008, 20:29

ButterflyEffect napisał(a):A chciałam jeszcze zapytać: Gosiek: co w przypadku, kiedy zapisuję się na kurs za tydzień: 1 kwietnia (miałam iść dzisiaj, ale się rozchorowałam), a od 9 kwietnia mniej więcej przez ok. 3-7 dni nie będę mogła chodzić na kurs, co wtedy?
Będę chodzić na zajęcia z inną grupą, czy jak?
I co ile się rozpoczyna nowy kurs?
Bo dzwoniłam tydzień temu, to się rozpoczynał we wtorek i pan mi powiedział, że następny rozpoczyna się dzisiaj, tam tak zawsze co tydzień się zaczyna?
Co, jeśli opuszczę np. jedne zajęcia, wtedy chodzę z inną grupą, czy jak?

Jesli jest to jeden dzien to spokojnie sie dogadasz i np. przyjdziesz wczesnije jeden dzien i pan Ci indywidualnie wylozy, ja tak mialam. kurs zaczyna sie co wtorek. tam nie ma grup. chodzisz albo popoludniu albo rano. mozesz odrobic te co ominiesz za tydzien. jak Ci co zaczeli tydzien pozniej niz Ty zaczna robic te tematy. Najlepiej jakbys tam podeszla albo zadzwonila jaka jest sytuacja. Odpowiedza CI zetelnie mysle. pozdrawiam
Gosiek0019

Postprzez ButterflyEffect » środa 26 marca 2008, 22:25

Dzwoniłam dzisiaj, dowiedziałam się wszystkiego, rozmawiałam z bardzo miłym panem,który mi wszystko poopowiadał i wyjaśnił ;)
Aa no i zapisałam się oczywiście :]

Najlepiej jakbys tam podeszla albo zadzwonila jaka jest sytuacja.

Pan mi sam powiedział, że jak opuszczę to po prostu wtedy przyjdę tydzień później na te zajęcia, które opuściłam.
Niestety przypuszczam, że to będzie trochę wiecej niż 1 dzień, więc będę po prostu nadrabiać :]
ButterflyEffect

Powrót do Szkolenie kierowców