przez BrT » czwartek 21 października 2004, 22:46
przez bialy » czwartek 21 października 2004, 22:55
przez ella » sobota 23 października 2004, 23:31
BrT napisał(a):No wiec mam takie male pytanie: czy ktos wie od kiedy bedzie mozna robic prawko od 16? kiedy wchodzi ta ustawa? wie ktos cos na ten temat? prosze o szybka odpowiedz
przez wnunio » niedziela 24 października 2004, 12:14
przez ella » niedziela 24 października 2004, 19:38
a jeżeli ja skończyłem 17 lat w październiku(czyli jeszcze rok do 18lat) to mogę zdać prawko po tych zasadach, czyli odrazu w styczniu i
Takie m.in. zmiany przewiduje projekt ustawy o kierujących pojazdami, do którego dotarła "Gazeta". Jeszcze we wrześniu ma się nim zająć Rada Ministrów.
Więc jak z tym jest ?
przez resecik » niedziela 24 października 2004, 22:06
przez Jen » poniedziałek 25 października 2004, 14:31
resecik napisał(a):Mnie osobiscie smiesza tacy ludzie jak moi kumple co maja 19 i 21 lat maja samochod, prawko a jak maja jakas sprawe na drugim koncu miasta to tluka sie autobusem bo mama nie da auta. A jak prowadzi to tylko z mamusia :D.
resecik napisał(a):Ja mimo tego ze zdalem ale jeszcze nie dostalem prawka to wiem ze placac ze swojej kasy 1200 zl za prawko nie robie je po to zeby wozic rodzicow na zakupy :wink:
przez resecik » poniedziałek 25 października 2004, 19:59
Jen napisał(a): I to że mamusia nie daje auta, to jest jej decyzja.
przez miros » poniedziałek 25 października 2004, 21:57
przez wiruswww » poniedziałek 25 października 2004, 22:41
miros napisał(a):hmmm moze po to ze teraz ma czas je zrobic. w przyszlosci moze sie okazac ze bedzie potrzebowal prawka bardzo szybko a tu lipa trzeba robic kursik i zdawac, a tak ma juz wszystko za soba.
przez ella » poniedziałek 25 października 2004, 23:46
jesli by cos sie zmienilo prosze bardzo o poinformowanie bo sie nie moge doczekac kiedy bede jezdzil:)
jeżeli ja skończyłem 17 lat w październiku(czyli jeszcze rok do 18lat) to mogę zdać prawko po tych zasadach, czyli odrazu w styczniu i muszę jeździć z osobą spokrewnioną przez 2 lata, czy do 18 lat ?? wtedy by mi wyszło ok. 7 miesięcy jazdy próbnej, ale nie wiem czy to jest możliwe. Więc jak z tym jest ?
No wiec mam takie male pytanie: czy ktos wie od kiedy bedzie mozna robic prawko od 16? kiedy wchodzi ta ustawa? wie ktos cos na ten temat? prosze o szybka odpowiedz
naresczcie jak ja na to dlugo czekalem
przez wiruswww » wtorek 26 października 2004, 15:36
ella napisał(a):A ja jestem ciekawa czy rodzice szesnastolatków tak szybo wyciagną kasę, dadzą pozwolenie i bedą z nimi jeździli. A może każą czekać do pełnoletności :wink:
przez resecik » wtorek 26 października 2004, 16:26
miros napisał(a):hmmm moze po to ze teraz ma czas je zrobic. w przyszlosci moze sie okazac ze bedzie potrzebowal prawka bardzo szybko a tu lipa trzeba robic kursik i zdawac, a tak ma juz wszystko za soba.
przez piotreko15 » wtorek 26 października 2004, 16:34
przez piotreko15 » wtorek 26 października 2004, 17:57