Utajnienie bazy pytań egzaminacyjnych.

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez MR » czwartek 28 grudnia 2006, 17:53

kamiles napisał(a):
MR napisał(a):Jeżeli mają coś takiego wprowadzić ok jestem za, pod warunkiem (...) że wszyscy którzy posiadają prawo jazdy będą zobowiązani do zdania egzaminu teoretycznego.

...poza tym dlaczego ograniczasz się tylko do teorii? :wink: przecież zasady egzaminu praktycznego też się zmieniły :roll:
dodam jeszcze, że po drodze zmieniły się zasady zdawania matury, egzaminy magisterskie etc... :twisted:

Dlatego sie ograniczam do teori bo o tym tutaj jest mowa (zobacz temat), co do praktyki to i taknaprawdę zdobywamy ją codzienną jazdą, a nie egzaminem (już bardziej kusem). A teoria, wiadomo że jak bym miał zdawać posiadając już prawo jazdy teorie byłoby to idiotyczne, ale skoro wchodzą przepisy to albo wszyscy albo nikt - postaw sie w sytuacji osób zdających prawo jazdy po 2008 roku.
MR
05.01.2007 – Kurs Rozpoczęty :)
MR

Postprzez kamiles » czwartek 28 grudnia 2006, 18:04

MR napisał(a):(...) wiadomo że jak bym miał zdawać posiadając już prawo jazdy teorie byłoby to idiotyczne(...)

no właśnie, sam sobie odpowiedziałeś - Twój pomysł jest idiotyczny
MR napisał(a):(...) ale skoro wchodzą przepisy to albo wszyscy albo nikt

sorry - rozumowanie dziecka
MR napisał(a):(...) postaw sie w sytuacji osób zdających prawo jazdy po 2008 roku.

gdybym miała zdawać egzamin po 2008 roku nie biadoliłabym, tylko wzięłabym się za naukę! do swojego egzaminu teoretycznego nie uczyłam się na pamięć testów, tylko czytałam przepisy, uważam więc, że nowe testy będą sensowniejsze, bo skoro ma być jedna prawdziwa odpowiedź, to ktoś, kto uczył się przepisów, powinien test zdać bez problemu (w obecnych testach czasami trzeba interpretować, co autor miał na myśli - pomijam przy tym ewidentne błędy lub nieścisłości, które, niestety, w nich są)
kamiles

Postprzez MR » czwartek 28 grudnia 2006, 18:51

Źle mnie zrozumiałaś... wydałoby się to idiotyczne, ale skoro bym musiał to bym zdał, jedyna pozytywna sprawa to że będzie jedna poprawna odpowiedź i tym powinni się cieszyć zdający po 2008, ale za brak testów... moim zdaniem zdawalność teoretycznego zmaleje.

Pozdrawiam :)
MR
MR

Postprzez kamiles » czwartek 28 grudnia 2006, 19:44

MR napisał(a):moim zdaniem zdawalność teoretycznego zmaleje.

na początku może tak, poza tym, to może dobrze - ludzie przestaną sie uczyć na pamięć, a zaczną mysleć! pozdrawiam :)
kamiles

Postprzez MR » czwartek 28 grudnia 2006, 22:15

Z tym się zgodze, jak widze co niektórzy robią to aż mnie... fakt faktem że jak narazie ja na pamięć nie jade i tak myślę że zostanie... zobaczymy :)
MR
MR

Postprzez Ad_aM » czwartek 28 grudnia 2006, 23:21

Sam po sobie wiem, że uczyłem się na pamięć testów. Bo gdybym chciał wykorzystać swoją wiedzę, to poległbym np. na pytaniu przy pierwszej pomocy i usztywnianiu nogi za pomocą gałęzi (sic!) - pierwsza rzecz na kursie PP przy złamaniach - NIE sugerujemy się filmami i NIE dowiązujemy złamanej nogi do gałęzi... a wg układających pytania dowiązujemy :roll:
Kat. B 21 IV 2006 -> Zdane za pierwszym podejściem :)
Kat. C -> może zrobię? :)

Daewoo Nexia :)
Ad_aM

Postprzez dziedziel » piątek 29 grudnia 2006, 00:09

Na niektóre pytania w testach nie da się da się odpowiedzieć, na logike :? Lub jest to bardzo trudne...Mimo iż na wszystkich wykładach byłem i się solidnie uczyłem.
( 2006-12-27 ) Egzamin praktyczny i teoretyczny za pierwszym razem.
( 2007-01-02 ) Prawo Jazdy: przyjęto wniosek, trwa postępowanie administracyjne.
( 2007-01-05 ) Prawo Jazdy do odbioru w Urzędzie.
( 2007-01-08 ) Odbiór :) i w drogę...
dziedziel

Postprzez MR » piątek 29 grudnia 2006, 11:13

Dokładnie, te niektóre pytania to bezsens, ale cóż zrobić, ktoś kto to wymyślał prawo jazdy już ma - to czym on ma się przejmować? :)
MR
MR

Poprzednia strona

Powrót do Szkolenie kierowców